ÜRETİCİ ARKAŞLARDAN BANA YARDIM

Adı
süleyman
Soyadı
birdal
Herkese simdıden sag olsun ben süleyman evde ıkı cıft kusum var bır cıftden yavru aldım ama bırtanesı yasadı 5 yumurtadan çunku yumurtalar 3 gun ara ıle geldı ılk cıkan kendını kurtaldı sımdı gene yumurta yattı oda 3 gun ara ıle yumurtalar geldı sımdı ben hepsıne  bakması ıcın ne yapmak lazım  5 yumurta cıktı ama bı tanesı yasadı oda bıraz buyuduler  son cıkanlar arada ezırdıler yuvalık buyuk bana yardım edersenız sevınırım

hunter_07

Uzman Üyemiz
Adı
hakan
Soyadı
özdemir
keşke hepsinin cıkmaını beklemeden il 2 yumurtayı alsaydın kuluckaya yatmadan .3 yumurta gelince  de 3 unu bir koyardın annenin altına.  ilk cıkan 3 kuş aynı gun cıkardı diyer 2 kuşlada pek bi fark kalmazdı.
2 ciftinde aynı zamanlarda yumurtladı ise gene yapacak bişeyler var.yavru boylama diyoruz biz buna.diyer  takım ne alemde.yavrumu var yumurtamı varsa aralarındaki zaman farkı ne hemen hemen aynı ise yavruları boylayabilirsin.

hunter_07

Uzman Üyemiz
Adı
hakan
Soyadı
özdemir
yumurtalar kanlandıysa yapacak bişi yok.bidahki sefere benim dediğimgibi yaparsın o zaman.bedede var boyle bi dişi 3 bazen 4 gun ara ile yumurtlar ben ilk 3 yumurtasını kaydırırım yavru cıkmadan.son 3 yumurtanın yanınada ilk yumurtalarını kaydırdığım dişinin yumurtalarını koyarım..yeni damızlıklarım yetişincede o dişiyi uretimden eleyeceğim.

sezgin

Uzman Üyemiz
Adı
Sezgin
Soyadı
Anıl
Mama takviyesi yapıyormusunuz yavrular çıktığında mamalarını eksik etmemeniz lazım ayrıca yuvalık nasıl rahatmı genişmi havalandırma delikleri varmı vs vs hepsi birer etken