Tüy yolma

rdemir

Uzman Üyemiz
Web sitesi
kivgader.org
Adı
Remzi
Soyadı
Demir
jumbo çiftim boxın yüksekliğinden dolayı gözlemleme alanımın dışındalar.1 aya yakındır dişinin tüyleri uçuşuyor etrafa normal karşıladım çok dikkat etmedim.Bugün farkettiğim şeyi daha önce kafeslerimde çiftlerimde görmedim o yüzden bilgi sahibi değilim.Dikkatimi çeken dişi kafasını erkeğin önüne eğiyor erkekte onun kafa tüylerinden yoluyor.Herkes mutlu durumundan.Herhangi bir önlem almam gerekiyormu.Dişinin tüylerinde göze çarpan bir fazla yolunmuşluk ve kayıp yok

ABDULLAHYILMAZ

Uzman Üyemiz
parazit ilaçlaması protein ağırlıklı bir diyet ile sorun çözülebilir no pick geçici çözümdür bilginize.

rdemir

Uzman Üyemiz
Web sitesi
kivgader.org
Adı
Remzi
Soyadı
Demir
Bit sorunu yok yumurta ile protein destegi veriyorum surekli vitamin di-a-zyme bira mayasi duzenli kullaniyorlar hijyen(vetakoksin+domestos) iyi bite karsi duzenli spreyleme yapiyorum

ABDULLAHYILMAZ

Uzman Üyemiz
sürekli vitamin kuşlarda davranış bozukluklarına sebebiyet verebilir vitamin bünyesinde enerji seviyesini yükselteceği için özellikle dar üretimhanelerdeki anaç kuşlarda uçma ve salmadaki değişik hareketlerle enerji harcayabilecek kuşlar kadar şanslı ve bünyesel dönüşüme açık degillerdir kuşlarınıza sürekli değil fakat haftada bir su değişimini vitaminli su olarak verirseniz daha faydasını göreceksiniz kuşlarınızın daha sakin olduğunun farkına varacaksınız aşırı proteinde faydalı degildir yine oda değişik streslere ve olumsuz davranışlara bunların yanı sıra yağlanma ve kısırlıklara yol açabilmektedir  taze su kaliteli bir yem haftada gün aşırı olmak kaydıyla 3 gün haşlanmış yumurtalı iyi bir ev yapımı veya hazır mama kullanmanız yeterli olacaktır ve yavru bakmayan kuşlara mama vermenizinde çok bi mantığı yok yavru bakmayan eşe hazırlanan damızlık adayları ve bebek yavrularada haftada bir veya iki kez hafif mamalar hazırlayıp verebilirsiniz en hafif mama yumurta akı irmik ve havuc rendesi ilavesi katkılı mamalardır yavru bakan kuşlara ve yumurtada yatan kuşlardada bazı tavır ve davranış bozukluklarına sebep olan aşırı bakım tüy yolma yumurta kırma yavru parcalama eş parçalama şiddetli kavgalar geçimsizlikler vb olarak karşımıza çıkmaktadır ve damızlıklarınızı mümkün ise hazır damızlık olarak değilde huyunu bildiğiniz insancıl yavruya çok iyi bakıp büyütebilen anaçların yavrularından kendinize ayırarak damızlık tutunve aşırı dezenfekte üretimhanedeki bakteriyel dengeyi bozabilmektedir bu yüzden domestos gibi konsantre dezenfektan ve çamaşır suyu tuz ruhu vs gibi kimyasalların kuşları müthiş derecede rahatsız ettiğini de unutmayınız özelllikle kuşların birebir muhattap oldukları kafes telleri salma materyalleri tünekler gibi yerlere ve kuşların derilerine vücutlarına temas etmesi dahilinde daha ciddi sorunla cıkarabilir ve size tavsiyem kimyasal karıştırmayın hem kendi  sağlığınız hemde beslediğiniz evciileriniz kuşlarınız balıklarınız kediniz köpeğiniz her neyse bütün canlılar dahil buna geri dönülmez sıkıntılara yol açabilir düzenli kaliteli bir havalandırma haftada bir yoğun olmamak kaydı ile sadece 1 kapak çamaşır suyu karıştıracağınız bir kova su ile yerleri paspas yapmanız viledalamanız yeterli olacaktır vetakoksine gelecek olursak sürekli vermeniz cocsidiosis bakterilerinin mutasyona uğramalarına ve kullandığınız ilaca bağışıklı hale gelmelerine bu nedenle hiç bir işe yaramamalarına sebebiyet verebilirler en güzel tedavi ve bakım doğal ve gerektiği zaman acil müdahaleler için ilaç kullanarak yapılan tedavilerdir  yani kısacası en güzel tedavi  bakım ve önlemdir kolay gelsin.

NOT:Kesinlikle şunu unutmayınızki bende dahil olmak üzere üretim yapan evcil ve canlı varlık besleyenlerin % 100 ü bakın % 99 demiyorum % 100 ü her daim değişik problemlerle karşılaşıyorlar bu işin profösörleri bile bu işlerle uğraşırken çok basit ve manasız hatalar yaptıklarını en iyi bildikleri sıkıntılardan bile başarısızlık yaşadıklarını itiraf etmektedirler canlı ile uğraşıyorsanız bu gibi durumlar meydana her zaman gelecektir size tavsiyem tüy yolan aşırı  yağlanan tüy döküp çıkartmayan ve herhangi bir üretimi engelleyecek sıkıntısı bulunan kuşlar vasıfları ne olursa olsun bakımını üstlenecek gönüllü ve durumunu bilerek sizden alacak birisine hediye edin veya satın bazen bir üretimhanede veya mekanda bu bakıcıya görede değişim gösterebiliyor başarısız olunabilen bir  hayvan başkasının bakımına ve ortamına gidince % 100 verim verebiliyor eğer bir kuş sizi haddinden fazla yoruyor ve acil olmamak kaydıyla ilaç kullanmanıza itiyor ise o kuşla kendinizi yormayın ben yorulmam dersenizde o hayvanınızı yormayın:D. sağlıcakla.

FAHRÜYEALYA

Uzman Üyemiz
Adı
Mutlu
Soyadı
ERTUĞRUL
Abdullah bey'e katılıyorum.Aşırı vitamin yüklenmesi kuşlarımız da değişik ve daha önce hiç yaşamadığımız problemler ile bizi karşı karşıya getirmekte.Kuşlarımızı daha tanımıyormuş düşüncesine sürüklemekte.
Bir arkadaşımın tesadüfen kümes ziyaretin de hazırladığı mamayı gördüm ve acizhane uyardım.Bu mamanın çok güçlü olduğunu ileride canını sıkıcı manzaralar ile karşılaşmaması adına mamanın içinde ki malzeme sayısını azaltması gerektiğini kendimce anlattım.Tabi bu arkadaşım da usta ve yıllardır kümesi var.Şu an mı?????
Kümesin den yavru çıkmıyor.Yavruların tüylerini ya yolunuyor.Ya da yavrular kötü bir biçim de anne ve baba tarafından katlediliyor.

PROGRAMCI

Uzman Üyemiz
Adı
HALİL İBRAHİM
Soyadı
ÇABUK
iyi bakım sorun yaratabiliyor bende baya sıkıntı yaşadım o konuda çok kuş öldü bu yüzden en güzeli doğal ve gerektiğince kuşlara program uygulamak