Üretim hane kurmak karlı iş mi

• Konbuyu başlatan yasırkara
  • Başlangıç tarihi
Y

yasırkara

Guest
Merhaba arkadaşlar sizce üretim hane kurmak karlı işmi

Batuhan26

Uzman Üyemiz
Web sitesi
www.facebook.com
Adı
Batuhan
Soyadı
Sevinç
üretimhane karlı veya değil zaten çoğu kişi para için yapmıyor. Ben zevk için bakıyorum coğu kişide zevk için bakıyor ( en azından benım tanıdıklarım ) üretimhane yerıne evınde 2 çift yavru veren güzel renklerde kuş bakması daha eglenceli diye düşünüyorum hem az miktarda para kazanırsın hem kendını tadmın edersin benım amacım para kazanmak degıl cıkan yavrularımında cogunu ucretsız verdım bana 2 tane kaldı yakın bı zamanda bırını daha verıcem

Y

yasırkara

Guest
Batuhan SEVİNÇ' Alıntı:
üretimhane karlı veya değil zaten çoğu kişi para için yapmıyor. Ben zevk için bakıyorum coğu kişide zevk için bakıyor ( en azından benım tanıdıklarım ) üretimhane yerıne evınde 2 çift yavru veren güzel renklerde kuş bakması daha eglenceli diye düşünüyorum hem az miktarda para kazanırsın hem kendını tadmın edersin benım amacım para kazanmak degıl cıkan yavrularımında cogunu ucretsız verdım bana 2 tane kaldı yakın bı zamanda bırını daha verıcem
Katılıyorum:)ben balık hobıcıdıydım:) bıraktım kuş hobıcisi herşey zevk uğruna sadace merak ettim :)

Mehmet DEMÜRBÜLEK

Uzman Üyemiz
Adı
Mehmet
Soyadı
DEMİRBİLEK
dürüst olarak yapacaksanız kümese verdiğiniz işçiliği bile çıkartamayacağınız bir iştir bana göre ama bunun dışında ucu açık bir iş bu işe yeni gönül verenler bitmiyor acemileri çaylakları öperek para kıranlarda var elbet ama helallığı haramlığı etikliği vss tartışılır

cem20

Uzman Üyemiz
Adı
Erdoğan
Soyadı
ATEŞ
      Yaklaşık 2 yıldır muhabbet kuşları ile uğraşıyorum.elimden yaklaşık 20 yakın çift kuş geçti.yeni yeni kuluçkalar ve yavrular almaya başladım.bu süreçte pek çok insanla tanıştım.belki iyi tanındım , belki kötü bilemem ama kendime göre her zaman doğrudan yana bir duruşum olmuştur.kimsenin hakkını ne yerim nede gücüm dahilinde yediririm.

Muhabbet üreticiliğini ben hobi olarak seçtim.ve bu yolda ağır ağır ilerliyorum.beni dinlendiriyor,günün stresini atıyorum belkide.Profesyonel anlamda yani üretimhane boyutunda bu işi yapacak arkadaşımın öncelikle konuyu iyi bilmesi lazım piyasa analizini iyi yapması lazım.kuşları için pazar bulabilecekmi bunu hesaplaması lazım.muhabbet kusu üretimi bana göre kolay bir iş değil.günlük bakımı yapılması lazım.ihmale gelmez.yaz ve kış mevsimsel sartlara dikkat edilmeli ve daha bir cok ayrıntı.

Üretim hane kurmak karlı iş mi? diyen arkadaşımın sorusuna gelecek olursak; benim hiç üretim hanem olmadı.2 yıldır hobi olarak yaptığımı bahsettim.piyasada tabiri caizse ''çakal'' kisvesine bürünen bir cok insan var.ya size hastalıklı kuşu satar , ya altına yumurta kovar satar, ya başka yavruyu yavrulu deyip satar, ya muhtelif yerinde ur olan hasta kuşu satar.....örnekler tecrübelerle artırılabilir.yavru ölümleri, hastalıklarda çabası...yani üretim hane açacak arkadaş bunları dikkate alarak ,,, kümes için kira verecekmi+elektrik - su gideri olacakmı + pazarda yer bulabilecek mi? bunları düşünüp KARLI İŞ Mİ DEĞİL Mİ? bence matematiğini kendi yapmalı ...bende bir ara petshop açmayı hayal ettim ama hesapladığımda gerçekten giderinin fazla olduğunu gördüm.ayakta durmanın zor olacağını düşündüm..ama RİSK ALMADAN da bir sey olmuyor sözünden hareketle girişimci olmakta ayrı bir faktördür diyorum.kısacası hesabınıza geliyorsa bence cok fazla olmamakla birlikte küçük ölçekli gelir sağlamanız mümkün.kalın sağlıcakla...

Lütfi Öer

Üyemiz
Adı
Lütfi
Soyadı
Özer
Dürüst yapanlar para kazanmıyor dürüst yapmayan ise kazandım sanıyor onun için bu hile hurda ile uğraşan arkadaşlar bu camianında içine ediyor diyebilirim

mucolok

Üyemiz
Adı
Mücahit
Soyadı
KESLER
dürüst yapanlar servetler kazanmasada çorbası kaynar masrafını çıkartır, Allahın izniyle.

alibeyk

Uzman Üyemiz
Adı
mert
Soyadı
aydın
karlı demek yerine
temiz üretim, seni geçindirir...
yoksa bu kadar insan niye yapsın
hobi kastediyorsanız, 2-5- hadi bilemedin 10 çift olur
adamda var 20-30-40 veya daha fazla çift kuş ee ben hobi yapıyorum!!
güzel kuş, sağlıklı üretim,  geçindirir...

mahir_06

Uzman Üyemiz
Web sitesi
www.facebook.com
Adı
mahir
Soyadı
kocatürk
kuş üretimi bence karlı ama benim gibi yaparsan zararlı. bilmeden başladım. beni öpen çok saygı değer arkadaşlar oldu. ama yılmadım dayanma gücüm vardı imkanım vardı diyelim ettiğim zararları yeni yeni çıkarmaya başladım. beni öptükleri gibi değil ama. bana göre birde sağlam üreticiden paraya acımadan temiz kuşla yola çıkarsan sırtın yere gelmez

Mehmet KILINÇ

Takipçi Üyemiz
Adı
mehmet ali
Soyadı
kılınç
Mahir KOCATÜRK' Alıntı:
kuş üretimi bence karlı ama benim gibi yaparsan zararlı. bilmeden başladım. beni öpen çok saygı değer arkadaşlar oldu. ama yılmadım dayanma gücüm vardı imkanım vardı diyelim ettiğim zararları yeni yeni çıkarmaya başladım. beni öptükleri gibi değil ama. bana göre birde sağlam üreticiden paraya acımadan temiz kuşla yola çıkarsan sırtın yere gelmez
Mahir bey haklısınız. Benim de aynı şekilde ama şöyle bir durum da var. Sağlam üreticiler arasından da sağlamları seçilmeli diye düşünüyorum. Çünkü; saygı değer abilerin arasında bile, iyi görünüp başka örtülerde olan kişiler var.

Kârlı bir iş mi? sorusuna gelinecek olunursa. En başta çıkabilecek ortalama masrafını ve pazarını sağlam hesaplamalı. Bu hesaplar sonrasında düşünülmeli.

Behzat TİĞİZ

Powermaxmama.com
Yönetici
Web sitesi
www.powermaxmama.com
Adı
Behzat
Soyadı
Tiğiz
Yasır KARA' Alıntı:
Ben acemesi olduğum için sizin yanınızda konuşmam yanlış olur ;)
bu isi maddiyat icin yapmayi dusunuyorsaniz bemce girmeyin ilk oncelikle hastaliklar ve bakimlar konusunda cok iyi konumlara gelmelisinizki ustesinden gelebilesiniz, hobi olarak baslayip birkac sene iyice ogrendikten sonra ticari olarak dusunurseniz sizin icin daha iyi olur, genelde ilk baslayanlar hep ucuz olsun deyip ucuza toplama kuslar alirlar sonra kumese bulasan hastaliklar falan cabasi ve o zaman yardim eden olmasa isin icinden cikamazsiniz.veterinerler var diyeceksiniz simdi ama onlar malesef kanatlilar haric diger hayvanlarla kendilerini gelis tirmisler.kus uretimi isi bilgi sabir tecrube ve yillarin birikimiyle yavas yavas adimlarla yapilmali.

S

sahintayfun

Guest
güzel soru :) ) üretime girecekseniz tam anlamıyla girmeniz gerekli

mahir_06

Uzman Üyemiz
Web sitesi
www.facebook.com
Adı
mahir
Soyadı
kocatürk
Behzat TİĞİZ' Alıntı:
bu isi maddiyat icin yapmayi dusunuyorsaniz bemce girmeyin ilk oncelikle hastaliklar ve bakimlar konusunda cok iyi konumlara gelmelisinizki ustesinden gelebilesiniz, hobi olarak baslayip birkac sene iyice ogrendikten sonra ticari olarak dusunurseniz sizin icin daha iyi olur, genelde ilk baslayanlar hep ucuz olsun deyip ucuza toplama kuslar alirlar sonra kumese bulasan hastaliklar falan cabasi ve o zaman yardim eden olmasa isin icinden cikamazsiniz.veterinerler var diyeceksiniz simdi ama onlar malesef kanatlilar haric diger hayvanlarla kendilerini gelis tirmisler.kus uretimi isi bilgi sabir tecrube ve yillarin birikimiyle yavas yavas adimlarla yapilmali.
kesinlikle katılıyorum duygularıma tercüman olmuşsunuz behzat bey... ben bir bilenle üretime başladığımı sanıyordum. malesef yanılmışım o benden cahilmiş. şimdiki aklım olsa başlamazdım. ama başlayınca da insan kopamıyor. bide mecbur o şişleri çıkarmam lazım  neeee neeee neeee neeee

Gökhan YILDIZLI

Uzman Üyemiz
Adı
Gökhan
Soyadı
YILDIZ
Behzat TİĞİZ' Alıntı:
aynen katılıyorum

///KDrÖZER

Üyemiz
Adı
KADİR
Soyadı
ÖZER
öncelikle  bu işi severek yapmanız önemli para kazandırırmı kazandırır. Ama 2 3 çiftle para kazanamazsın. eğer bu işe yeni başlıyacaksan birden 20 30 takım kuş alma çünkü kimse altın yumurtluyan kuşu satmaz. Bence yavrudan yeni ekeleşmiş kuş alıp kendi takımlarını kendin kurmayı dene. Mesela ben üretim yapan arkadaşımdan 4 takım muhabbet kuşu aldım çıkan ilk yavruları kendime ayırdım kendi üretimhanemi kendim kurdum yeni nesil sağlıklı bildiğim anaçlardan çıkan kuşlarla şuan 28 takım yumurtlayan kuşum var ve kafes bekleyen yaklaşık salmamda 20 25 çift kuşum daha var yaklaşık 17 ay oldu muhabbet üretimine başlıyalı. Benim kira giderim su giderim elektirik giderim yok sadece yem ve mama giderim var. Öğrenciyim arabamın yakıt masrafı cep harçlığım bi nebze olsada çıkıyor büyük oynayacaksanda yavaş yavaş ilerle.

hasan us

Uzman Üyemiz
Web sitesi
www.facebook.com
Adı
Hasan
Soyadı
USAL
Bende hobiciyim, size herşeyden önce nacizane tavsiyem bu işi yapacaksanız '' kesinlikle damızlık kuş almayın '' temiz kan yavru kuşlar bulun ve satın alıp olgunlaştıklarında eşe atın derim, bakın bu husus çok önemli !!!! Kulak ardı etmeyin. Maddiyat kısmını üretici arkadaşlar daha iyi bilirler, biz hobi olarak evimizde 2- 3 çift besleyenler işin parasal kısmı ile şuan için alakalı değiliz. Severek yapılan her iş güzeldir diye düşünüyorum, sadece maddi açıdan bakarsanız bi süre sonra umduğunuzu bulamayabilirsiniz.

sonerkp

Uzman Üyemiz
Adı
Soner
Soyadı
DURMUŞ
Karlı iş derken beklentini bilmediğim için bişey diyemem.
Evet karlı bir iş satacağın kuşlar ve yavrularla para vermeden yem - vitamin - ilaç gibi malzemelere para vermemiş oluyorsun varsa dükkan kiran -elektrik su gibi ihtiyaçlarını cebinden fazla para çıkmasına engel oluyor. Boş vakitlerini kahvede- sinemada -alışverişte para harcamak yerine hergün zorunlu bakım sayesinde buralarada para harcamamış oluyorsun. Unutmadan hersene milyarlar verip tatil planında rafa kalkmış oluyor.Kesinlikle Karlı bir iş. :)
Not: Sakın ev geçindirme hayallerine girme !