Ufak Böcekler ve Bitlerle başım dertte!!

AkSeA

Üyemiz
Adı
Sercan
Soyadı
YILMAZ
Ahsap yuvalıklarımın tabanında ve ustlerın koselerınde falan ufak ufak sıyah gıbı ezınce ıcınden kan cıkan bocekler var, ayakları 8 tane gıbı ama ınceleme sansım olmadı mıkroskopta bınokulerde falan bıde kahverengımsı gıbı akar oldugunu dusundugum bocekler var ve sayıları gıt gıde artıyo gıbı.. ayrıca bıde ufak sınek populasyonu artacak gıbı duruyo..

Sızce bunlar ne olabılır bıtmı falan??

Bana acil etkili kuşlarıma zarar vermeyecek bi ilaç tavsiye edebilir misin..??

Şimdiden Çok TeşekkürLer..

AkSeA

Üyemiz
Adı
Sercan
Soyadı
YILMAZ
Chrysamadet- Vet Çözüm olurmu rahatlıkla kullanabılır mıyım?? en cok o tavsıye edılmıs sız ne onerırsınız acaba ??

AkSeA

Üyemiz
Adı
Sercan
Soyadı
YILMAZ
Yardım edebılecek olan var mı acaba arkadaslar ya..

ixirseviyo

Uzman Üyemiz
Adı
Salih
Soyadı
ÖZDEMİR
evet Chrysamadet- Vet tavsiye ederim çok güzel bir ürün.

AkSeA

Üyemiz
Adı
Sercan
Soyadı
YILMAZ
Bunu kuslarımın uzerıne dırek kullanabılır mıyım acaba, yavrulara nasıl kullanayım yuvaların ıcıne falan acaba..

rabbani

Uzman Üyemiz
Adı
ÜNAL
Soyadı
YILMAZ
İvermectin (Vilmectin - Ivomec ) v.s içeren ilaçların içinde en etkilisi İvermectin %1 (w/v) ve
ENSELERİNE VİLMETTİN DAMLATIN  toz halinde olanlar neguvan, keneson  bunlarda bit için bir ilaç

ERGÜNAHSAP

Uzman Üyemiz
Adı
Şahin
Soyadı
GÜNGÖR
Quiko Ardap kullanmanızı tavsiye ederim. 2 yıldır kullanıyorum ve çok memnunum

AkSeA

Üyemiz
Adı
Sercan
Soyadı
YILMAZ
Kımyasal kullanmaktan korkuyorum acıkcası onun ıcın tedırgınım dırek ustlerıne sıkabılecegım kuslar kafesteyken kullanabılecegım ılaclar arıyorum bu ılacları bu sekılde kullanabılır mıyım *?

kocaman2000

Yeni Üyemiz
Adı
Hüseyin
Soyadı
Kocaman
selam aynı dert benimde oluyor arkadaş ben opigal-5 kullanıyorum serpme toz talaşın içine ve yuvalık kenarlarına serpiyorum yavrular rahat yatıyorlar böcekler inemiyor talaşa birde sık sık talaşı değiştiriyorum böceklerin topluca olan yerlerini ilçlıyorum

kocaman2000

Yeni Üyemiz
Adı
Hüseyin
Soyadı
Kocaman
bu toz kuşları zehirlemiyor ama yinede yem bölümüne kacırma lütfen kanatlarının altınada atabilirsin

AkSeA

Üyemiz
Adı
Sercan
Soyadı
YILMAZ
Hüseyin KOCAMAN' Alıntı:
bu toz kuşları zehirlemiyor ama yinede yem bölümüne kacırma lütfen kanatlarının altınada atabilirsin
Hüseyin KOCAMAN' Alıntı:
selam aynı dert benimde oluyor arkadaş ben opigal-5 kullanıyorum serpme toz talaşın içine ve yuvalık kenarlarına serpiyorum yavrular rahat yatıyorlar böcekler inemiyor talaşa birde sık sık talaşı değiştiriyorum böceklerin topluca olan yerlerini ilçlıyorum

Bende toz yerıne daha cok suspansıyon yada sıvı ıstıyorum cunkı sayırları cok fazla ve alternatıfım yok sankı her yerı sarmıs gıbıler chrysamed-vet deneyecegım ama kuslar kafesteyken kullanacagım yuvalıkların ıcıne falan umarım sakatlık cıkmaz ya ılacı arıyorum su an bakalım Allah utandırmaz İnşallah...

kocaman2000

Yeni Üyemiz
Adı
Hüseyin
Soyadı
Kocaman
inşallah temizlenirler kazasız belasiz hayırlı üretimler

Decadia

Takipçi Üyemiz
Adı
KERİM
Soyadı
YAPAR
Aynı sorun bendede var arkadaslar,bugün deyatlı bir temizlik yaptım,yarın ardap siparisi verecegim internetten,opigal 5 ıde burdan veterınerden temın edecegım,kırmızı detan yazan sınekkırandanda alacagım,siteden genıs caplı bır arastırma yaptım.

AkSeA

Üyemiz
Adı
Sercan
Soyadı
YILMAZ
Kerim YAPAR' Alıntı:
Aynı sorun bendede var arkadaslar,bugün deyatlı bir temizlik yaptım,yarın ardap siparisi verecegim internetten,opigal 5 ıde burdan veterınerden temın edecegım,kırmızı detan yazan sınekkırandanda alacagım,siteden genıs caplı bır arastırma yaptım.
İnşallah kurtulursun bı an önce hayırlısıyla..

ABDULLAHYILMAZ

Uzman Üyemiz
yuva içine yumurtalara gelmesin yhavrulara sıkıntı cıkartmaz aşırı olmadıkca bolfo toz öneririm sıvı sulu çözelti yapıp sprey olarak blotic litreye 2 miligram sırınga ile çekip karısıtırın sonra sprey yapın kusların gozlerıne denk getırmeyın ne kadar gelmesede gercı kasıyacakları ıcın kafes tellerındekı sıvı tahrıs edebılır fakat 3 gun ıcerısınde toparlayacaklardır cok muzdarıp olan gozlerı asırı kısılan cok kapanmıs ve kızarmıs gozlu kuslarınızıda saedce o gozunu bır kac damla su ve ıslak pamukla slın bastırmadan ıyılesecektır. 45 gunluk yavrular dahıl daha aşagısı  sınır sıstemınde yıkıma yolaçtıgı ıcın uygun degıl 45 gun ve uzerı yavrulardada enselerındekı tuyu aralayıp derıye bır damla ıvermectın ıcerıklı ıvomec,iveral,avromec veya cedoranın % 10 lugunu damlatabılırsınız onlem ıcın dıger kısımınıda sprey ve toz halledecektır beslenemeyecegınden dolayıda ıvermectın ılaclar sayesınde bıt sorunu uzun sure sızı muzdarıp etmeyecek fıre vermeyeceksınız umarım yardımcı olabılmısımdır kolay gelsın.

keta

Uzman Üyemiz
Adı
NURETTİN
Soyadı
KIR
yuva içine opigal 5 kafes ve kumesin içine crasymed.kuşların ensesine mectizan la çok şükür sıkıntı yok.biraz abrttmış olabilirim ama kuşları bahçedeki kümeste bakıyorum tavuk,büyükbaş hayvan çok olduğundan bu tedbirleri aldım.