zafer_1981
Uzman Üyemiz
arkadaşlar merhaba:
birkaçgündür sitede tüy dükümü ile ilgili sorular çoğaldı.nacizahne bilgilerimi iletmek varsa eksiklerim ustadlar tarafından eleştirilerek eksiklerimi tamamlamak istedim.
malum kuşlarımızın çoğu tüyde.ve bu tüy zamanında bazı önemlemler alınmadığı taktirde rahatsızlıkların artışı ve ölümlerle karşı karşıya gelme durumları kaçınılmaz olmakta.
benim şahsen üretimhanemdeki uygulamam;
mümkün olduğunca kuşları daha geniş kafes veya salmaya almak(tüyde olan kuşu)
haftada 2 gün vitamin,
yemin içindeki yulaf oranını %25 arttırma,(kuşu sıcak havalarda serin tutar)
hava şartlarına göre banyoluk,
haftada 1 veya 2 defa mevsimlik yeşillik(semizotu gibi)
yani kısacası buzamanlarda kuşların ençok sevdiği şeyleri esirgememek lazım diye düşünüyorum.tabi imkanlar doğrultusunda.
herkese hayırlı akşamlar dilerim. bye_kiss bye_kiss bye_kiss bye_kiss bye_kiss bye_kiss rot
birkaçgündür sitede tüy dükümü ile ilgili sorular çoğaldı.nacizahne bilgilerimi iletmek varsa eksiklerim ustadlar tarafından eleştirilerek eksiklerimi tamamlamak istedim.
malum kuşlarımızın çoğu tüyde.ve bu tüy zamanında bazı önemlemler alınmadığı taktirde rahatsızlıkların artışı ve ölümlerle karşı karşıya gelme durumları kaçınılmaz olmakta.
benim şahsen üretimhanemdeki uygulamam;
mümkün olduğunca kuşları daha geniş kafes veya salmaya almak(tüyde olan kuşu)
haftada 2 gün vitamin,
yemin içindeki yulaf oranını %25 arttırma,(kuşu sıcak havalarda serin tutar)
hava şartlarına göre banyoluk,
haftada 1 veya 2 defa mevsimlik yeşillik(semizotu gibi)
yani kısacası buzamanlarda kuşların ençok sevdiği şeyleri esirgememek lazım diye düşünüyorum.tabi imkanlar doğrultusunda.
herkese hayırlı akşamlar dilerim. bye_kiss bye_kiss bye_kiss bye_kiss bye_kiss bye_kiss rot