Üretim için Kuş Almak istiyorum.

yucel

Üyemiz
Adı
YÜCEL
Soyadı
TÜRK
merhaba arkadaşalar önce kendimi tanıtayım.
ben 29 yaşındayım. istanbul tuzlada oturmaktayım. bir firmada kalite sorumlusu olarak çalışıyorum. Hayvnları çok seviyorum. önce köpek beslemeye başladım. bekardım yanlız kalıyordu onun için bakamadım.
sonra evlendim bir çift sultan aldım. bir türlü uyuşamadık. eşimde istemiyordu zaten nihayetinde bir kaza sonucu dişi öldü, erkek kaçtı. tamamen talihsiz bir kaza. elime bile almadan, yavru bile almadan onlara 1 yıl baktım. şikayetimde yoktu ama olan oldu. erkek kuş 1 yıl boyunca evin etrafında dolandı durdu bir türlü yakalayamadım oda evi tam bulamadı
nihayetinde eşimi zar zor razı edip acak 15 de petshopttan bir yavru aldım. erkek. Erkek ki ne erkek dsaha uyukladığını, yerinde durduğunu ve hasta olduğunu görmedim.
Bu arada arkadaşlığımız ilerledi, bana alıştı üstümden inmez oldu. Bir de baktım benim haylaz konuşmaya beni taklit etmeye başlamış. Hemde ne taklit. çiko diyor, cicikuş diyor eşimin adını sesleniyor, balkondan gel diye bağırsam, kafesten uçup kafam geliyor öyle böyle değil.
İşin özeti, ay başında eşimle maaşları çekmeye gittiğimizde gel eş alalım dedi. bende erken bırak sonra alalım dedim ama o isteyince hemen tamam dedim. kuşa karşı olan eşim eş alalım diyor kaçar mı.
petten bir eş aldık eve geldik kuş hasta korktum bizimkine bulaşır diye götürdüm, değiştirdim yeni aldığım erkek çıktı değiştirdim bir tane daha aldım oda erkek çıktı en son 5. olarak bir tane daha aldım bu dişi sanırım ama hasta. bile bile aldım. 4 gün oldu yavaş yavaş iyileşiyor vitaminlerden sonra kendine gelmeye başladı. ama yaşı çok küçük

şimdi konuyu niye açıyorum. bu çiftime 5 aylık güzel bir hatun buldum onu da lacağım. 3 kuşum olacak bu dişi büyüyene kadar o yavrular belki. bu kadar cfhadan sonra yavru almak istiyorum artık.
evimin arkasında 10 metre kare bir yerim var boş. Oraya bu çiftimin yanına p9 çift daha alarak 10 çift kuş yapmak istiyorum. tamamen sevgi ve uğraş için.
bana kuş verebilecek olan veya tavsiyesi olan yakın çevredeki arkadaşlardan yardım istiyorum.

1. kafesi kendim yapacağım burda çok güzel modeller gördüm ama önüne koyacağım teli nerden alacağım.
2. 9 çift kuşu verecek bir arkadaş arıyorum. fiyat konusunda bana bilgi verin kaça alabilirim. bunlar eş olur mu
3. artık kadın dırdırından bıktım, sözünü ettiğim yer biraz rutubetli, pek güneş almıyor ama sıcak olacaktır. bir tarafı bizim salon duvarımız üstü ve yanları panel sandwiçle kaplı. kışın sıcak olur mu.
4. ev müstakil ve soba kullanılıyor. kışın salondaki soba borusunu buradan çıkarıp içinden geçireceğim. kışın ısıtmak için bu yeterli olur mu.
5. bana her konuda yardımcı olacak üretici arkadaşlar arıyorum. yakın çevremde.
6. kuşlarım yavrularsa bunları nereye kaç liradan vereceğim.

kusuruma bakmayın biraz uzun oldu ama niyetimi ve ne olduğumu açık açık anlatmak istedim.

ERGÜNAHSAP

Uzman Üyemiz
Adı
Şahin
Soyadı
GÜNGÖR
Aramıza hoşgeldiniz. İstanbullu üretici arkadaşlarımız yardımcı olacaktır

CeMalT

Uzman Üyemiz
Web sitesi
www.Muhabbetkuslari.Org
Adı
CemaL
Soyadı
Tanış
Merhabalar yücel bey aramıza hoşgeldiniz.

Hikayeniz benimkine benziyor ilk başladığımda tek bir kuşu zor kabul ettirmiştim eşime zamanla eş falan derken bir baktım ki üretimhane kurmuşum evimin içinde  :D thumbsupbo

Kuş ihtiyacınızı karşılayabilirim gelip kuşları canlı görmenizi tavsiye ederim temsili olarak bir kaç resim eklerim isterseniz.

Sorularınıza gelecek olursak
1- Elinde ön tel olan bir abimiz var kendisinden sizin için temin edebilirim
2- Üretimhamden eşleri görerek kendiniz seçerek alacaksınız.
3- Rutubet muhabbet kuşlarının düşmanıdır rutububetli ortamda üretim yapmanız çok zor rutubet için birşeyler yapmalısınız.
4- Soba borusunu geçirip ısıyı sağlayabilirsiniz ama bu şekilde pek sağlıklı bir ortam yakalamazsınız çünkü geceleri soğuk olacak çıkacak yavrular kışın soğuk havaya dayanamaz. Bende evimde üretim yapıyorum müstakil bir yer  kuşların bulunduğu odaya yağlı radyatör koydum devamlı aynı ısıda çalışıyor.
5- Yerim size biraz uzak ama bir otobüs mesafesi ben edirnekapıdayım.
6- Çıkacak yavruları anlaşacağınız petshoplara satabilirsiniz veya sitemiz aracılığı ile satışı gerçekleştirebilirsiniz. Yavruların ortalama fiyatı toptan 20 tl ye satılmaktadır. Tabi bu kuşun ırkına göre değişebilmektedir.

yucel

Üyemiz
Adı
YÜCEL
Soyadı
TÜRK
teşekkür ederim yanıtlarınız için. aslında öyle çok rutubetli bir yer değil. söylediğim yer uzun zamandır düşündüğüm için kışın en soğuk döneminde gece ölçüştüm. en soğuk gecelerde 12-13 derece oluyor ısıtma olmadığı halde. soba ısısını vererek 20 derece falan olabileceğini düşünüyorum. ışık ve havalandırma içinde çatıdan yani tepeden bir pencere düşünmektayim.

edirnekapı evet çok uzak değil gelip elden alabilirim tabi. Ancak aldığım her kuş  bir birleri ile eş olacak mı. değiştirmek gerektiğinde zor olacaktır veya siz yanaşacakmısınız buna.

1.kuşlarınızı tanesini kaçtan verirsiniz.
2. tellerin fiyatı ne kadar olur.
3. kuşlarınız ortalama kaç aylık durumdalar

CeMalT

Uzman Üyemiz
Web sitesi
www.Muhabbetkuslari.Org
Adı
CemaL
Soyadı
Tanış
İster altında yavrulu veya yumurtalı alın benim için farketmez eş olmayan kuşu ben zaten vermem zaten çiftleri görerek alacağınız için yani kendiniz seçeceğiniz için eş olmama gibi bir durum olamaz.

1- Çiftlerin fiyatları değişmektedir. Altları boş olanlar 100 tl altında yavru veya yumurta olanların fiyatları değişmektedir.
2- Dediğim gibi teller bende değil sahibi ile görüşmem lazım bu yüzden fiyatını bilmiyorum.
3- Çiftlerim 8 aylık ile 1,5 yaş civarında

yucel

Üyemiz
Adı
YÜCEL
Soyadı
TÜRK
teşekkür ederim ilginiz için ancak çitf için 100 tl benim için fazla. belki kuşlarınız daha fazlasını da hak ediyordur ama bütçe işte.

sanırım tek tek alıp eş tutmasını beklemek daha mantıklı zaman kaybı olacak ama maliyetleri daha düşecek. tabi 5-6 aylık kuş bulabilirsem.

E

elaziz2316

Guest
    Aramıza hoşgeldiniz. Kafeslerinizin ve kuşlarınızın resimleini de bekliyoruz.

Oğuz Deniz

Uzman Üyemiz
Web sitesi
www.muhabbetkuslari.org
Adı
Oğuz
Soyadı
Deniz
Yücel bey aramıza hoşgeldiniz. Öncelikle aradığınız kuşları bulmanız temennilerimi iletmek isterim. Ayrıca size bir öneri, cemal Tanış'ın kuşlarını gidip yerinde görmenizi tavsiye ederim. Almanız, ilgilenmeniz problem değil ama zaten kuşları görünce 100 liranın bedava olucağına emin olun.  :) Üretimhanenizde bir iki takım Cemal Tanış'ın kuşu olmasını tavsiye ederim, hem bakıcılık kanı bakımından hem de boy pos, endam, duruş bakımından. Karar sizin, herşeyin hayırlısı.  ;)

enginar2008

Uzman Üyemiz
Adı
MURAT
Soyadı
KAMBUR
Aramıza hoşgeldiniz.inşallah aradıgınız kuşları yakın yamanda bulursunuz.....

KurKur

Uzman Üyemiz
Adı
Yılmaz
Soyadı
KURŞUN
    Üretim yapacağınız yerde bir yaz ve bir kış kuş beslemenizi öneririm..
    Damızlığa verilen paraya acımayınız; Zira her kuştan damızlık olmaz..

Elinizdeki evcilden yavru almanız imkansız değil fakat çok çok zor..

Ahmet SALMAN

Uzman Üyemiz
Web sitesi
www.asmobilya.net
Adı
Ahmet
Soyadı
SALMAN
Yılmaz KURŞUN' Alıntı:
    Üretim yapacağınız yerde bir yaz ve bir kış kuş beslemenizi öneririm..
    Damızlığa verilen paraya acımayınız; Zira her kuştan damızlık olmaz..

Elinizdeki evcilden yavru almanız imkansız değil fakat çok çok zor..
HoşGeldin

ciancarlo

Uzman Üyemiz
Web sitesi
renkmuhabbetkusu.blogspot.com
Adı
Cihan
Soyadı
AYTAN
yücel bey aramıza hoşgeldiniz bende pendik/tersanede oturuyorum  hikayenizi okudum neredeyse aynı şeyleri yaşamışız şuan evimde 6 çift kuşum var yavrulu yumurtalı sağlam çalışan 3 takım kuşum var diğerleri beklemede maşallah  size bir tavsiyem var bence 9 takım birden size çok gelir ve olumsuzluklar getirebilir ilk etapta deneme olacağı için bence 4-5 çift alın sağlam bir damızlığın fiyatı 100-150 arasıdırki kolay kolay kimse yumurta yapan yavru yapan kuşunu satmaz mutlaka bir huy bozukluğu vardır takımın size başka bir tavsiyem CEMAL TANIŞ ile olan yazışmalarınızı okudum gerçekten ben kendisine çok güveniyorum eee site sahibi SELAHATTİN abimizin yakın çevresinden bence Cemal ustamın tekliflerini tavsiyelerini dinleyin derim siz ve kuşlarla ilgili hikayenizin neredeyse aynısını yaşamış biri olarak size hertürlü desteği yardımı edeceğine eminim dürüst insanları bulmak zordur ama bu sitede kolaydır bu sitede kolay kolay 3-5 kağıtçı adamlar barınmıyor,barınsalarda sesleri çıkmıyor sadece satışlarda ilanlarda boy gösterip geri çekilebiliyorlar      birde bu işe gönül vermiş insanlar vardır Cemal usta bu gönüllülerden biri bence