TÜY DÖKÜMÜ

efekan_altun

Uzman Üyemiz
Adı
rasim efekan
Soyadı
altun
Hepinize iyi geceler, Hayırlı üretimler..
İyi forumlar..
Size bir konu hakkında danışmak istiyorum. Kuşlar neredeyse 2 aydan fazla süredir tüydeler son günlerde azaldı. Ama yine de döküyorlar. Uzun sürdü. Hiç bu kadar sürmemişti. Tüye girmeden 1-2 hafta önce mamalarına keçi boynuzu kattığım için olabilir mi? Ancak az bir miktar attım. 1,5 çay kaşığı keçiboynuzu tozu 2.5 su bardağı yemin içinde var. Fazla değil diye düşünüyorum. Ne yapayım dersiniz? Tüyden önce çok gelişmeler vardı. Üste çıkma falan. Ama tüyün stresi yüzünden hepsi durdu. Yardım ve önerilerinizi bekliyorum.( Yumurta mamasını kesmeyi düşünmüyorum.)
Hepinize TEŞEKKÜR ediyorum......  bye

efekan_altun

Uzman Üyemiz
Adı
rasim efekan
Soyadı
altun
2.5 su bardağı yemin içinde dediğim mamanın içinde. Yanlış söylemişim.

yosuncan1

Uzman Üyemiz
Adı
fatih
Soyadı
mansız
Yumurta mamasına biraz ara verip güneşli bir günde banyo imkanı ver . Bu kadar uzun sürmesi büyük ihtimalle beslenme menüsü ile ilgili . Tez zamanda tüyden çıkıp sana tatlı yavrular vermesi dileğiyle

Erinmore

Takipçi Üyemiz
Adı
Abdurrahman
Soyadı
Korkmaz
      Benim kuşların tüy dökümü de uzun sürmüştü (2 ay kadar değil tabi, ortalama 20 günü geçmişti) bir arkadaşımızın tavsiyesi üzerine depomin kullanmaya başladım, ilk kullandığım günün ertesi fark etti. Bu gün ikinci kullanımımı yapacağım. Bariz toparlanmalar oldu. İstersen bi dene. Kolay gelsin.

efekan_altun

Uzman Üyemiz
Adı
rasim efekan
Soyadı
altun
Hepiniz saolun. Zaten sıcak bir günü bekliyorum. Ama en az 22 derece olsun kanaatindeyim. Ama bu gün farkettim. Kuşların tüy dökümü azalmış. Ben yemek menüsünü değiştirip yumurta mamasının içeriğini değiştireceğim ve hazı mama alacağım. Bir de böyle deneyeyim.

efekan_altun

Uzman Üyemiz
Adı
rasim efekan
Soyadı
altun
Bir de keçiboynuzu oranını azalttığım için tüy dökümü geçmeye başlamış olabilir.

ahkara46

Uzman Üyemiz
Adı
ahmet
Soyadı
kara
keçi boynuzunu ben mamada yeni kullanmaya başladım, onun etkisi var mıdır bilmem ama yemde ya da mama da nijeri sürekli kullanıyorsanız, Nijer tüy dökümüne neden oluyor, ben sadece 2 haftada bir mamaya çok az ekliyorum...

efekan_altun

Uzman Üyemiz
Adı
rasim efekan
Soyadı
altun
Ahmet KARA.' Alıntı:
keçi boynuzunu ben mamada yeni kullanmaya başladım, onun etkisi var mıdır bilmem ama yemde ya da mama da nijeri sürekli kullanıyorsanız, Nijer tüy dökümüne neden oluyor, ben sadece 2 haftada bir mamaya çok az ekliyorum...
Bende nijer vardı ama kuşlar hiç yemiyor. Ben de çıkardım. Yemde şu an 1 tane bile yok.

efekan_altun

Uzman Üyemiz
Adı
rasim efekan
Soyadı
altun
Zaten 2. çift için izin almama İnşallah çok az bir zaman kaldı. 2. çifti de alırsam. Hazır mama sipariş edeceğim.

mehtapyılmaz

Uzman Üyemiz
Adı
Mehtap
Soyadı
Yılmaz Maraşlıoğlu
Hadi hayırlısı ikinci çiftide alırsın inşallah anneler biraz zor izin veriyor pis oluyor diye :) Benimde üç çift birde tek oldu, bir tane kuştan yedi taneye nasıl çıktı bende anlamadım :)

efekan_altun

Uzman Üyemiz
Adı
rasim efekan
Soyadı
altun
Mehtap YILMAZ' Alıntı:
Hadi hayırlısı ikinci çiftide alırsın inşallah anneler biraz zor izin veriyor pis oluyor diye :) Benimde üç çift birde tek oldu, bir tane kuştan yedi taneye nasıl çıktı bende anlamadım :)
Abla annede sorun yok koku da olmuyor taban kumu var diye. Ancak benim babada sorun :D

mehtapyılmaz

Uzman Üyemiz
Adı
Mehtap
Soyadı
Yılmaz Maraşlıoğlu
Hadi ya sizde iş biraz tersmiş bizde babama kalsa ev hayvanat bahçesi olurduda annem izin vermiyordu :) Ama neyse ki artık kendi evimya kimse karışımıyor eşimde saolsun birşey demiyor oda seviyor en son aldığımız kuşa eşimde bayıldı zaten konuşuyor omzumuzdan ayrılmıyor :)