tüye girme zamanı

beko_27

Uzman Üyemiz
Adı
BEKİR
Soyadı
ÇOLAK
üstadlar selamlar. bikaç sorum var cevaplamanızı diliyorum
1) kuşumun tüye girdiğini nasıl anlayacağım( benim kuşların sürekli tüyleri dökülüyor etraf sürekli tüy dolu)
2) keçiboynuzu tozunu nasıl kullanacağım.

Vedat ŞEN

Uzman Üyemiz
Adı
Vedat
Soyadı
ŞEN
A.s. Kuşların tüye girdiğini sizdede bulunduğu üzere tüy dökümünden daha az yem tüketiminden halsizlikten göz çevresindeki minik tüylerin azalmasından ve dahi kafalarında çıkan minik tüy kapsullerinden gözlemleyebilirsiniz.. Tabiki bu saydıklarım Mevsimsel dökülme ile ilgili unsurlar.. Allah göstermesin herhangi gibi bir parazit hastalığında daha farklı sonuşlar ortaya çıkabilmektedir.. Keçi boynuzu tozunu yumurta mamasında kullanabilirsiniz..

yosuncan1

Uzman Üyemiz
Adı
fatih
Soyadı
mansız
Vedat ŞEN' Alıntı:
A.s. Kuşların tüye girdiğini sizdede bulunduğu üzere tüy dökümünden daha az yem tüketiminden halsizlikten göz çevresindeki minik tüylerin azalmasından ve dahi kafalarında çıkan minik tüy kapsullerinden gözlemleyebilirsiniz.. Tabiki bu saydıklarım Mevsimsel dökülme ile ilgili unsurlar.. Allah göstermesin herhangi gibi bir parazit hastalığında daha farklı sonuşlar ortaya çıkabilmektedir.. Keçi boynuzu tozunu yumurta mamasında kullanabilirsiniz..

FAHRÜYEALYA

Uzman Üyemiz
Adı
Mutlu
Soyadı
ERTUĞRUL
Vedat ŞEN' Alıntı:
A.s. Kuşların tüye girdiğini sizdede bulunduğu üzere tüy dökümünden daha az yem tüketiminden halsizlikten göz çevresindeki minik tüylerin azalmasından ve dahi kafalarında çıkan minik tüy kapsullerinden gözlemleyebilirsiniz..
Kafeslerinizin yada kafesinizin içi ve dışın da bir hayli kanat çırptıkça uçan tüy yoğunluğu ilede karşılaşırsınız....

beko_27

Uzman Üyemiz
Adı
BEKİR
Soyadı
ÇOLAK
Mutlu ERTUĞRUL' Alıntı:
Kafeslerinizin yada kafesinizin içi ve dışın da bir hayli kanat çırptıkça uçan tüy yoğunluğu ilede karşılaşırsınız....
abi sürekli bu şekilde ama kuşu aldıgım günden beri bu şekilde heryer tüy kanat çırpınca hepsi havada.bi sıkıntı mı var acaba

yosuncan1

Uzman Üyemiz
Adı
fatih
Soyadı
mansız
Bekir ÇOLAK' Alıntı:
erkeği alalı 1 yıl oldu dişiyi alalı 3 ay oldu
ikisinde de varsa verdiğiniz mama ve mama miktarını . Kaldıkları yerin ısısını kontrol edebilirsiniz .

beko_27

Uzman Üyemiz
Adı
BEKİR
Soyadı
ÇOLAK
usta oda sıcaklığı 17-22 arası değişiyor. yem olarak önceleri champion karışık yem kullanıyordum 1 haftadır vivid bird kullanıyorum süper yiyorlar hiç seçmeden hemde .mama olarak evde yapıyorum mamayı usta. nijeri neredeyse hiç kullanmıyorum çok kullanılırsa tüye sokuyor. kafes ölçüleri 45*43*36. uyku süreleri 10 saatin altına düşmüyor. bişey aklıma takıldı bu kuşlar tüy zamanı haricinde tüy dökermi yoksa tüy zamanı dışında hiç tüy dökmezler mi bunu bilsem

64bit

Uzman Üyemiz
Adı
Tugay
Soyadı
Dereli
Vedat ŞEN' Alıntı:

Erinmore

Takipçi Üyemiz
Adı
Abdurrahman
Soyadı
Korkmaz
Bekir kardeşim, bildiğim kadarıyla tüy dökme yada tüy değiştirme dönemleri var (mart-haziran arası diye biliyorum). Bu dönem; doğal sürecin bir parçası ve olması gereken bir döngü. Bu dönemin haricinde ise;ortam koşullarına ve beslenme şartlarına göre tüye girme görülebiliyor. Doğal sürecin dışındaki tüy dökmenin kuşlar üzerindeki etkisinin ne yönde olacağını ise üstadlar açıklayabilirler zannedersem. Çünkü bu konuda benim de bilgiye ihtiyacım var. Selametle...

Düzeltme: Biraz nette göz gezdirdim; mart-haziran değil, temmuz-eylül aylarıymış.