daha önce başka başlıklarda yazmıştım kuşu 12 gün önce yeni aldım.aldığımda poposu öylesine şişmiştiki satıcı bugün yarın yumurtlar dedi,dişi yuvalıktan resmen çıkmıyordu 3 defa çiftleştiklerini gördüm,plastik tüneklerin yaklaşık 100 yıllık olduklarını görünce dut ağacından kendim yaptım.kafesi değiştirecektim fakat strese girirler diye vazgeçtim.getirdiğimde dişinin ceresi kahve rengi idi ne çabuk poposundaki şişlik gitti ve ceresi tekrar üremeye hazır olmayan kuş ceresine dönüştü anlayamadım.sobalı odada 3 çift kafesim ile bereber tavana yakın yere duvara asılı duruyorlar haftada 2 kez yumurta maması veriyorum.nijer veriyorum meyve salatası veriyorum marul veriyorum.üretim işi sabır işi deyip beklemekten başka çaremizin olmadığını duymaktan kuşlardan çok ben strese giriyorum.akşamları televizyon bile seyretmiyorum kafeslerin karşısına geçip bütün kuşları seyrediyorum uzaktan uzaktan.diğer kuşlardada tık yok zaten sinir bende tavan yaptı,sizlerde olmasanız duman olduk pek çok bilgiyi sizlerin sayesinde öğrendim ama en önemlisi sabır işini öğrenemedim.oda olur inşaallah.