forzaemre58
Üyemiz
- Web sitesi
- www.scoutanaliz.blogspot.com
- Adı
- Emre
- Soyadı
- Ayan
Deneyim bireyseldir.Genelleme yapılamaz.
Teoriyi pratiğe döktüğümüzde çeşitli sorunlar yaşarız. Tecrübe nedir? hata yaparak veya yapmayarak aştığımız sorunlar toplamıdır. O sebeple sitede çok tecrübeli arkadaşlar var yorumları toptan lekelemek de bir hatadır. Elbette ki vasıfsız yorumlarda vardır içlerinde ama bunu da süzüp doğruyu bulmak kişinin elindedir. BenceEmre AYAN.' Alıntı:Kuş biyolojisini bilen birini bulunuz burada ki cevapların çoğu atmasyon.
Deneyimleri paylaşmazsan bireyseldir.Emre AYAN.' Alıntı:Deneyim bireyseldir.Genelleme yapılamaz.
Bi kaç net resim daha çekip yükleyin lütfen sırt, kanat ve kuyruk kısmı net görülecek şekilde olsun.İnşallah sizinde dediğiniz gibi kuş tüydedir, aksi halde french molt hastalığı ihtimali belirdi şuan için aklımda kuyruk yapısına bakınca inşallah ben yanılıyorumdur. Yükleyeceğiniz resimlerle netlik kazanır.Ercan YAŞAR' Alıntı:![]()
bu biraz toparlanmış hali
bulunduğu yer çok sıcak değil 20 derece felandır.
Parayla satın alınamaycak ender şeylerden biride tecrübedir, varsa paylaşmak için çok uygun bi ortam, karalamak için değil..!Emre AYAN.' Alıntı:Kuş biyolojisini bilen birini bulunuz burada ki cevapların çoğu atmasyon.
Mert AYDIN' Alıntı:sayın ali babacan, 3 yıldır kuş besliyor, üretiyorsunuz ve ne yapılabilecegini eminim biliyorsunuz!!!
yinede yazayım
1- kuş bakımsız kalmıştır, iyi bir bakımla toparlanır
2- kuş hastadır, ancak hastalık belirtileri göstermiştir veya gösterir, yem yemede düşüklük, farkedilir oranda durgunluk, dışkı analizleri v.b. gibi..
zayıf ve bakımsız kuşun tüy değişimi tabiki uzun sürer
ve resimde gördüğüm kuş bakımsız kalmış zayıf bir kuş...
Evet french molt değil, iyikide değil Allah korusun, inşallah eksik tüylerinide kısa zamanda tamamlar. Siz çekerseniz daha hızlı tamamlanır ama kuşun canı yanar, bencede çekmemekle doğru olanı yapmışsınız, iyi bi bakımla zaman içinde kendini toparlayacağı kanaatindeyim.Ercan YAŞAR' Alıntı:kuş french molt değil sadece eksik tüylerini tamamlayamadı.
![]()
bir kuşçu tüy değişimin de tüylerinin kırıldığını onları çekmemi söyledi ama kıyamadım kuyruk ve kanat tüylerini çekmeye. kanatlar tamamlandı ama kuyruk hala kırık ve eksik. birde kanat altı yüyleri ve göz çevresi kapanmadı.
DOSTUM NEREDE VE KİMLERLE YAZIŞTIĞINA DİKKAT ET LÜTFEN.... ÖNCE SAYGI DAHA DOGRUSU KENDİNE SAYGILI OL Kİ BAŞKALARIDA SANA KARŞI OLSUN... MERT AYDIN ABİMİ VE DİĞER ÜSTADLARA NE LAF SÖYLERİM NEDE SÖYLETİRİM... YILLARDIR EMEK VERMİŞ VE BU İŞİ LAYIĞINCA YAPAN İNSANLARDIR BU KİŞİLER... EDEP LÜTFEN!!!!! DİĞER SİTELERLE KARIŞTIRMA.. LÜTFEN KENDİNİZE GELİNİZ......Emre AYAN.' Alıntı:Kuş biyolojisini bilen birini bulunuz burada ki cevapların çoğu atmasyon.
Emre kardeşim ne yapalım, bilgimiz bu kadar biz buyuz, ama konu açma sakın yine atmasyon yaparız konuna, buradaki yaptığımız atmasyon gibi!!Emre AYAN.' Alıntı:Kuş biyolojisini bilen birini bulunuz burada ki cevapların çoğu atmasyon.
duyarlılığınız için ben teşekkür ederim ali bey..Ali BABACAN' Alıntı:Sayin Mert AYDIN 3 yildir degil 10 yasindan bu yana hayvanlarla ilgilenirim özelliklede muhabbet kuslarina karsi özel ilgim vardir. Herkez kendi capinda bu durumlara karsi nasil hareket edilir bilgisi vardir veya arastirip ögrenebilir. Size sorma amacim bilgi paylasimi olma acisindandir belki bizlerinde veya bircogumuzun eksik oldugu konular olabilir. Yardimci olmaniz acisindan tesekkur ederim .
Ilim paylasinca cogalir.
teşekkürler karahan kardeşimKarahan UZUN.' Alıntı:DOSTUM NEREDE VE KİMLERLE YAZIŞTIĞINA DİKKAT ET LÜTFEN.... ÖNCE SAYGI DAHA DOGRUSU KENDİNE SAYGILI OL Kİ BAŞKALARIDA SANA KARŞI OLSUN... MERT AYDIN ABİMİ VE DİĞER ÜSTADLARA NE LAF SÖYLERİM NEDE SÖYLETİRİM... YILLARDIR EMEK VERMİŞ VE BU İŞİ LAYIĞINCA YAPAN İNSANLARDIR BU KİŞİLER... EDEP LÜTFEN!!!!! DİĞER SİTELERLE KARIŞTIRMA.. LÜTFEN KENDİNİZE GELİNİZ......
Yazımda atmasyon kelimesini türkçe'yi bir süre kullanmamamdan dolayı yanlışlıkla yazdım.Demek istediğim şey ; bilimsel kesinlik yok demek olucaktı.Emre AYAN.' Alıntı:Kuş biyolojisini bilen birini bulunuz burada ki cevapların çoğu atmasyon.
Mert abi Emre UYAN. arkadasımızla özel mesajla görüştük gerçektende dediği gibi Türkçeye hakim olmadıgıdır kendisi uzun sure gurbette kaldıgından dolayıdır... bende biraz fevri davranıp kendısını yanlış algıladım ve kalbını kırdım kendisinden özür dilerim.. Sizlerde arkadasımızı yanlış anlamayınız benim gibi...Mert AYDIN' Alıntı:Emre kardeşim ne yapalım, bilgimiz bu kadar biz buyuz, ama konu açma sakın yine atmasyon yaparız konuna, buradaki yaptığımız atmasyon gibi!!
duyarlılığınız için ben teşekkür ederim ali bey..
teşekkürler karahan kardeşim
boş ver arada sırada çıkıyor böyleleri biliyorsun, ben aldırmıyorum artık sallıyorum, sende salla gitsin![]()
yok karahan yokKarahan UZUN.' Alıntı:Mert abi Emre UYAN. arkadasımızla özel mesajla görüştük gerçektende dediği gibi Türkçeye hakim olmadıgıdır kendisi uzun sure gurbette kaldıgından dolayıdır... bende biraz fevri davranıp kendısını yanlış algıladım ve kalbını kırdım kendisinden özür dilerim.. Sizlerde arkadasımızı yanlış anlamayınız benim gibi...
Çok ilginç gerçekten.Emre AYAN.' Alıntı:Kuş biyolojisini bilen birini bulunuz burada ki cevapların çoğu atmasyon.
Hatta en son olarak Türkçe'ye hakimiyet tavan yapıyor.Bilimsel teknik terimler dimağımızdan forum sayfalarına dökülüyor.(Bilimsel kesinlik)Emre AYAN.' Alıntı:Cevabını biliyorsan yaz,bilmiyorsan geç.Laf çarpmaya çalışmada ne oluyor !
Bu vakanın ilginçliği konusunda bilimsel kesinlik var mıdır?Bunu bilemem.Ama vakanın benim için gerçekten ilginç olduğu kesin.Emre AYAN.' Alıntı:Yazımda atmasyon kelimesini türkçe'yi bir süre kullanmamamdan dolayı yanlışlıkla yazdım.Demek istediğim şey ; bilimsel kesinlik yok demek olucaktı.
Cansay AKKAYA' Alıntı:Çok ilginç gerçekten.
Türkçe, (atmasyon) lafına kadar cümlede gayet iyi kullanılıyor.Ancak sıra atmasyon lafına gelince, Türkçe'ye hakimiyet kayboluyor!
Sonra.Aaa o da ne!İnsanlara özelden laf yazmaya gelince, Türkçeye hakimiyet birden tekrar geri geliyor.(Bkn. örnek aşağıdaki mesaj)Hatta en son olarak Türkçe'ye hakimiyet tavan yapıyor.Bilimsel teknik terimler dimağımızdan forum sayfalarına dökülüyor.(Bilimsel kesinlik)Bu vakanın ilginçliği konusunda bilimsel kesinlik var mıdır?Bunu bilemem.Ama vakanın benim için gerçekten ilginç olduğu kesin.
Saygılarımla,
Bu kadar araştırmayı kuşlar hakkında yapsanız simdiye yeni mutasyon çıkarmıştınız.Bu şekilde nereye varacaksınız merak ediyorum.Ayrıca ben yurt dışında yaşamıyorum şu anda, 2 sene üniversitede bulundum o arada ufak değişimler oldu,düzgün olmasının sebebi Türkiyede yüksek lisans eğitiminde bulunmam yazım kurallarına ve hecelemeye dikkat ederim elimden geldiğince.Ayrıca size birşey kanıtlamak zorunda da değilim.