Tüy yeme,koparma sorunu

ier

Yeni Üyemiz
Adı
İzzet
Soyadı
ER
Herkese selamlar.

3 aylık kendi yavrum olan muhabbet kuşum kendi kardeşinin kuyruğunu çekip koparmisti şimdi de kardesinin kanadını ağzına alıp geveliyor şekil bozukluğu başladı kanatta. Sizce neden yapıyor nasıl önüne gecebilirim bu sorunun.birde tekrar kopan kuyruk tekrar çıkar mı ?. Yardımlar için şimdiden teşekkürler...

AyhanOtcuoglu

Site Moderatörü
Yönetici
Adı
Ayhan
Soyadı
OTÇUOĞLU
Bazı kuşlar öyle davranabiliyor. Vitamin, Mineral eksikliği de olabilir.
O kemiren kuşu ayırın. Yalnız kalsın. Kendi tüylerini kemirirse multivitamin takviyesi yapın.
Kopan tüyler varsa kökünden koptu ise 1 ay da tamamlanacaktır. Kırılmışsa kırık kısmı kökünden çekmelisiniz.

CapTainATLAS

Üyemiz
Web sitesi
www.atlasbilgisayar.net
Adı
SERKAN ATLAS
Soyadı
İNCE
Ayhan abinin multuvitamin takviyesine ek olarak;

Anne ve baba kuşlar başta olmak üzere kendi tüyleri ve yavruları hatta her kuş cinsi yağda çözünen vitamin eskikleri nedeni ile gereksinimini yavru tüylerinin altında yağ tabakasını yiğerek yada kendi kuyruk altı tüyünü bilirsinizki kuyruk altı tüyünde yağ tabakası vardır kuşlar bu yağ tabakası sayesinde kendini temizler ve tüylerini parlatır. Diğer kuşlara güzel görünebilmek için çünkü kuşlarda diğer kuşlara parlak görünme hissi yani 3. gözü ultraviyole ışınlarında parlama içgüdüleri vardır dikkat cekmek için bak benim tüylerim harika ben harika bir genim tüylerim var beni sec gibi iç güdüleri var. Bu yağ ihtiyacını gideremesse yavrunun yada kendi tüylerinin yağ tabakasını yerler :)
Muhtemelen kuşunuzun kuyruk altındaki yağ tabakası zayıf tüy parlatımı için yağ tabakası eksik. Bu yüzden yavrunun yağ tabakasını yada kendi yağ tabakasını yer. Buda o bölgede tüy dökülmesine yok olmasına neden olur.

Mamasına gerçek zeytin yağı karışdırın :)