katılıyorum. daha gelişmiş kümesler var bizdede mesela selehattin abinin kümesi.Caner TOPCU' Alıntı:Açıkcası burda görünen kuşlara baktığımız zaman kuşları bizim kuşlarımızdan çok iyi değiller
bence . ( Şahsi Görüşümdür )
Faruk ŞANLI' Alıntı:GERÇEKTEN GÜZEL BİR ÜRETİMHANE ÇOK GÜZEL KARELER
Merhaba arkadaşlar.Konu eski ama yine de yorum yapmak istedim.Coşkun abi belirtmiş Jo Mannes 1975 ten beri kuş üretiyor.Fotoğraflar 2010 yılında çekilmiş.Bir düşünün 35 yılda kaliteli bir kandaki kuşları üreterek bu duruma gelmesi normal değil mi?Ülkemizde de bu işe büyük emekler vererek yılların tecrübesi haline gelmiş ustalarımızın kuşları ve üretimhaneleri en az Jo Mannes'in üretimhanesi kadar güzel bence.Bir yerde okumuştum Jo Mannes kuşlarının tüylerini bile inceleyip diğer kuşların tüyleriyle kıyaslamış.Ülkemizde bunu yapan kaç kişi var?Bence Jo Mannes'in ki gibi bir üretimhaneye ve kuşlara sahip olabilmemiz için ince eleyip sık dokumalıyız.Adam sabah kahvaltısından akşam saat 22'ye kadar zamanını kuşlarının yanında geçiriyor.Gerisini siz düşünün.M.Coşkun ÖZDEMİR' Alıntı:Bu işten iyi paralar kazanınca öyle bir üretim çiftliği yapmazsa zaten ayıp olurdu.
Yani bence bu kuşçulukta uç nokta mükemmel kanlara ulaşmak,bulabilmek ve en üst noktada yavru tmein edebilmek.... Sonrası mutlaka geliyor.
Jo Mannes yıllar önce üretime 4 çiftle başlandıgında bu işi becerememiş. Sonra o dönemin 1975lerdi sanırım, Almanyadaki bir kuş üreticisi üretimi bırakırken Mannes o üreticinden 2-3 çift kuş temin etmiş ve buralara gelmiş. o temin ettiği kanlar demek ki mükemmelmiş... Kendiside bunu zaten söyluyor.
Kendisini telefonla aradık ama malsef tanışmak nasip olmadı...