Tüy Dökümü Beyaz Kepek Fazla Kaşınma Yardım?

Can Alben

Takipçi Üyemiz
Adı
Can
Soyadı
Alben
Muhabbet Kuşum Çok Fazla Kaşınmaya Başladı Beyaz Kepek Gibi Birşeyler Döküyor kaşındığı çok belli kafasını kafesin demirine falan sürüyor elimi alıp ufak çaplı bir yıkadımda fakat tüy döküyor gagasının üstündeki mor kısmın ordaki tüyleri gitti şuan için ne yapmalıyım yardımcı olabilirmisiniz ?

mehtapyılmaz

Uzman Üyemiz
Adı
Mehtap
Soyadı
Yılmaz Maraşlıoğlu
Benim kuşumda da var aynı durum ama bildiğim kadarıyla normal bir durum tüy döküyor.

efekan_altun

Uzman Üyemiz
Adı
rasim efekan
Soyadı
altun
O beyaz kepek dediğiniz şeyler tüylerin ilk çıkarken etrafını kaplayan ve gelişmesine yardımcı olan zar. O zar tüy tamamen geliştikçe düşer. Bu sırada kuş normalden daha fazla kaşınır.

Can Alben

Takipçi Üyemiz
Adı
Can
Soyadı
Alben
2 hafta olmak üzere hala normalmi birde tam gaganın üstü kelleşti duvara bile sürtüyor kafasını

efekan_altun

Uzman Üyemiz
Adı
rasim efekan
Soyadı
altun
Can ALBEN' Alıntı:
2 hafta olmak üzere hala normalmi birde tam gaganın üstü kelleşti duvara bile sürtüyor kafasını
Tüy dökümü için 2 hafta normal gaga üstünün kelleşmesi de normal.

mkemal51

Uzman Üyemiz
Adı
Ali Kemal
Soyadı
Soysal ( Tosun)
Can bey mrb resim yüklerseniz bakalım yardımcı olalım.

mehtapyılmaz

Uzman Üyemiz
Adı
Mehtap
Soyadı
Yılmaz Maraşlıoğlu
Şuan benim kuşumda aynı durumda gaga üstüde aynı keyifsiz olmasıda normal tüy dökerken öyle oluyorlar telaş yapmayın normal bakıma devam edin. Arada banyo koyun kendisi yıkansın.

Can Alben

Takipçi Üyemiz
Adı
Can
Soyadı
Alben
Ama çok keyifsiz ne kadar sürer bu durum bit falan olurum diye düşündüm ama kafasını tele duvara her yere sürüyor

efekan_altun

Uzman Üyemiz
Adı
rasim efekan
Soyadı
altun
Can ALBEN' Alıntı:
Ama çok keyifsiz ne kadar sürer bu durum bit falan olurum diye düşündüm ama kafasını tele duvara her yere sürüyor
Bir şeyi yok. Sıkıntı yapmayın en fazla 1 haftaya geçer.

mehtapyılmaz

Uzman Üyemiz
Adı
Mehtap
Soyadı
Yılmaz Maraşlıoğlu
Kafesteki girintili yerkere ve kuşunuzun derisine dikkatli bakarsanız bit varsa mutlaka görürsünüz. Ama sanmıyorum normal tüy dökümüdür büyük ihtimalle.

Can Alben

Takipçi Üyemiz
Adı
Can
Soyadı
Alben
Birde çok fazla kaşındığı için kanatlarının altında kırmızı lıklar var kan gibi yasa uğraşırsa daha kanayacak gibi o sıkıntı yaratırmı acaba

efekan_altun

Uzman Üyemiz
Adı
rasim efekan
Soyadı
altun
Can ALBEN' Alıntı:
Birde çok fazla kaşındığı için kanatlarının altında kırmızı lıklar var kan gibi yasa uğraşırsa daha kanayacak gibi o sıkıntı yaratırmı acaba
O tüylerin arasından görünen kanadın altındaki boşluklar her kuşta olur. Hem de tüy dökümünde olmasalar bile.