ÜÇÜNCÜ KULUÇKA VE YiNE HÜSRAN

eye25520

Üyemiz
Adı
ismail
Soyadı
KARA
Arkadaslar daha önceden iki defa olmak üzere 6 adet yumurta yapan ve içi boşcikan çiftimin son yunurtalari da boş çıktı. Kuşları 10 gün yalniz bıraktım sadece yem su ihtiyacı icin rahatsiz edildi iki güne bir. Buseferde neden bos çıktı anlamadim. Ne yapmam gerek yardim edermsiniz?

Behzat TİĞİZ

Powermaxmama.com
Yönetici
Web sitesi
www.powermaxmama.com
Adı
Behzat
Soyadı
Tiğiz
erkek büyük bir ihtimalle döllemiyor, kusların kafesindeki tünekleri sabit tutun erkegin popo kısmındaki tüyler uzunca makasta makat kısmını traş edin, kusa e vitamini selenyum ve gerekli kombine ürünleri kullanın

Kuscu-Murat

Uzman Üyemiz
Web sitesi
murat-tuna66.jimdo.com
Adı
Murat
Soyadı
Göcmen
Ku$lariniz tügde olabilir, hatda erkegin en uzun kuyruk tügü tam ve yerinde olmasi i$i dahada garantiye alir !
Erkek di$iden büyükse bu durumda ciftle$meyi zorlar !
Dogal yollardan sperm kalitesini olumlu etkilemek icin hem Behzat karde$imizin önerilerini tavsiye ederim, hatda güzelcene yikanmi$ taze ve cig Brokkoli tavsiye ederim !
Erkegede, di$iyede !
Fol asidinden tutun, hemen hemen her $ekilde ku$larinizi olumlu etkiler !!!
Tabi ku$larinizin ba$ka 1 dertlernin olmadigini farz ederek, ...
Resim görmedik, bir$ey görmedik, ...  8)
Kolay gelsin  ;)

Kuscu-Murat

Uzman Üyemiz
Web sitesi
murat-tuna66.jimdo.com
Adı
Murat
Soyadı
Göcmen
Bir$eye daha dikkat cekmeyi unuttum  :)

3 kez yumurta eylemine girmi$ler, ...  icon_think

Tavuk degil bunlar, unutmayin bunuda !!!
Bunada ayri bir $ekilde kafa yormanizi tavsiye ederim, ...
Canlari neki, ve olan di$iye olur, ... erkek icin zaten hava ho$, ... yazik etmeyin derim, ve gerekse az bir dinlendirin, ikisinide, ...  8)

sonerkp

Uzman Üyemiz
Adı
Soner
Soyadı
DURMUŞ
Bir bilgide ben vereyim. erkek kuşta herzaman sperm olmayabiliyor. çiftleşmesi bir şeyi değiştirmez. bu yüzden erkeğini ayır ve 2-3 hafta güzel vitamin ve mama takviyesi bulunman. Sonra tekrardan eşe atmayı denemelisin

Kuscu-Murat

Uzman Üyemiz
Web sitesi
murat-tuna66.jimdo.com
Adı
Murat
Soyadı
Göcmen
Yavru dönemi ikisinide olumsuz etkiler, ve o yüzden yapilan kurlar ikisinede yapilirsa iyi olur, ...
Hani ayirabilirsiniz, fakat mama gibi yemler te$vik edici yemlerdir !!!
Ciftle$me moduna sokar ku$larinizi, ve buda istediginiz degilmi ?  :)

Birde ba$ka bir hususa daha dikkat cekeyim  :)

3 ba$arisiz folluk denilmi$ konu ba$liginda, ...
Toplam kac yumurta yapildi bu süreclerde ?

Di$iler tavuk rolünde olsalar bile, tavuk olmadiklari ortada !
Erkek böylelikle ister istemez horoz olmu$ oluyor benim $u an vermek istedigim örnegimde !!!
Degilmi ?!?

Bildiginiz Güvercinlere bakarsak, dogadakiler olsun, evcil olanlar olsun, Güvercin bildiginiz Güvercindir, ...
Bunlar bile sanildigi gibi degilde, sadece 2 yumurta yaparlar e$le$tikleri vakit !

Yani diyecegim $uki, di$inin yumurtaligi ömrü boyunca saglikli 1 $ekilde yakla$ik 60 yumurta vermeye müsait !!!
Ömrü boyunca, ve elimde 19 ya$inda Güvercinim var, ...
20 ya$i civarina girebilirler, nasipse tabi, ... cogu muhabbetler 3 ya$ina giremediklerini dü$ünürsek, ... ve onlarda 20 yil ya$amaya adaylar, fakat gercek biraz aci, ... neyse, ...  :)

Güvercinler saglikli olarak yilda 3 kez yumurtaya yatirilirsa, buda toplam 6 yumurta yapar, ... ömründe 60 yapar dedim az önce, ...
1 yilda 6 yumurta verdigini dü$ünürsek, bu 10 senede saglikli $ekilde 60 yumurta eder !

Yani her 2 yilda bilincli 1 $ekilde yumurta alinmi$ olsa, ku$ daha dinlendirilmi$ olur her folluk dönemlerinde, ...
Fakat cogu ne yapiyor ?!?

Yilda 4 veya 5 kez yumurta almak isteyip ku$u ilk 5 veya 10 senesinde mahf ediyor !!!  :(
Besleyici $artlari yerine getiriyor, erkek ku$ ise di$iye rahatda vermiyor, ... di$i ne yapsin !!! ??? !!!

Yani verimi belli, fakat istenileni vermeyince cabuk gözden cikartilip ya sati$a verilir, yada caresine bakilir, ... anliyan anlami$tir ne demek istedigimi, ... oda gereksiz yere yem yedirmeyim buna artik savunmasiyla, ... veya pili bitti bunun diyerek, ... bitiren kim ?  icon_wall

Gücü ona yetiyor ancak, ...

Velhasilikėlám, ...

Ku$u ard arda yumurta yavru moduna sokmayin, ve kisa örnek olarak vermek istedigim durumu göz önüne alip, beklentide olan di$ilerinizi bir kez olsun dü$ünün, ... yuvayida di$i ku$ yaptigina göre, ...  8)

Makina degiller, tavuk degiller, ... fakat müsabakaya katilmak istiyen sporcu veya ko$ucu bile antremansiz katilmiyor, yani hazirlanip katiliyor, ... cünkü hazir ve kendinden emin, ... birde tüm bu beklentilere hazir olmiyani dü$ünün, ... sonuncu olmaya en büyük aday, ... halbuki maksat önde olanlarin arasina girmek olsa katiliminda ve tüm emeklerinde kiymetide olur, anlamida, ...

Ekilen bir tohumun bile hergün su ihtiyácini gördügünüzde gün ve gün büyümesini izlemek insana parayla alinamiyacak bir huzur ihsan eyler, ... heleki gün gelir, meyvesini bile alirsiniz, ... gáye bu olmali, ... dogal ve saglikli, bizede tek dü$en, bilgi, icát ve sabir  :)

Biraz istedigimdem uzun oldu ama, ortaya yazdigim icin sorun yok  :) ... in$allah birilerine yarar, ...

Háyirli Cumálar dilerim herkese !

eye25520

Üyemiz
Adı
ismail
Soyadı
KARA
Murat GÖÇMEN' Alıntı:
Yavru dönemi ikisinide olumsuz etkiler, ve o yüzden yapilan kurlar ikisinede yapilirsa iyi olur, ...
Hani ayirabilirsiniz, fakat mama gibi yemler te$vik edici yemlerdir !!!
Ciftle$me moduna sokar ku$larinizi, ve buda istediginiz degilmi ?  :)

Birde ba$ka bir hususa daha dikkat cekeyim  :)

3 ba$arisiz folluk denilmi$ konu ba$liginda, ...
Toplam kac yumurta yapildi bu süreclerde ?

Di$iler tavuk rolünde olsalar bile, tavuk olmadiklari ortada !
Erkek böylelikle ister istemez horoz olmu$ oluyor benim $u an vermek istedigim örnegimde !!!
Degilmi ?!?

Bildiginiz Güvercinlere bakarsak, dogadakiler olsun, evcil olanlar olsun, Güvercin bildiginiz Güvercindir, ...
Bunlar bile sanildigi gibi degilde, sadece 2 yumurta yaparlar e$le$tikleri vakit !

Yani diyecegim $uki, di$inin yumurtaligi ömrü boyunca saglikli 1 $ekilde yakla$ik 60 yumurta vermeye müsait !!!
Ömrü boyunca, ve elimde 19 ya$inda Güvercinim var, ...
20 ya$i civarina girebilirler, nasipse tabi, ... cogu muhabbetler 3 ya$ina giremediklerini dü$ünürsek, ... ve onlarda 20 yil ya$amaya adaylar, fakat gercek biraz aci, ... neyse, ...  :)

Güvercinler saglikli olarak yilda 3 kez yumurtaya yatirilirsa, buda toplam 6 yumurta yapar, ... ömründe 60 yapar dedim az önce, ...
1 yilda 6 yumurta verdigini dü$ünürsek, bu 10 senede saglikli $ekilde 60 yumurta eder !

Yani her 2 yilda bilincli 1 $ekilde yumurta alinmi$ olsa, ku$ daha dinlendirilmi$ olur her folluk dönemlerinde, ...
Fakat cogu ne yapiyor ?!?

Yilda 4 veya 5 kez yumurta almak isteyip ku$u ilk 5 veya 10 senesinde mahf ediyor !!!  :(
Besleyici $artlari yerine getiriyor, erkek ku$ ise di$iye rahatda vermiyor, ... di$i ne yapsin !!! ??? !!!

Yani verimi belli, fakat istenileni vermeyince cabuk gözden cikartilip ya sati$a verilir, yada caresine bakilir, ... anliyan anlami$tir ne demek istedigimi, ... oda gereksiz yere yem yedirmeyim buna artik savunmasiyla, ... veya pili bitti bunun diyerek, ... bitiren kim ?  icon_wall

Gücü ona yetiyor ancak, ...

Velhasilikėlám, ...

Ku$u ard arda yumurta yavru moduna sokmayin, ve kisa örnek olarak vermek istedigim durumu göz önüne alip, beklentide olan di$ilerinizi bir kez olsun dü$ünün, ... yuvayida di$i ku$ yaptigina göre, ...  8)

Makina degiller, tavuk degiller, ... fakat müsabakaya katilmak istiyen sporcu veya ko$ucu bile antremansiz katilmiyor, yani hazirlanip katiliyor, ... cünkü hazir ve kendinden emin, ... birde tüm bu beklentilere hazir olmiyani dü$ünün, ... sonuncu olmaya en büyük aday, ... halbuki maksat önde olanlarin arasina girmek olsa katiliminda ve tüm emeklerinde kiymetide olur, anlamida, ...

Ekilen bir tohumun bile hergün su ihtiyácini gördügünüzde gün ve gün büyümesini izlemek insana parayla alinamiyacak bir huzur ihsan eyler, ... heleki gün gelir, meyvesini bile alirsiniz, ... gáye bu olmali, ... dogal ve saglikli, bizede tek dü$en, bilgi, icát ve sabir  :)

Biraz istedigimdem uzun oldu ama, ortaya yazdigim icin sorun yok  :) ... in$allah birilerine yarar, ...

Háyirli Cumálar dilerim herkese !

HAYIRLI RAMAZANLAR MURAT BEY; ÖNCELİKLE VERDİĞİNİZ CEVAP İÇİN ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM. BENİM DİŞİ KUŞ ÜÇ KULUÇKADA YAKLAŞIK 16-18 YUMURTA YAPTI, BEN BU  SÜRE ZARFINDA KUŞLARI DİNLENDİREREK VE BESLEYİCİ ŞEYLER VEREREK BİR SONRAKİNDE YAVRU ALMAYI DÜŞÜNDÜM.HOBİ AMAÇLI BAKTIĞIM İÇİN TİCARİ AMACIMDA YOK BU YÜZDEN BİR YAVRUDA OLSA BENİM OLSUN DOĞDUĞUNU BÜYÜDÜĞÜNÜ GÖREYİM DEDİM:) BİR YERDE HATA VAR AMA NEREDE ONU BULMAYA ÇALIŞIYORUM.

Kuscu-Murat

Uzman Üyemiz
Web sitesi
murat-tuna66.jimdo.com
Adı
Murat
Soyadı
Göcmen
Rica ederim !  :)
Sizede herkesede háyirli Ramazanlar  :) sagolun !

Yüce Mevlám güzel gönlünüze göre verir in$allah !

Sicaklar ayri dertler getirir, ...
$öyle bir kendilerine gelsinler, ve yuvaligi alin önlerinden !

Onu gördükce rahatda edemezler ve sizde biliyorsunuzdurki, yedigimiz yumurtalarda tavuklardan gelmekte, ve ortada horoz olmadanda yumurta yapiyorlar, ... yani tavuk olmiyan bile tavuk moduna girebilir, ...  ;)
Her di$i tavuk yani, ... aslinda, ... olsada olmasada aslen öyle  8)

Kolay gelsin in$allah  ;)
Ona göre bakim yapin $imdiden, ki, sonucu saglam olabilsin !

Olur, hemde her$ey olur Allah`in izniyle in$allah !
:)

Kuscu-Murat

Uzman Üyemiz
Web sitesi
murat-tuna66.jimdo.com
Adı
Murat
Soyadı
Göcmen
Bu ara, hatayi bulmaya cali$iyorum dedinizde, ...

Di$i daha yeni yenimi ergenlikten cikti ?
Yoksa ba$kasi tarafindan yavru almalarda kullanildimi ?
E$le$melerini hic gördünüzmü ?

Yani soru cok, ve hata belkide kisir olabilen erkekte ?  ???
Resim yükliyebilirseniz ku$larinizi degerlendirebiliriz, ...

eye25520

Üyemiz
Adı
ismail
Soyadı
KARA
Murat GÖÇMEN' Alıntı:
Rica ederim !  :)
Sizede herkesede háyirli Ramazanlar  :) sagolun !

Yüce Mevlám güzel gönlünüze göre verir in$allah !

Sicaklar ayri dertler getirir, ...
$öyle bir kendilerine gelsinler, ve yuvaligi alin önlerinden !

Onu gördükce rahatda edemezler ve sizde biliyorsunuzdurki, yedigimiz yumurtalarda tavuklardan gelmekte, ve ortada horoz olmadanda yumurta yapiyorlar, ... yani tavuk olmiyan bile tavuk moduna girebilir, ...  ;)
Her di$i tavuk yani, ... aslinda, ... olsada olmasada aslen öyle  8)

Kolay gelsin in$allah  ;)
Ona göre bakim yapin $imdiden, ki, sonucu saglam olabilsin !

Olur, hemde her$ey olur Allah`in izniyle in$allah !
:)

Muhabbet kuşlarım dinleniyor , Şuan Sultan papağanım kuluçkada sıcak etkiler muhtemelen ama yumurtladı birkere, bakalım Ramazan Yavruları çıkarsa ne güzel olur:)