Üretim için Gereken Tüm Bilgiler

kral_afat

Uzman Üyemiz
Adı
SemiH
Soyadı
AYTEKİN
Kafeste Hangİ Yemlİk Kullanilmali

Salma nedir?
eşitli boyutta ve büyüklükte salma kafesler vardır..salma kafesin anlamı içerisinde çok sayıda kuş suluk yemlik bulunduracak kapasiteye sahip kafeslere denir...
Üretimhane Dizaynı
1-Kafesler uygun şekilde aynı hizaya getirilerek yerleştirilmelidir..yuvalarda aynı tarafa dizilmelidir..bu sizin için dar alana daha fazla kafes yerleştirmenizi sağlar
2-Kafes suluklar ve yuvalar numaralandırılmalıdır..bunun sebebi kafes suluk ve yuva temizlendikten sonra aynı kuşlara aynı suluk kafes ve yuvalar kullanılmalıdır..çünkü hastalık bulaşan bir çiftten dier çifte bulaşmayı önlemiş oluruz..
3-Üretimhanenizde daima salma bulundurmalısınız ..burada amaç anneden ayrılan yaklaşık 15 günü annesiz geçen iyi damızlıkları kendinize ayırmak..bunları ayırmazsanız kazanamazsınız..en iyi kazanma yolu damızlıklarınızı saklamaktır.. (damızlık:anne babası verimli olan kuş yavrularına denir..)
4-Her akşam üretimanenizin altını temizlemelisiniz..Ayda bir kez de yuvaları ve kafesleri temizlemeli ve ilaçlamalısınız.
5-Günde üç kez yemlemelisiniz..Bunun nedeni altında bazen 8 yavrusu olan kuşlar vardır bu yüzden yemlikleri günde en az üç kez yemlemelisiniz...
6-Yeminiz darı olmalıdır..bunuda önceden çuvallarla almalısınız..Ucuza gelmesi için..ve çuvalın bitanesini azı kapalı bidonlara boşaltarak orada nemlenmesini terlemesini önlemelisiniz..
Muhabbet Kuşları İçin Mama Hazırlama
gerekli mazemeler:
yumurta-toz şeker-rendelenmiş somun ekmek-sarmısak döveceği-mama kabı-rende-yemek kaşığı-..
miktarlar..
ben ortalama 150 adet kuş için hazırladığım karışımı belirtiyotum..
-öncelikle 4 yada 6 adet arasında değişen kaynamış yumurta..
- yaklaşık 2 yemek kaşığı toz şeker
- 1 aded somun ekmek
-karışımı sağlıyacak kap ve sarmısak döveceği..

öncelikli olarak somun ekmeği rendeliyoruz ve sonra kaba boşaltıyoruz sonra yumurta kabuklarını soyup iyice döverek eziyoruz ve somun kırıntısına boşaltıyoruz.
sonra yumurtaları ezip karışımın içine katıyoruz.
sonrada iki yemek kaşığı toz şeker katıp iyice karıştırıyoruz..
içerisine çeşitli toz antibiyotik yada vitaminlerden çok az miktarlarda katarak karışımı hazır hale getiriyoruz mamamız hazırdır..

ve yemlameyi daima dışarıdan yapmalıyız mümkünse elimizi içeri koymayalım çünkü çift olankuşlar altında yavru yada yumurta varsa çok ürkektirler..annelik iç güdüsü..buda yavrularını dövme yumurtayı yuvadan atma yada yumurtalarını kırmaya neden olabilir..siz siz olun yemlemeyi daima dışardan yapın..evcil ve tek olan kuşlar için tam tersini uygulayın bol bol elinizi değdirin..

efekan_altun

Uzman Üyemiz
Adı
rasim efekan
Soyadı
altun
şeker kuşlar için zararlı diye biliyorum açıklarsanız içimiz daha rahat olacak asla kötü anlamda söylemiyorum

kral_afat

Uzman Üyemiz
Adı
SemiH
Soyadı
AYTEKİN
Daha önce beslediğim kuşlarımda herhangi bir sorun görmedim.Ama zararı varsa onun yerine başka birşeyde kullanabilirsiniz