Üretim Hanenizi Nasıl Soğutuyorsunuz..??

tossbaa

Üyemiz
Selamun aleyküm...

Şimdi arkadaşlar benim bilindiği üzere bir çatı üretim hanem var ve havalandırma soğutma ve ısıtma ile başım dertte..

Her gün cam açıyorum ilerde cama takılan bir menfez ile havalandırma olacak..
Kışında ısıtıcı işimi çözer ama asıl derdim..

Yazın üretim hane nasıl soğutulur....

şimdi size sorum şu..

Siz üretim hanenizi nasıl soğutuyorsunuz.????

Kiminiz büyük, kiminiz küçük yerlerde kiminiz, dükkan kiminiz çatıda yapıyorsunuz.. Ama nasıl soğutuyorsunuz..

Bu konuda destek ve yardım ve bilgilerinizi bekliyorum..

Allaha emanet olun...

torin_x

Takipçi Üyemiz
Adı
İsmail
Soyadı
GÜZEL
Hani pencerede menfez gibi yer aciliyo sonra vantilator gibi bisi takiliyo ismi aklima gelmiyo :) onu bi tahtaya monte ettim onu kullaniyodum geceleri gunduzde klima var tabi bu dedigim kuslar icin kullanmadim gecen yil yaz aylarında balık üretiyordum onlardada sıcak havada suyun isinmasi zararlidi o zaman kullaniyordum kuslar icinde kullanacam.

FatihZorlu

Üyemiz
Adı
Fatih A.
Soyadı
ZORLU
catıya badana yapma şansın varsa badana yap 3-4 derece düşürüyor ısıyı.

yada salyangoz fan alıp hava giriş çıkışını arttır içeriye. saatte 15 dk calısacak şekilde timer koyarak hallledebilirsin.

tossbaa

Üyemiz
Bilgiler icin tesekkurler....

Peki klima kullanan yokmu aranizda...

Yada asil onemli olan siz urerim hanenizi nasil sogutuyorsunuz.????

Selametle kalin..

kotkafa

Site Moderatörü
Yönetici
Adı
Günay
Soyadı
Dönmez
Alanyada üretim yapıyorum...tahmin edeceğin gibi yazın cehennem gibi sıcak oluyor. Ben de çatıda üretim yapıyorum, mekan 140 metre kare civarı. Kışın ısıtmak için ve yazın soğutmak için klima kullanıyorum. Bu büyüklükte bir mekana normalde 28000 BTU bir klima gerekiyor ama amaç havayı kırıp sabit tutmak olduğu için bize önerilen 12000BTU luk bir klima kurduk. Bu tercihi yapmamızın sebebi mekandaki ani ısı değişikliklerini engellemek...klima mekanı yavaş bir şekilde soğutuyor. Söz konusu souğutma olduğu için soğutmadan örnek vermek istiyorum...yazın klima 28 dereceye sabitleniyor ve 7/24 açık vaziyette kalıyor.

Enerji kayıbını önlemek için çatıya geçen sene birde ısı izolasyonu yaptırdım, çatının içinden tavana 3 cm kalınlığında XPS strafor levhalar döşendi. Bu uygulama kiremitlerde biriken ısıyı çatının altındaki mekana yansıtmasını büyük ölçüde durdurdu.

Klima tercih etmemin diğer bir sebebi nem kontrolü olması...bizim burada havalar yaz sıcağının dışında birde aşırı nemli oluyor. Başka bir artı olarak ekleyebileceğim ise klimanın hava filtrasyon özelliği de olması...mekandaki havayı hızlı bir şekilde fitre edip temizleyebilirsiniz. Tabii klima filtrelerini 3-4 günde bir yıkamak ve dezenfekte etmek gerekiyor.

Taze hava akışını da unutmamanız gerek. Mekana her gün belirli aralıklarla fanla taze hava pompalamanız gerek, ve ayni şekilde içerdeki kirli havayı başka bir fanla dışarı atılmasını sağlamanız gerekiyor.

tossbaa

Üyemiz
Eyvallah Günay kardesim oldukca acikalyi oldu benim icin...

Peki klima kuslaricarpar diye bana taktirmadilar....

Sen bunun onune nasil gectin...

Bende klima taktirsam ve kuslara vermesem havayi sence nasil olur standart bir dereceye ayarlasam cok sıkınti olurmu???

kotkafa

Site Moderatörü
Yönetici
Adı
Günay
Soyadı
Dönmez
Turgay DEMİRTAŞ' Alıntı:
Eyvallah Günay kardesim oldukca acikalyi oldu benim icin...

Peki klima kuslaricarpar diye bana taktirmadilar....

Sen bunun onune nasil gectin...

Bende klima taktirsam ve kuslara vermesem havayi sence nasil olur standart bir dereceye ayarlasam cok sıkınti olurmu???
Evet onu eklemeyi unuttum...klima kesinlikle kuşların üzerine gelmeyecek şekilde montaj olması gerek. İdeal olarak kuşların bulunduğu tam ters yöne üflemesi gerek. Bizim klima salmalarımızın ve üretim kafeslerimizin arasında oluşan 2 metre genişliğinde koridor gibi bir bölgeye üflüyor...hiç bir zararını görmedik.

rdemir

Uzman Üyemiz
Web sitesi
kivgader.org
Adı
Remzi
Soyadı
Demir
Klima tercih edeceksen sana onerilerim klimayi surekli calistir ara ara degil asla 18 derecede yada 30 derecede calistirma şoklama yapma.23 derece yazin kisin 26 derece civari kullan dedigim gibi kapama asla.diyeceksin elektrik ne olacak.burda tercih onemli secegigin klima inverter ozellikli olmali biraz daha pahali ama tasarrufu mukemmel gunde yaklasik 16 saat hergun calisan 18000 lik klimaya gelen fatura 100 tl altinda yada az ustunde.klimali ortamda dikkat etmen gereken nem olayi klima nemi kurutuyor.2side klima temizligi ve dezenfeksiyonu dikkat etmezsen hastalik bir noktadan cikar tum alani hepsini kapsar ozellikle solunum yolu hastaliklari

tossbaa

Üyemiz
Yerinde bir tespit kardeşim...

Lakin klima hususunda şüphelerim çok fazla...

Bu Portatif klimalar var duvar için değil.. acaba onlara mı baksam...

şimdilik öncelik camdaki havalandırmaları halletmem gereklecek....

Selam Ve Dua İle

yisemu

Takipçi Üyemiz
Adı
MUSTAFA
Soyadı
KELLECİ
Ben sanayi tipi havalandırma ile içerideki havayı dışarı attrıyorum içeriside gayet güzel soğuyor sorun yok.

tossbaa

Üyemiz
Feyzullah GÖTÜRÜR' Alıntı:
vantorotorla sogutuyorum şimdilik
Vantilatör içerideki havanın derecesini 1 derece belki düşürür gibi geliyor bana benim orası zaten sıcak sıcak bir havayı tekrar içeri vermenin anlamı olmayacaktır benim için...

Klimada takılı kaldım.. Kışları çarparmı korkusu içeriisindeyim halenn..

yerim zaten küçük... acabaa çarpar mı ???

keta

Uzman Üyemiz
Adı
NURETTİN
Soyadı
KIR
kümesi yaparken duvara strafor yapmıştım.dışarı 28 derece iken içeri 22-23 oluyor birde tavana zaman ayrlı fan taktım.

ERGÜNAHSAP

Uzman Üyemiz
Adı
Şahin
Soyadı
GÜNGÖR
Soğuk buhar makinelerinden alabilirsiniz. İçinede 0 derece soğuk su koyarak çalıştırdığınızda üretimhanenizde küçükse belirli  oranda fayda sağlayabilir