Uçuşan ince tüyler...

mytheron

Uzman Üyemiz
Adı
mustafa
Soyadı
karakaya
Merhaba.
Evimin balkonunda beslediğim 2 çift jumbolarımın ince tüyleriyle başım dertte.Kafes etrafına tül taktım fakat kanat çırptıkça ordan uçuşan tüyler evin içerisine dağılıyor haliyle.Balkona koydum kafesleri güzel bir köşeye,bu seferde balkonun tülleri ince tüylerle doldu.
haftada 2 kez tüllerini ve altlarını temizliyorum fakat hala kurtulabilmiş değilim.
Tecrübelerinize ihtiyacım var bu konu hakkında.

durduacar

Uzman Üyemiz
Adı
Durdu
Soyadı
Acar
Mustafa bey kuşun tüğlerini yolmaktan başka çareniz kalmamış gibi görünüyor.  :D (şaka tabiki)

Mustafa bey, kuş beslediğiniz için bu tüğ sorununuz hep olacak kurtuluşunuz yok. Ancak, kafesinizin heryerini streçleyebilirsiniz veya akvaryum tarzında bi kafes yaptırabilirsiniz. (bu iki unsuruda tavsiye etmediğimi belirtmek isterim sonuçta hava almaları gerek) Onun haricinde bu kuşları sevip bakmaya devam edecekseniz anayla, babayla,hanımla kavga etmemek ve sağlığınızı korumak için elinizden süpürge düşmemeye devam edecek :) 

mytheron

Uzman Üyemiz
Adı
mustafa
Soyadı
karakaya
Durdu ACAR' Alıntı:
Mustafa bey kuşun tüğlerini yolmaktan başka çareniz kalmamış gibi görünüyor.  :D (şaka tabiki)

Mustafa bey, kuş beslediğiniz için bu tüğ sorununuz hep olacak kurtuluşunuz yok. Ancak, kafesinizin heryerini streçleyebilirsiniz veya akvaryum tarzında bi kafes yaptırabilirsiniz. (bu iki unsuruda tavsiye etmediğimi belirtmek isterim sonuçta hava almaları gerek) Onun haricinde bu kuşları sevip bakmaya devam edecekseniz anayla, babayla,hanımla kavga etmemek ve sağlığınızı korumak için elinizden süpürge düşmemeye devam edecek :)
Fırın etkisi yapardediğiniz gibi pekteuygulanmaz bu yöntem :)
Elektrik süpürgesiyle dolanayım dolanayımda,nereyi süpüreyim,biryerde toplansalar kolay.Heryerdeler.Perdeye dokunmaya gelmiyor sanki kovayla ince tüyleri atmışlar gibi toplamış üstünde.
Ev tipi pervaneler var onu düşünüyorum ama bilemiyorum neler olur

sehzade42

Uzman Üyemiz
Adı
Osman Sami
Soyadı
ŞEN
Mustafa Bey, nacizane tavsiyem arada kafese sprey ile su sıkın.. O küçük tüyler kafesin dibine yapışacaktır. Alt temizliğini de günlük veya gün aşırı yaparsanız sorununuz hafifler zannımca...

mytheron

Uzman Üyemiz
Adı
mustafa
Soyadı
karakaya
O.Sami ŞEN' Alıntı:
Mustafa Bey, nacizane tavsiyem arada kafese sprey ile su sıkın.. O küçük tüyler kafesin dibine yapışacaktır. Alt temizliğini de günlük veya gün aşırı yaparsanız sorununuz hafifler zannımca...
çok güzel bir fikir.kesinlikle deniyeceğim