Ulus Kuş Hali

gokcencelik

Uzman Üyemiz
Bugün yine Ankara Ulus kuş halindeydim Rosellalarıma yem almak için. Terra Akvaryum var orda ordaki abi çok dürüst temiz bir adam, Allah korkusu olan bir adam yani ve hep ondan alırdım çünkü ilgilenebileceği kadar kuş satıyor ve onlar için elinden geleni yapmaya çalışıyor hepsi tertemiz. yemleri de temizdir. ama o tatile gitmiş yani sinirlerim hopladı.
Öyle leş pis bir ortam ki kaçıncı şahit oluşum. Eskiden uyarır kavga ederdim ama nafile. Allah cahille baş etmek zorunda bırakmasın. Yatacak yerleri yok. Yukarı kattaki Bor ticareti iyi bilirdim bundan sonra oraya da uğramam. Adam afedersiniz kıç kadar dükkanda fosssuuur fossuur sigara içiyor. Muhabbetlerin kanaryaların kafesleri yasyamuk duvara monte edilmiş garip garip duruyorlar ne yapsınlar...
Aşağı kat daha rezalet tabi. Sigara içmeyen yok kuşlarının yanında nerdeyse. Kuşlar kafeslerde perperişan. Bir kaç tane can çekişen gördüm takla atıyolardı kafeste. diğer kuşlar üzerine basıyor falan. ve görüyor bunu satan adam. Ulan Allah sız kitapsın insan bi ayırır o kuşu ya. milyon tane kafesin var orda. hayvan sade can çekişiyor zaten. alsan bi kafese koysan arkaya bi yere de huzur içinse ölse bari zaten ağzına etmişsin kuşun...

Ya yemin ederim Allah hepsinin belasını versin...

Fatih Bahadır

Üyemiz
Adı
Fatih
Soyadı
Bahadır
bende gidecektim güya ulus kuş haline var mi orada tanıdığınız kişi  ?
gökhan abiye sordum iskitler'de ki bor ticaret ben herşeyimi ordan alıyorum dedi

mehtapyılmaz

Uzman Üyemiz
Adı
Mehtap
Soyadı
Yılmaz Maraşlıoğlu
Hepsi aynı ya para dışında birşey umurlarında değil bende kaç yerde şahit oldum hayvan can çekişiyor kimse yüzüne bakmıyor yazık ilgilenseniz diyorsun abla hep oluyor yolda filan hasta oluyorlar bir ikisi ölüyor diyor o kadar normalki onlara :(:(:(

ahmet toprak

Uzman Üyemiz
Adı
ahmet
Soyadı
toprak
orada cins kuş yok çoğu kırma arada bir cins kuş oluyor onunda nasıl olacağı belli hanım efendiye katılıyorum çoğu beşeri ahlaktan çok paraya bakıyor ve her türlü yalan dolan var bilen birini bile kandırmaya çalışıyorlar düşün hadsizliği

gokcencelik

Uzman Üyemiz
Fatih BAHADIR' Alıntı:
gökhan abiye sordum iskitler'de ki bor ticaret ben herşeyimi ordan alıyorum dedi
Valla işte sol girişten girince sağdaki ilk dükkan, Terra akvaryum vardı ordaki esnaf abi iyi dürüst bi adamdı ama tatildeymiş işte mecbur diğer şerefsizlerden almak zorunda kaldım. Eğer illa ulustan almak zorundaysanız siz de benim gibi bu terra dan alabilirsiniz.

Bor ticaret yukarı katta var işte ben de ordan aldım. onlara güvenirdim severdim ama adamın içerde kuşların yanında fosur fosur tüttürdüğünü görünce kan beynime sıçradı. kafesler duvarda yasyamuk falan... rezillik.

gokcencelik

Uzman Üyemiz
Mehtap YILMAZ' Alıntı:
Hepsi aynı ya para dışında birşey umurlarında değil bende kaç yerde şahit oldum hayvan can çekişiyor kimse yüzüne bakmıyor yazık ilgilenseniz diyorsun abla hep oluyor yolda filan hasta oluyorlar bir ikisi ölüyor diyor o kadar normalki onlara :(:(:(
Ayyyynı cevabı aldım ben de defalarca... çok yazık. günahtır ya hiç ahlak kalmamış. bu insanların kendilerine saygıları yok ki yaptıkları işe saygıları olsun. hayvanı sevmiyorsan bari işine saygı duy da biraz derle topla ilgilen ya... çiçek satsan çiçeklerini sulamaz mısın bakmaz mısın yani bu da can yahu can!

gokcencelik

Uzman Üyemiz
Ahmet TOPRAK' Alıntı:
orada cins kuş yok çoğu kırma arada bir cins kuş oluyor onunda nasıl olacağı belli hanım efendiye katılıyorum çoğu beşeri ahlaktan çok paraya bakıyor ve her türlü yalan dolan var bilen birini bile kandırmaya çalışıyorlar düşün hadsizliği
Bu halden ilk kez yem dışında 1 sene önce sultan aldık. girişteki "Ulus Pet Shop" dan. Eve getirdik 3 saat sonra hayvan kriz geçirip taklalar atmaya başladı. ki çok dikkatle sarıp sarmalayıp getidik. hayvan hiç yem yemiyor su içmiyordu ve 10 dk da bir kriz geçiriyordu. veteriner bile şok oldu bu birden olacak şey değil birikmiş kriz anı size denk gelmiş allahtan ki size denk gelmiş dedi.
Epilepsiden şüphelendi kesin anlamak için mr lazım ama o da şu durumdaki bir kuş için anlamsız ümit yok dedi. daha bir krizin şokunu atlatamadan diğer kriz geldiği için yem yiyemiyor su içemiyor hiç bir şey olmasa açlıktan ölür dedi.. elimizde besledik mamayla. ilaçlarla kriz aralıkları açıldı ama kurtaramadık malesef.

Bu olaydan sonra gerekli birime şikayette bulundum ordan da ayrı bi cevap aldım. koskoca ankaradaki petshopları denetlemek için sadece 2 veteriner bulunuyormuş ve yetişemiyoruz dedi. benzin paramızı bile karşılamıyorlar inanın dedi adam. çok mücadele ediyoruz yasanın değişmesi için ama çok yavaş ilerliyor dedi.

Aynı gün ordan sakat bir muhabbet kuşu aldım adam para almamıştı. o hala yaşıyor bizimle ve çok sağlıklı ayağı dışında ama ne emeklerle... bunalımdaydı çooook uğraştım çok. Allah yüzümüze baktı.

Bu şerefsizlerle tek başına olmuyor mücadele falan. devlet yok ki arkamızda.

gokcencelik

Uzman Üyemiz
Geçen de bizim evin ordaki pet shopa kafes bakmaya girdik arkadaşımla. bi çift vardı muhabbet almaya gelmişler adam iki tane kuş atmış kafese sıkıyor da sıkıyor...
En az 8-9 aylık erkek kuşu atmış bir de daha gagası siyah dişi atmış. Eş olcakmış bunlar göya. Erişgin kuşu daha bebeğin üstüne çıkartıcak tövbe tövbeee!!!
Bir de adam diyo ki ben bana alışsın hatta konuşsun vs istiyorum ama yalnız da kalmasın diyo petshopcu konuşur konuşur eş de alın. bi kuşu sattı bi tane daha satmya uğraşıyor. kafes deseniz dikey telli :)

Hemen müdahale ettim adam boncuk boncuk ter oldu. Ha bi de %100 yerli kuşa çek falan diyodu ya inanılır gibi değil. gagası siyah daha yeni yeme gelmiş kuşa da 3 aylık dedi! yuh dedim bu kadar iğrençlik olamaz.

kotkafa

Site Moderatörü
Yönetici
Adı
Günay
Soyadı
Dönmez
Her yerde var buna benzer olay ve görüntüler, Antalyada kuşcular pasajına gitseniz otorup ağlarsınız.

sonerkp

Uzman Üyemiz
Adı
Soner
Soyadı
DURMUŞ
Bu durumun tek çözümü var. Oda eğitim.
Pazarda karpuz sergisindeki adam bile karpuzları tek tek sildiğine şahit oluyorum. Ama bizim bazı petshopcular günlük su bile değiştirmezler.Toplumca sıkıntımız var. insanı sevmiyoz ki hayvanı  sevelim değer verelim. Sigara içen adamlar kendi sağlığını düşünmezki hayvanın sağlığına değer versin. yazık memleket olarak çook gerideyiz. avrupaya hergün laf atarız ama insanlıktan bir ders almayız.

Gökhan YILDIZLI

Uzman Üyemiz
Adı
Gökhan
Soyadı
YILDIZ
Fatih BAHADIR' Alıntı:
sana bahsettiğim iskitlerdeki bor ticaret ile ulus halindeki bor ticaret farklı iskitlerdeki bor ticaret tertemizdir kuşlarına ise en az bir üretici kadar iyi bakar, zaten fazla kuş satmaz sahibi musa abi var sadece kendi arkadaşlarının kuşlarını satar gidince görürsün ankaranın en büyük yem toptancısıdır ve ankaralı üreticilerin %90 ı oradan alışveriş yapar en uygun kafes yemlik v.s malzemeleride orada bulursun sen hiç ulusa bulaşma.

mehtapyılmaz

Uzman Üyemiz
Adı
Mehtap
Soyadı
Yılmaz Maraşlıoğlu
Ulustaki hali bilmiyorum ama Gökhan Beyin bahsettiği yerde anlattığı kadar düzgün değil bahsettiğim hasta kuşa orada şahit olmuştum çocuğa dedim yazık hayvana ilgilensinize ölecek zaten ne yapalım diyor hergün oluyor diyor.

Gökhan YILDIZLI

Uzman Üyemiz
Adı
Gökhan
Soyadı
YILDIZ
sonuçta siz gördüklerinizi söylüyorsunuz ben gördüklerimi daha dün gittim gayet güzeldi ortam, en azından insanlara yaklaşımı güzel dost petshoptaki gibi adamı dövecek gibi davranmıyorlar, sonuçta orası bir pet shop değil üreticiler getirip satılması için bırakıyor onlarda ellerinden geleni yapıyorlar.

cem20

Uzman Üyemiz
Adı
Erdoğan
Soyadı
ATEŞ
ulus kuş halini yıllar öncesinden bilirim.açıkcası ben orada bir sürü kuş gördüm ama sırf ticaret kaygısı oldugu için kuşlara yeteri kadar ilginin gösterilmediğine malesef üzülerek şahit oldum kimi zamanlar.yinede insanları eleştirirken beddua tarzı kötü yorum yapılması taraftarı değilim.bence sorun tamamen bilinçsiz ve eğitim eksikliğinden kaynaklanan canlı hayvan bakımına verilen değerin eksikliği olarak yorumluyorum.Bu konuda duyarlılık gösteren Ankaralı muhabbet severlere tesekkür ederim.konunun insani ve vicdani çözüm yolu araştırılmalı diyorum.saygılarımla