üremeye elverişli ve elverişsiz erkek kuş ceresi nasıl olur?

kurt beyaz

Üyemiz
Adı
Erdal
Soyadı
YAVUZ
üremeye elverişli ve elverişsiz erkek kuş ceresi nasıl olur?resimli anlatımı varmısır acaba yaklaşık 3 yaşında bir erkek ve tek bakılmış şımarık bir kuş buldum dişi kuşuma,ancak cere sinin rengi ve şekli beni tedirgin etti.sizlerin ekleyebileceği resimli anlatımlı konu varsa yardımcı olabilirseniz sevinirim.şimdiden teşekkürler.

PROGRAMCI

Uzman Üyemiz
Adı
HALİL İBRAHİM
Soyadı
ÇABUK
siz kuşunuzun resmini eklerseniz daha ii olacaktır

kurt beyaz

Üyemiz
Adı
Erdal
Soyadı
YAVUZ
url=http://bit.ly/c25MCx]
[/url] url=http://bit.ly/c25MCx]
[/url]

coro

Üyemiz
Adı
Mustafa
Soyadı
Coro
Buradaki erkek kuş sağda ve ceresi normal mavi. Soldaki dişi ise genel anlamda üremeye hazır değil, genelde dişi kuşların üreme isteği olduğunda cereleri kahve rengi olur. Ama tabi istisnaları mümkündür.

djduygulu

Üyemiz
Adı
Hayri
Soyadı
SİM
Selam Arkaşında Dediği Gibi Sağdaki Kuşunuz Erkek.
Dişiniz Kızışmamış Gibi Duruyor. Görünüşte Kuşlarınız Sağlıklı bol bol sebze verin
(yeşil nane - kızışması için 2 -3 gün arayla 1 veya 2 dal )
yemlerine oranlı bir şekilde nijer tohumu verin ,
çiftleşmeden sonra nijer tohumunu vermeyin.

dr_sancar

Takipçi Üyemiz
Adı
sancar
Soyadı
varol
Naçizane bir tavsiye imkanlar dahilinde kafesi tünekleri suluğu vs. yenilerseniz çok güzel olur.

kurt beyaz

Üyemiz
Adı
Erdal
Soyadı
YAVUZ
daha önce başka başlıklarda yazmıştım kuşu 12 gün önce yeni aldım.aldığımda poposu öylesine şişmiştiki satıcı bugün yarın yumurtlar dedi,dişi yuvalıktan resmen çıkmıyordu 3 defa çiftleştiklerini gördüm,plastik tüneklerin yaklaşık 100 yıllık olduklarını görünce dut ağacından kendim yaptım.kafesi değiştirecektim fakat strese girirler diye vazgeçtim.getirdiğimde dişinin ceresi kahve rengi idi ne çabuk poposundaki şişlik gitti ve ceresi tekrar üremeye hazır olmayan kuş ceresine dönüştü anlayamadım.sobalı odada 3 çift kafesim ile bereber tavana yakın yere duvara asılı duruyorlar haftada 2 kez yumurta maması veriyorum.nijer veriyorum meyve salatası veriyorum marul veriyorum.üretim işi sabır işi deyip beklemekten başka çaremizin olmadığını duymaktan kuşlardan çok ben strese giriyorum.akşamları televizyon bile seyretmiyorum kafeslerin karşısına geçip bütün kuşları seyrediyorum uzaktan uzaktan.diğer kuşlardada tık yok zaten sinir bende tavan yaptı,sizlerde olmasanız duman olduk pek çok bilgiyi sizlerin sayesinde öğrendim ama en önemlisi sabır işini öğrenemedim.oda olur inşaallah.

djduygulu

Üyemiz
Adı
Hayri
Soyadı
SİM
Arkadaşım En Önemli Olanı Zaten Sabır , Bende Şuan 2 Çift Ve 1 tek erkek Var.
Çiftler Yumurtalıydı yerdeğişiminden dolayı yatmadı.
şimdi dinlendiriyorum. Sen Dediğim Gibi yeşil nanede ver.
Kuşunuzu Yağlandırmamaya özen Gösterin ,
çok yumurta maması vermeyin

kurt beyaz

Üyemiz
Adı
Erdal
Soyadı
YAVUZ
evet şişlik gitti,yuvalığada ilk günlerdeki gibi ilgide göstermez oldu.şimdide erkek yuvalığa çok giriyor dişi nadiren giriyor çiftleşmede yok yiyip içip keyif çatıyorlar.çok uzun yıllar önce hiç bilgim yokken fabrika gibi üretim yapan kuşlarım oldu,ne maması ne yeşilliği bilmezdim, şimdi neden yavru alamıyorum hala anlamış değilim.amacım yavru alıp zengin olmak değil elbette ama iş inada bindi illaki yavru alacagım yolu yok yani olmadı inadına pişirip yiyeceğim o derece inada bindirdiler. neeee

djduygulu

Üyemiz
Adı
Hayri
Soyadı
SİM
Senin Erkek Kuşundan Yana Sıkıntın Yok ,Sen en iyisi dişi kuşunu değiştir Bana Yağlanmış gibi geliyor aynı durum bendede oldu

kurt beyaz

Üyemiz
Adı
Erdal
Soyadı
YAVUZ
buralarda tanıdık üretim yapan kuşçu arkadaşlarım olmadığı için mecburen petshoplara yöneliyorum.bende pet shoptan almıştım şimdi götürsen 1 değişim hakkım varmıdır yoksa ücret karşılığımı değişirler.yani sil baştan olacak ozaman en iyisi ben götüreyim ikisinide altında yumurtası olan başka kuşlarla değiştireyim.1 hafta daha müsade edeyim sonra icabına bakacağım.cevaplarınız için teşekkür ederim.

djduygulu

Üyemiz
Adı
Hayri
Soyadı
SİM
Önemli değil ama yumurtalı çiftler yerdeğişimden dolayı altındaki yumurtalardan verim alamıyorsun (yinede bu senin bakımına ve kuşlara bağlı)
sana tavsiyem ya anlaşan çift al yada 7-8 aylık genç kuşlara yönel.
ama erkek kuşun çok güzel. Benim Sana Tavsiyem Bunlar

kurt beyaz

Üyemiz
Adı
Erdal
Soyadı
YAVUZ
1 hafta daha müddet verdim kuşlara bizzat yüzlerine tebliğ edeceğim bu akşam oldu oldu ,olmadı değiştireceğim.cevaplarınız için teşekkür ederim.