Üreticiler İçin Faydalı Olduğunu Düşündüğüm İcadım.

• Konbuyu başlatan elaziz2316
  • Başlangıç tarihi
E

elaziz2316

Guest
    Selahattin abi'nin mandal olayından sonra bu konu hep kafama takılmıştı. Üreticilerimiz "Yuva Kartı" takibi yapıyorlar. Ama bazen işlerinin yoğunluğu gibi benzer sebeplerden dolayı bu konuda aksamalar oluyor. Mandal fikri başta çok hoşuma gitmişti. Yuvayı açmadan içeride kaç tane yumurta/yavru var, artış/azalış olmus mu?, yem/mama/ilaç/su vs. verirken acaba yuvadaki durum neydi diye her defasında yuvayı ya da Yuva Kartı’nın kontrol edilmesine gerek kalmıyordu. Mandal sayıları işi çözüyordu.

Ama düşündükçe, kendi kendime "daha farklı bir yol bulunamaz mı?” dedim.

-Pratik olacak,
    -Kullanışlı olacak,
    -Vakit kaybı yapmayacak,
    -Elbette en önemlisi maliyeti düşük olacak.

Aklıma eskiden bilardo oynarken aldığımız sayıları belirttiğimiz duvarda asılı numaratör geldi. Sonradan bunların dijitali yapıldı. Ama dijital bu işe uygun değil (bence). Ama eski usul çevirmeli olan uygun olabilir di. Birkaç denemeden sonra kendimce uygun olduğunu düşündüğüm şekilde bir tasarım yaptım. Bunu sizlerle paylaşmak istedim. Boyut olarak yaklaşık 7x4 cm. Yumurta sayısı da 9’un üstüne pek çıkmadığı için 9 rakamının yeterli olacağı kanaatindeyim. Ama farklı sayılarda olanını da tasarlayabilirim. Örnek olması açısından kağıttan yaptım. Aslında kontraplak kullanarak yapmayı düşünüyorum. Çift taraflı bant ile yuvalıkların kapısına, yanına yapıştırılabilir. Ya da askı deliğinden asılarak da kullanılabilir.

Böyle bir sistemin üreticiler açısından eleştirilmesini istiyorum.

-Kullanılır mı?
    -Kullanılmaz mı?
    -Rakam sayısı, boyut uygun mu?
    -Seri üretim olsa bir üretici bu tür bir şeye ne kadar ücret verirse kendisi için uygun olur?

En ufak bir görüş bile benim için önemlidir. Şimdiden görüş yazan arkadaşlara teşekkürlerimi sunarım.

ARKA TARAFI

omeradam

Uzman Üyemiz
Adı
ömer
Soyadı
adam
abi değişik ve gülel olmuş iyi düşünmüşün

karahanuzun

Uzman Üyemiz
Adı
Karahan
Soyadı
UZUN
karavana çıkarsa nolcek abey  :)  emeğine  eline yüreğine sağlık gayet mantıklı  ve başarılı  lakin geliştirilebilir......

mavigemi

Uzman Üyemiz
Adı
Emrah
Soyadı
MUSAYIN
İsmail abi çok güzel bi düşünce.Takip açısından üreticiye faydalı olur.fiyat açısından da fazla maliyetli bişi olmaz heralde.Uygun fiyatlı olursa tutar herhalde.Altına yumurta yavru diye yazmaya da gerek yok rakamları boyasan daha iyi olur.mesela beyaz yumurta yeşil yavru gibi.

E

elaziz2316

Guest
Emrah MUSAYIN' Alıntı:
İsmail abi çok güzel bi düşünce.Takip açısından üreticiye faydalı olur.fiyat açısından da fazla maliyetli bişi olmaz heralde.Uygun fiyatlı olursa tutar herhalde.Altına yumurta yavru diye yazmaya da gerek yok rakamları boyasan daha iyi olur.mesela beyaz yumurta yeşil yavru gibi.
    Renk olayı mantıklı. Yazı olmadığı için hem maliyet, hem de imalat süresi açısından olumlu.Teşekkürler.

KurKur

Uzman Üyemiz
Adı
Yılmaz
Soyadı
KURŞUN
İsmail ODLUYURT' Alıntı:
  Kullanılır mı?
  Kullanılır tabii ki..

İsmail ODLUYURT' Alıntı:
-Rakam sayısı, boyut uygun mu?
    Rakamların tek haneli olması sıkıntı oluşturmayacaktır; zaten 10. yumurta geldiği gün ilk yavru yumurtadan çıkmış oluyor. Fakat bilemem, yumurta/yavru boylamada sıkıntı oluşturur mu ?

İsmail bey, zihninize ve emeğinize sağlık, kullanışlı icat. Bu ülkeye siz gibi insanlar lazım..

E

elaziz2316

Guest
    Yılmaz bey, değerli yorumlarınız için teşekkürler. Bana öyle bir gaz verdiniz ki, şimdi hemen yeni şeyler düşünemm lazım. :) . Tekrar teşekkürler.

ozgurdemirbas

Takipçi Üyemiz
Adı
Özgür
Soyadı
Demirbaş
pvc kaplı uzun vadede kullanılacak birşey yaparsanız ben müşterinizim. tebrikler hoş olmuş