tüy problemi

batuhan35

Yeni Üyemiz
Adı
BATUHAN
Soyadı
ÇETİN
merhaba ;

iki aydır bazı kafeslerimden çıkan yavrularda tüy problemi bulunmaktadır.Yavruların kapalı alanda olduğu güneş görmediği d vitamini alamadığını düşünerek premium mamaya karıştırılan optimum desteği yine kalsiyum desteği ve düzenli mama vermeme rağmen sorunu aşamadım.

Kuşlarda tüy problemi var fakat yem yemelerinde sorun yok 1,5 aylık oldular uçmalarında sorun yok .. bunun dışında bilmediğim nedir?yardımcı olursanız sevinirim.

taner arslan

Takipçi Üyemiz
Adı
taner
Soyadı
arslan
Tüğ problemi derken yavrular tüğsüzmü çıkıyor yoksa anne baba mı yoluyor.

batuhan35

Yeni Üyemiz
Adı
BATUHAN
Soyadı
ÇETİN
anne baba yolmuyor bir kafeste 4 yavru var fakat yavrularda tüy yok bir dönem izledim ailede problem yok 7-8 gün önce yuvadan aldım.Fakat hala aynı durumdalar.önceleri öleceklerini düşündüm fakat bir çok yavrudan daha sağlıklı görünüyorlar tek sorun sırt bölgesi ve baş bölgesinde tüy problemi var..

taner arslan

Takipçi Üyemiz
Adı
taner
Soyadı
arslan
polyoma virüsü (poly-virüs fransız tüğ dökümü hastalığı) benim bildiğim bir tedavisi yok fakat uzun vadede tüğlendiklerini biliyorum. en sağlıklısı eşleri ayırman olur.

batuhan35

Yeni Üyemiz
Adı
BATUHAN
Soyadı
ÇETİN
tahmin ettiği cevabı aldım fakat yarın resimleri ekleyeceğim..

İlginize teşekkürler.

Adı
serkan
Soyadı
cakiroglu
sen farkında olmadan yavruiken anne veya baba onları yolmuş olabilir. zedelenen yerlerde tüy cıkması biraz zaman alır sabret.....

canpasa

Üyemiz
Adı
Ahmet Can
Soyadı
Paşaoğlu
slm fransız tüy dökümü değil problem.
yavruların ciltlerinde kuruluk varmı?? cilt pul pul gibi deforme olmuş gibimi??
üretimhanenin nem oranını kontrol etmeni tavsiye ediyorum. (havalar soğudu nem oranları düştü. bu yüzden solunum yolu ve cilt rahatsızlıkları görülebilir.)

ERGÜNAHSAP

Uzman Üyemiz
Adı
Şahin
Soyadı
GÜNGÖR
Tüy problemleri genellikle kalıtsal olur yani anne babadan aktarılır. Anne babada olmayabilir yani anne baba taşıyıcıdır. Ama yavrularında görülebilir