üretim hanede koku

Adı
ibrahim
Soyadı
gökcedag
herkese selam 100 çiftlik bi üretimhanede koku durumu ne olur cevaplarınızı bekliyorum

ozgurdemirbas

Takipçi Üyemiz
Adı
Özgür
Soyadı
Demirbaş
e kokar :)

ne kadar temiz olursa o kadar az koku olur  hayvanlar kolay kolay pis kokmuyor en azından benimkiler yuvalar vs. altlarını 1 gün arayla değiştiriyorum 25 çift, 100 çifttede fark etmez bence.

ciancarlo

Uzman Üyemiz
Web sitesi
renkmuhabbetkusu.blogspot.com
Adı
Cihan
Soyadı
AYTAN
ozgurdemirbas' Alıntı:
e kokar :)

ne kadar temiz olursa o kadar az koku olur  hayvanlar kolay kolay pis kokmuyor en azından benimkiler yuvalar vs. altlarını 1 gün arayla değiştiriyorum 25 çift, 100 çifttede fark etmez bence.

temizlik ön planda olduğu sürece kokmadığına hayret edeceksiniz  100 çiftlik bir üretimhane içinde mutlak a bir havalandırma ve hava temizleme sistemi kurmalısınız

senfoniork22

Uzman Üyemiz
Adı
Ahmet
Soyadı
Tatlıpınar
temizliğe ne kadar dikkat ederseniz o kadar az koku olur iyi bir havalandırma sistemi şart

Rovdy

Uzman Üyemiz
Adı
SADA
Soyadı
BDSDASDS
İşin Başı Hijyenn!!!:D

salihh

Uzman Üyemiz
Adı
salih
Soyadı
özkan
Eğer hijyen kurallarına dikkat eder ve guzel bir havalandırma sıstemı kurarsan koku olmaz.

ugaroy

Uzman Üyemiz
Adı
UĞUR
Soyadı
ALTUNOK
yaptığınız temizliğe kurduğunuz sisteme göre değişir. tamamen sizin elinizde

E

elaziz2316

Guest
Uğur ALTUNOK' Alıntı:
yaptığınız temizliğe kurduğunuz sisteme göre değişir. tamamen sizin elinizde
    İyi bir havalandırma. Havalandırma kışın sorun olur derseniz iyi bir hava temizleme sistemi ve tabiki temizlik. Kafeslerin altı haftalarca kalırsa ne yapsanda kokar.

ERGÜNAHSAP

Uzman Üyemiz
Adı
Şahin
Soyadı
GÜNGÖR
Temizliğe özen gösterirseniz koku falan olmaz

sezgin

Uzman Üyemiz
Adı
Sezgin
Soyadı
Anıl
100 çifti bırakın 10 çiftte bile temizlik havalandırma yapılmadımı koku oluyor

kotkafa

Site Moderatörü
Yönetici
Adı
Günay
Soyadı
Dönmez
100 takımlık bir üretimhanede koku, temiz olmayan ekipman ve mekan (kafesler ve altlıkları, suluklar, yemlıkler, mamalıklar, yerler, duvarlar...kısaca herşey) gibi faktörlerden oluşabilir. Mekanın büyüklüğü tabbi ki diğer bir faktör ama nekadar büyük olursa olsun havalandırma şart.

Kokudan ziyade bence kuşların sağlığını düşünmek gerek ve bunun için havayı temizleyen (iyonize eden) bir cihaz alın. Piyasada bu cihazlar rahatlıkla bulunuyor ve kullanımı gayet güvenli. Tüm hayvan barınakları, tıbbi laburatuarlar, hastahaneler, oteller, üniversiteler, alış-veriş merkezleri, sinemalar vs. bu cihazlardan kullanır.

Hava temizleme cihazlarının çalışma prensibi basittir. Mekandaki havayı dezenfekte eder. Bunu mekandaki mevcut havaya Ozon (O3) ilave ederek yapar. Ozon bildiğiniz ozon tabakasında bulunan gazdır (stratosfer ve atmosfer arasında bulunan katman) ve atmosferde (canlıların soluduğu havada) belli bir oranda mevcuttur. Bildiğiniz gibi dünyamızda da hava kirlidir ve bu havayı temizlyeyen (dezenfekte eden) doğal bir mekanizma vardır...şimşekler. Şimşekler var olmasa havamız kirli mikrop bakteri dolu ve zehirli olur. Havada bulunan Ozon bu kirlenmiş havadaki mikrıp ve bakterileri mıknatıs gibi toplar. Şimşekler de havadaki Ozonun yükünü boşaltır yani ozonun kirini sıfırlar.

Bu doğal olguyu taklit eden cihazlar icat edildi ve şu an yukarıda saydığımız gibi mekanlarda kullanılıyor (bir çoğunda mecburi olarak yoksa bu mekanlara ruhsat verilmiyor). Bu cihazlar minyatür şimşekler üreterek havadaki ozon (O3) üretmekte ve bu şekilde havayı dezenfekte etmekte. O3 cihazların ekstradan bir maliyeti yoktur tek tükketiği şey elektrik (ev-ofis tipi olanlar 12 voltla çalışıyor ve elektrik sarfiyatı çok düşüktür). Bakımı da çok kolay, cihazın içinde bulunan metal bir plaka ara sıra temizlenerek bakımı tamamlanır.

Bizim şansımıza Ozon Hava Dezenfekte Cihazları daha bireysel kullanımlar için olanlarından da üretiliyor (evler, ofisler, işyerleri gibi). Bu cıhazların en ufak olanı 9 ila 200 metrekare alanı olan mekanlar için olanı da var...boyutları da bir teneke meşrubat kutusu kadar.

Sonuç olarak sorunuzun cevabı: evet koku yapar ama düzenli temizlik, havalandırma ve dezenfektasyon kötü kokuları gidermekle kalmayıp, kuşlarınıza sağlıklı bir yaşam alanı sunup, dünyada en temiz havayı solutmuş olursunuz.

ufak bir ilave:

bir resim buldum ve eklemekte fayda gördüm

Adı
ibrahim
Soyadı
gökcedag
herkese yorumları için tesekkür ederim ... ben öncelikle zaten tamizlikden yanayım her gün altlarını temizleyecegim her gün yemlik ve suluklarını degişirecegim yedekleri olcak zaten biri kafesde takılı iken biri temizlenmiş bi şekilde hazırda bekleyecek ....bide cama 40/50cm capında  pervane taksam icerdeki havayı  cekermii üretimhanem  60metrekare ve ben  duvarlara köpük koyacam yerde halıflex olacak ben burayı 11dilim yaglı radyatörle ısıtabilirmiyim ve kafeslerim mobilya olacak buyuk ihtimal mdf olacak bu konu hakkında bilgilerinizi paylasırsanız sevinirim

kotkafa

Site Moderatörü
Yönetici
Adı
Günay
Soyadı
Dönmez
100 çift için 60 metrekare çok değil ama az da değil. Boxlarınızın yerleşimini iyi yaparsanız 60 m2 yeterli olacaktır. Düşünmeniz gereken bir diğer nokta yavrular. Yani 100 takım + yavruları. Muhtemelen bu 200 kuşa ilave olar herhalükarda (belli bir süre için bile olsa) bir okadar da yavru barınacağını da hesaplamalısınız...bu 400 kuş eder...havalandırma şart. Ben 140 m2 mekanda üretim yapıyorum ve 120 takım burada çok rahat ve ferrah bir şekilde yaşayabildğini biliyorum. Hiç 120 takımım olmadı...ama çalışıyoruz  :)

Havalandırma sadece tek yönlü olmamalı yani içeriye pompalanan hava biryerden de çıkması gerek. Eger mekanda bir baca çıkışı varsa bu sizin işinizi görür oraya bir hava mazgalı takın (kümes teli parçası da iş görür). Buradan kirli hava bacadan emilerek dışarıya atılacaktır. Pencereye de dışarıdan içeriye hava pompalayacak şekilde ayarlayın. Pencere fanını seçerken fanın desibeline dikkat edin...çok yüksek olmasın zira sanayi tipi bir fandan bahsediyorsunun gibi geldi bana (yüksek desibelli fanın üfleme gücü yüksek olur ve bu kuşlarınız için sağlıklı olmaz). Eğer mekanda baca çıkışı yoksa bu sefer çift yönlü çalışan bir fan tercih etmelisiniz. Çift yönlü fanlar bu tarz şartlar için daha kullanışlı olur...örnek fan görmek isterseniz bu bağlantıya tıklayın http://www.fanal.com.tr/WPL20,PR-10.html

Duvarlara ısı izolasyonu yaparsanız bu bir artı olur...böylece mekanda yaz ve kış büyük ısı kayıbı ve değişiklikleri yaşamazsınız. Önerim XPS Strafor levha (EPS olarak da bilinir) kullanmanız.

Yerlere halıflex bence pek de yerinde olmayan bir karar inanın bana buna ileride pişman olabilirsiniz. Esas kokuyu bu halıflex yapabilir. Yerler kolay yıkanabilen ve dezenfektan ilaçlara dayanıklı birşeyden olması gerek...ucuz maliyetli birşey istiyorsanız fayans iyi bir seçim olur. Daha iyi birşey isterseniz epoksi düşünebilirsiniz (epoksinin hastahane ve laburatuarlarda kullanılanı vardır ondan da olabilir).

Yağlı radiyatörlerin en büyük dezavantajı kapandıktan sonra mekandaki ısının hemen kaybolmasıdır. Diğer bir dezavantajı da yüksek elektrik sarfiyatı. UFO tarzı birşey hem daha iyi ısıtma sağlar hemde enerji tüketimi açısından daha ekonomik olur. UFOnuzu belli bir dereceye ayarlayıp devamlı aktif halde brakabilirsiniz.

MDF box yerine PVC daha sağlıklı ve uzun ömürlü olur. Hem temizlemesi de daha kolay...MDFyi okadar rahat temizleyemezsiniz + nemden ve rutubetten şişer...mantar yapar ve mantar kuşların baş düşmanıdır. PVC boxların diğer bir avantajı da eğer günün birinde kafesleri elden çıkarmayı düşünürseniz hemen alıcı bulabilirsiniz.

Adı
ibrahim
Soyadı
gökcedag
günay abi önerilerin için sana cok cok  teşekkür ederim.. İNŞALLAH kuşların okadar cok yavrularki kuşları koycak yer bulmassın :DD::

SAVARONA21

Yeni Üyemiz
Adı
Bülent
Soyadı
ULUTAŞ
Halıfıleks kullanımının organizma üremesi temizliğinin zor olması naedeniyle uygun olacağını sanmıyorum.