ucamayan kuslar

astonis

Takipçi Üyemiz
Adı
utku
Soyadı
joy
yavru kuşların kanatları cok az ve kolay kopmaka ucamıyorlar tedavısı varmıdır

slmylcn

Takipçi Üyemiz
Adı
selim
Soyadı
yalçın
kanatlar uzadıkça kanayıp dökülüyorsa fransız tüy dökümü olabilir.

semurg

Yeni Üyemiz
Adı
sinan
Soyadı
güner
Utku JOY' Alıntı:
yavru kuşların kanatları cok az ve kolay kopmaka ucamıyorlar tedavısı varmıdır
  ben bu hastaligi yenmiştimmm. 1  sene uçamamişti. kanatlari uzayim kendiliginden düşüyodu..kuş üşüyo diye içim sizlardi. agziyla ayaklariyla  tirmana tirmana çekyata çikardi..sonra tüyleri çikti ve  balkondan vir yapti aklima gelince içim sizlar..fransiz tüy dökümünün tedavisi yok deselerde var ben yenmiştim.. bende ilaç kullanmadim dogal yolla...

devran58

Uzman Üyemiz
Adı
AYHAN
Soyadı
YILDIRIM
Sinan GÜNER' Alıntı:
  ben bu hastaligi yenmiştimmm. 1  sene uçamamişti. kanatlari uzayim kendiliginden düşüyodu..kuş üşüyo diye içim sizlardi. agziyla ayaklariyla  tirmana tirmana çekyata çikardi..sonra tüyleri çikti ve  balkondan vir yapti aklima gelince içim sizlar..fransiz tüy dökümünün tedavisi yok deselerde var ben yenmiştim.. bende ilaç kullanmadim dogal yolla...
sinan bey doğal yolla nasıl yaptınız paylaşırsanız çok makbule geçer...

hasan us

Uzman Üyemiz
Web sitesi
www.facebook.com
Adı
Hasan
Soyadı
USAL
Sinan GÜNER' Alıntı:
Tedavi yönetemini paylaşırsanız , gerçekten çok faydalı olur bir çok arkadaş ve hasta kuşları adına..

orhankupeli

Takipçi Üyemiz
Adı
orhan
Soyadı
küpeli
yuvadakı yavrularda mıneral esıklıgınden eksık cıkan tuylerle  frnch molt u karıstırmayın arkadaslar mıneral eksıklıgınde  tuy yenıden gelebılıyor ama  french moltta  hıc duymadım geldıgıı

semurg

Yeni Üyemiz
Adı
sinan
Soyadı
güner
arkadaşlar  ben kuşcu deglim. ben anlatim siz yorumlayin. 25  gün lük bir yavru aldim.. kuş tüyleri 45 günlük olmasina ragmen kuruk ve uzun tüyleri uzamadi kuşculara gösterdim franszi tüy dökümü hiç bir zaman  kuyruk ve kanaTLARİ UZAMAYACAK DEDİKLER.. 2.5 -3 AYLİK OLUNCA ÇEŞİTLİ  KUŞCULARİN VERDİGİ İLAÇLARİ kullandim hatta adam alamanyadan özel ilaç bile verdi bir üretici... veterinere götürdüm yine bişe yok... 9 aylik kuş oldu  eve gelen misafirler kuştan korkuyodu kuş gribi var hasta size bulaşir kuşu atin gitsin derlerdi . kuşu 9aylik kuşu salona kordum.. kanepenin orya agziyla tutuna tunana bazen düşeri ama 5 deneme sonunda kanameye çikardi yani ziplama bile yapamiyodu. yüksekte durmayi seviyodu. sonunda    kuşu dişari saldim belki  sifali bişe bulur  kendine gelir... sonunda  karalahana  ve semiz otunu kafesten hiç eksik etmedim.. kuşum yiyoduda  ..sonra  küçük bir  cimbiz aldim uzamayan  tüylerinin içindeki kuçuk şeyleri temizledim kuşum tüyleri çikti ama kuşun tüylri biraz uzayinca yine ortadan kiriliyodu ben cimbizla kokune kadar kopariyodum..4 ay 5  ay  bu şekilde devam etti. tüyler ya kiriliyodu yada kendiliginden düşüyo ve kaniyodu..karalahana  semiz otunu hiç aksatmadim kafesten günlük verdim bazen çeşitli yiyecekler şifa diye atim.. en sonunda kuşumun uzayan tüyleri saglam geldi  tüy kökünde  boşluk yoktu normal tüy gibi geldi  tüyleri uzayinca normal kuş gibi uçmaya başladi 2 sene uçtu..3 yaşinda kaçti.  insana çok yakinda başa konardi ele konardi yemek yerdik  omza konardi ekmek vermezsen kulagini isirirdi eger kargalar yemediyse büyük ihtimal birinin evinde yaşiyordur

semurg

Yeni Üyemiz
Adı
sinan
Soyadı
güner
Ayhan YILDIRIM' Alıntı:
sinan bey doğal yolla nasıl yaptınız paylaşırsanız çok makbule geçer...
  arkadaşlar dedigim gibi kuşçularin verdigi ilaçlar işe yaramayince  2.5 aylik olunca kuştan umudumu kesdim... 9 aylik olunca  herhangibi vitamin ilaç tüy çikartici kullanmadim . çünkü işe yaramiyodu.. elimde  bir tane kuş geçtiii.. onada bol bol karalahana ve semiz otunu kafesinden eksik etmedigimi çok iy biliyom ama hiç bir şekilde ilaç kullanmadim..        belki  bir tane daha fransiz tüy dökümü  bir kuşta denersem belki nasil  iyleştigini söylerim kuşum kaçali 2 sene oldu.. arti kuşa bişe daha denemiştim burda dersem  olmaz  çünkü eleştiri alirim ama  kuşun tüyleri çikti..         

astonis

Takipçi Üyemiz
Adı
utku
Soyadı
joy
Sinan GÜNER' Alıntı:
sinan bey benımkılerde 3 4aylıklar ve kanatlarını cırptıklarında buyuk olan zaten 1 2 kanadı var onlarda kırılıp kanıyor tedavısını belırtırsenız bende uygulamak ısterım kuslarıma syglr