Tüye girme ve kuyruk

Sekiz

Yeni Üyemiz
Adı
Ahmet
Soyadı
ARSLAN
Merhaba,

Bende 8 Eylül 2018 doğumlu çek muhabbet kuşum var. Ne zaman tüye girer ayrıca kendini kaşırken yavruluk kuyruğunu kopardı yerine yenisi geliyordu geçen gün yine kendini kaşırken onuda kopardı neden böyle yapıyor acaba ?

AyhanOtcuoglu

Site Moderatörü
Yönetici
Adı
Ayhan
Soyadı
OTÇUOĞLU
Sekiz' Alıntı:
Merhaba,

Bende 8 Eylül 2018 doğumlu çek muhabbet kuşum var. Ne zaman tüye girer ayrıca kendini kaşırken yavruluk kuyruğunu kopardı yerine yenisi geliyordu geçen gün yine kendini kaşırken onuda kopardı neden böyle yapıyor acaba ?
Normal şartlarda 3 aylık olunca ilk tüyüne girer. Tüy koparmasının iki muhtemel sebebi olabilir. İlki dış parazit bit haşere v.s. İkincisi iç mantar. Bu iki duruma görede tedavi ve dış parazit korumaları yapınız.

Sekiz

Yeni Üyemiz
Adı
Ahmet
Soyadı
ARSLAN
Kanat altı ve boynuna baktım hatta tabana havlu kağıt koydum gece kalkıp baktım parazit göremedim. Deep marka sprey aldım kopan tüylerin yerini iyileştirmesi için onu kullandım sonra üst üste 2 gün ılık elma sirkeli suda yıkadım. Kaşıntısı yok şu an baya da keyifli Nekton s marka vitamin kullanıyorum suyuna 10 günde bir gün aşırıda normal suyuna 5 damla elma sirkesi damlatıyorum..