tüye giren eşler ayrılır diye bir kural yok, 4 yıldır kuş besliyorum ve kuşlar onlarca kez tüye girdi daha 1 kez bile erkekle dişiyi bu yüzden ayırmadım. Tüyüde iken üretmeye çalışmak yanlış, nekadar iyi bakarsanız bakın hayvan sıkıntılı olduğu için muhtemelen üremek yapmak isteyeceği son şey olur. O yüzden tüyde iken mümkün olduğunca bol vitaminli besinler vermek gerek ki çabuk atlatsınlar. Sitede hangi besinler verilir ile ilgili birsürü yazı var, araştırıp bakabilirsiniz. Kısacası tüyüye giren kuşlarınızı eğer iyi anlaşıyorlarsa ayırmanın alemi yok...ayırmak ters de tepebilir, kuşlar daha çok strese girip tüyü dönemi uzayabilir.
Yumurtlama sorunuza gelince, benim kuşlarımdan 1 örnek vermek isterim size, yavrusunu almayı çok istediğim bir çiftim var ve neredeyse 2 yıldır bekliyorum

bilmem anladınızmı ... kuşlarınızın ürememeleri sizin onlara kötü baktığınız anlamına gelmez...sadece hayvanlar bizden daha akıllı olduklarını söylemeye çalışıyorumç Hazır olduklarında ve gerekli ortamın varolduğunu hissetiklerinde siz istemeseniz bile dişiniz yumurtlamaya başlayacaktır