Tüye Giren Kuşlara Mama Verilir mi?

göktug2

Yeni Üyemiz
Adı
Gökhan
Soyadı
SAPANCI
merhaba arkadaşlar birinci sorum tüye giren kuşlara yumurtalı havuçlu mama yapıp veriyorum hafta iki defa bu yanlış mı kuşlar yağlanır mı? İkinci sorum kuşlar 2 haftadır falan tüy döküyorlar bu iş ne zaman biter? cevap veren arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim...

Coşkun Ödemir

Uzman Üyemiz
Verilir tabikide... Tuy donemi Kuslar icin yorucu ve sikintili donemdir. Cabuk atlatmalarii icin vitamini yesilligi ve mamayi eksik etmeyin. B6-B12 vitamini verin.

efekan_altun

Uzman Üyemiz
Adı
rasim efekan
Soyadı
altun
Tabi verilir. Kuşların tüy döneminde mama çok önemlidir. (her zaman çok önemlidir)

Erinmore

Takipçi Üyemiz
Adı
Abdurrahman
Soyadı
Korkmaz
      Tüyden çıkma, kuştan kuşa değişiyor. Bazı kuşlar 10-15 günde tüyden çıkarken, bazı kuşlarda bu süre 2-3 aya kadar çıkabiliyor. Bu dönemde uygun bir diyet programı, mama ve vitamin desteği süreyi kısaltabilir. Ayrıca, hem bu dönemde hem de normal şartlarda su-elma sirkesi karışımını kuşlara ve kafese püskürtmek hem paraziti önlemeye hem de sağlıklı ve parlak tüylerin oluşumuna faydalıdır kanaatindeyim.

hilmi2323

Takipçi Üyemiz
Adı
hilmi
Soyadı
kuru
benim iki kuşda bebeklik tüylerini atıyorlar vitaminini ve mamasını eksik etmiyorum haftada 3 gün yapıp veriyorum. 5 aydır da kuşta yağlanma gözlemlemedim. cede mama kullanıyorum aldığım kişide mama yağlanma yapmaz demişti.

efekan_altun

Uzman Üyemiz
Adı
rasim efekan
Soyadı
altun
Hilmi KURU' Alıntı:
benim iki kuşda bebeklik tüylerini atıyorlar vitaminini ve mamasını eksik etmiyorum haftada 3 gün yapıp veriyorum. 5 aydır da kuşta yağlanma gözlemlemedim. cede mama kullanıyorum aldığım kişide mama yağlanma yapmaz demişti.
bakıma devam

göktug2

Yeni Üyemiz
Adı
Gökhan
Soyadı
SAPANCI
teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler faydalı oldu benim için 6-7 aylık bir sultan papağanım var yem kırıyor fakat yemiyor hergün mama istiyor vermeyince resmen ağlıyor ona mecburen yapıyorum zaten muhabbet çiftine de vereim o zaman.

Sıddık

Uzman Üyemiz
Adı
Sıddık
Soyadı
Yamaç
Abdurrahman KORKMAZ' Alıntı:
      Tüyden çıkma, kuştan kuşa değişiyor. Bazı kuşlar 10-15 günde tüyden çıkarken, bazı kuşlarda bu süre 2-3 aya kadar çıkabiliyor. Bu dönemde uygun bir diyet programı, mama ve vitamin desteği süreyi kısaltabilir. Ayrıca, hem bu dönemde hem de normal şartlarda su-elma sirkesi karışımını kuşlara ve kafese püskürtmek hem paraziti önlemeye hem de sağlıklı ve parlak tüylerin oluşumuna faydalıdır kanaatindeyim.