Tüy Yolma..

polarci

Takipçi Üyemiz
Adı
ismail
Soyadı
paşalar
Selahattin GÜÇLÜ' Alıntı:
bazı kuşlar tekrar yumurta yavru yapmak için erkenden yavruları yuvadan kovmak için ense tarafından yavruların tüylerini yolabiliyorlar birde kanibalizm var ondan bahsetmiyorum o tamamen yamyam hastalığı ilk birinci olaydan bahsediyorum  böyle kuşlarımızı tesbit ettiğimizde dişi kuş veye erkek kuş hangisi yapıyorsa ayırın yavrulara ebeveynlerden birisi bakacaktır ben öyle yapıyorum
selahattin abicim benımde tuy yolan kulsarım var ama su an ahmet abının onerdıgı tuzsuz aycekırdegını rondodan gecırıp mamasına katıyorum buna bı nebze care bulduk dıyelım diger  bahsettigin kanibalizm  yavruları komple tuysuz ,çıplak brakmak mı? ve bu hastalıga nasıl bir tedavi sureci uygulayabılırız?

omeradam

Uzman Üyemiz
Adı
ömer
Soyadı
adam
polarci' Alıntı:
selahattin abicim benımde tuy yolan kulsarım var ama su an ahmet abının onerdıgı tuzsuz aycekırdegını rondodan gecırıp mamasına katıyorum buna bı nebze care bulduk dıyelım diger  bahsettigin kanibalizm  yavruları komple tuysuz ,çıplak brakmak mı? ve bu hastalıga nasıl bir tedavi sureci uygulayabılırız?

ayçekirdeğinin içinimi kabukları ile birliktemi ?

Yahya SAYIN

Uzman Üyemiz
Adı
Yahya
Soyadı
SAYIN
Ebebeynlerin tüy yolma olayı çogunlukta aşağıdaki resimdeki gibidir...Bazı ardaşlar bu olaya hala french molt sanıyor, oysa yanılıyorlar, onlar için tekrar güncelleme yapmak istedim, Yılmaz bey sizede tekrar teşekkürler...

dj_poyraz

Yeni Üyemiz
Adı
ahmet
Soyadı
demir
slm arkadaşlar resimde göruldugu gibi biçok kuşum böle yavru veriyo çaresi ve kullanacam ilaç varmıdır birde yavru ölümleri çok oluyo yardımcı olursanız çok seviirim arkadaşlar tşk ler

ahmgnd

Takipçi Üyemiz
bendede böyle bir problem vardı ve bende siteden catosal olan ılacı duydum  aldım 5 gun boyunda anne ve babaya 1 er damla verdım suan sukur kuslarda gozle gorulur duzelme var ve yavrularda tüylenmeye başladılar

kuşçu_10

Uzman Üyemiz
Adı
ORÇUN
Soyadı
AST
paylaşım için teşekkürler benimde aynı şekilde bire çift kuşum vardı kafeste yavruların tüylerini yoldular sonra salmaya attım orda 5 tane yavru büyüttüler tekrar kafese aldım şu an gayet iyiler artık yolmuyorlar

erdem

Takipçi Üyemiz
Adı
ERDEM
Soyadı
ADALETSEVER
Benim kuşlarımın 7 adet yavrusu var hepsi tüylendiler ama annesi epsinin de ense ve sırt tüğlerini yolmuş napmalıyım ve bu ttüğler tekrar çıkarmı yardımlarınız için teşekürler.

kayseri_1960@hotmail.com

Uzman Üyemiz
Adı
Musa
Soyadı
AKAR
iyi günler arkadaşlar bir ciftim 10mayısta  yuvalıga girdi birdahada dışarda görmedim.erkek giriyor cıkıyor kamara koydum ciftleşiyor beni görüncede kacıyor diye rahatsız etmedim bugün baktım dışarda 5 yumurtası var hepsi dolu. ases sorun şu karın altında tüy kalmamış hastalıkmı, kendimi yolmuş, yoksa cok yatıgından dolayımı oluştu .başıma böyle şeylr gelmemişti 15 yıldır kendi capımda hobi olarak üretiyorum cinside yerli iri cevaplarsanız sevinirim.selamlar.
.

KurKur

Uzman Üyemiz
Adı
Yılmaz
Soyadı
KURŞUN
    Kuşlarımızın uzun tüylerinin onları ıslanmaktan koruyor, kısa tüyleride ısıyı vücutta tutmaya yarar.
    Musa bey, Muhtemelen dişi kuşunuz ortam ısının yeterli olmayışı sebebiyle göğüs tüylerini yolarak yumurtalara daha fazla ısı verme gereği duydu. Bu büyük bir özveri gerektiriyor. Videodaki dişi bir örnektir..

http://www.youtube.com/watch?v=PLTpFZxgyrM#

nrdnzn

Yeni Üyemiz
Adı
nurdan
Soyadı
özen
merhaba,
bizim erkek dişinin kafasındaki tüyleri yoluyor maalesef, bi de ufak kızarıklık var tepesinde.ceresinin de yarısı beyaza döndü. yavruların atlamasına daha muhtemelen 10-15 gün falan var ama dişiye bi şey olmasından korkuyorum ayırmayı düşünüyorum. ne önerirsiniz?