üretim için yardımcı olurmusunuz?

Alp Eren

Üyemiz
Selamunaleyküm arkadaşlar hayırlı günler dilerim.
öncelikle bu siteyi kurandan, yardımcı olandan olacaktan Allah razı olsun...
su an evimde 2 çift muhabbetim var kuşları seviyorum küçüklükten beridir evimde 1,2 çift kuşlarım hep olmuştur.fazla bi agır işte çalışmamakla  beraber kuşlara bakabilecek bol vaktim oldugunu düşünerek bende üretimhane kurmaya karar verdim.
bunun için öncelik yer tahsisi tabikide onun içinde küçük bir tek katlı ev(apartman olmaz çünkü seslerinden dolayı millet rahatsız olur diye düşündüm ama tek katlı evlerdede dogal gazlı kalörifer yok ne yapacam şaşırdım :) sobalı ev düşünmedim hassas kuşlar hastalık vs olsun istemem ) uygun fiyatta yada dükkan kiralamayı düşündüm(bununda vergisi felan varmı bilmiyorum kuytu köşelerde küçük bi dükkan düşündüm).bunu araştırma aşmasındayım daha bulamadım.niğdede ikamet etmekteyim soguk bi memleket üretim için sıkıntı olurmu ilk sorum bu?

2.si kuşlar için kafes tabikide http://www.kordonkafes.com/urundetay.php?ID=104 bu linkteki kafesi uzun arastırmalarım neticesinde buldum ve en uygun fiyatta bu kafeste bunun için düşünceleriniz nedir? çifthane yerine diğer mdfden önden telli kafeslerdenmi yaptırmalıyım? 2. sorumda budur..(bu site güvenilirmi bu siteden alışveriş yapan varmı?)

3. olarakta hazır eş tutmuş 1 1.5 yaşlarında çiftler almayı düşünüyorum altında yavrusu yada yumurtası  olan. 30 takım alıp ilk 1 1.5 sene yavru alarak o yavrulardanda kendim çift ederek 50 60 çift yapmayı düşünüyorum. 30 çift yeterlimidir bunun için?

önceligim hemen üretim kur para kazan işte 1 çift 4 yavru 2ayda şukadar para felan olmadı. bu sekilde hiç düşünmedim. ben kendim kendi yavrularımdan büyük bi yer kurmayı düşündüm. 1 1.5 sene geitrisi olmasın acelemiz yok :)

düşüncelerim bunlar tabiki hala araştırma aşamasındayım. sizlerdende düşüncelerinizi bekliyorum.
cevap yazandan yazacaktan Allah Razı olsun...
sevgi saygı ve selamlar....

alibeyk

Uzman Üyemiz
Adı
mert
Soyadı
aydın
Alp bey öncelikle hoş geldiniz inşallah fikirlerinizde muvaffak olursunuz.
1. sorun için üretici iş yerleri olan arkadaşların daha sağlıklı bilgi vereceği düşüncesindeyim.
2.sorun içinben 40*40 iki aklıllı yemlik için gyotin kapılı,+ iki kapılı altı sürgülü ve üst üste katlanabilir ve kalın telden yapılmış kafesi 18 tl den aldım ve almayıda düşünüyorum.
bu site güvenilirmi derken eğer kasteediğiniz kafesi aldığınız site ise hiç bir fikrim yok, yok forumu kastediyorsanız, bilgi açısından mükemmel site, ancak alış veriş meselesine gelince, edindiğim tek bir tecrübe oldu, daha geçenlerde kazık yedim, kuş alacaksan kesinlikle görmeden alma veya kesin tanıdığın değilse alma derim. Ama yanlış anlama sadece birisi ile kuş alışım oldu, tüm forum üyelerini kastedmiyorum, eminim hemen hemen hepsi saygı değer insanlardır.
Allah yolunu açık etsin.

berkansenol

Uzman Üyemiz
Adı
berkan
Soyadı
şenol
öncelikle hayırlı forumlar dilerim .
üretim yaparken kuşları yumurtalı yada eşli alırsanız size pahalıya gelir. kuşları çift almak yerine daha 4,5 aylıkken yada daha ufakken dişi- erkek olarak eşe atarsanız daha verimli olur. kuşlar küçüklükten eşe atıldıktan sonra yaklaşık 1 yaşlarına geldiklerinde üremeye başlarlar ve sıkıntı olmaz. ama eğer param var yumurtalı kuş alıcam diyorsanız kuşlar sizin oraya geldiklerinde yavrulara bakmayabilir ( yer değişikliğinden) .sürekli sıkıntı olur. size önerim ufak yaşta eşe atmanız.
ortama gelince eğer 20 30 çift yapmayı düşünüyorsanız ufak bir dükkan tutun. ısınmasıda kolay olur.  8 ay cebinizden gidecek ( dükkan kirası , elektrik ,su ) zaten 1,5 sene getirisi olmasın acelemiz yok yazmışsınız. zaten .

senfoniork22

Uzman Üyemiz
Adı
Ahmet
Soyadı
Tatlıpınar
alp bey hoşgeldiniz benim size tavsiyem yavrulu yumurtalı kuş alıp boşuna fazla para harcamayın aldığnız kuşun huyunu suyunu bilmezsiniz  ya yavruya bakmaz ya yumurtaya yatmaz kuşlar zaten size gelince yeni yerine alışana kadar tam randımanda alamazsınız  2 aylık 
3 aylık yavruları güvendiğniz bir üreticiden alın hem çok daha hesaplı olur hemde daha verimli olur zaten fazla beklemezsiniz  en geç 6 aylık olduklarında yumurtlamaya başlıyorlar 4 aylıkken bile yumurtlayanlar oluyor yinede tercih sizin  ALLAH C.C yardımcınız olsun

kotkafa

Site Moderatörü
Yönetici
Adı
Günay
Soyadı
Dönmez
Ufak bir dukkanda 30 çift kadar kuş besleyebilirsiniz, ısıtması da kolay olur...en ekonomik ve sağlıklı ısınma yağlı radyatör ile olur (fikir olsun açısından bazı modelleri buradan inceleyebilirsiniz - http://www.evidea.com/kategori/yagli-radyator.aspx?gclid=CN69_ZjvlrICFcUPfAodB14ALw ). Radyatör üzerine metal bir kap içerisinnde devamlı su bulundurursanız ortamdaki nem oranını da dengede tutmuş olursunuz...mekandaki hava kurumaz. Termostatlı radyatör işinizi daha da kolaylaştırır, belli bir dereceye ayarlarsınız ve ısıyı bu şekilde sabit tutabilirsiniz.

Üretim kafesi olarak aslında birçok alternatif var, ama siz yine de bunlardan birini seçin:
http://www.sahibinden.com/ilan/hayvanlar-alemi-aksesuarlar-kus-45x30-uretim-kafesi-97470036/detay
http://www.sahibinden.com/ilan/hayvanlar-alemi-aksesuarlar-kus-40x40-kat-eklenebilir-kafes-adrese-teslim-97293359/detay
http://www.sahibinden.com/ilan/hayvanlar-alemi-aksesuarlar-kus-uretim-kafesi-1-8-lik-tel-96812290/detay
http://www.sahibinden.com/ilan/hayvanlar-alemi-aksesuarlar-kus-uretim-kafesi-97404643/detay

Bu kafes çeşitlerinden biri işinizi görecektir.

Hazır eş bence almayın, hazır eşler genellikle oldukları üretimhanede başarılı ürerler...başka bir yere nakledildiklerinde üremezler veya belli bir zaman geçtikten sonra üremeye başlarlar. Kaldı ki bu konuda birçok dümen de dönüyor...çift bile olmayan 1 dişi ve 1 erkek ayni kafese konulup, yuvalıklarına da başka çiftin altından alınan yumurtalar konuluyor...alıcılar bu şekilde kandırılıyor...bu ihtimali göz önünde bulundurmanız gerek. Bu nedenle hazır çifte 100 lira vereceğinize, gidin tanesi 20-25 liradan 3-4 aylık damızlık altı yavru alın. Damızlık altı yavruları 2-3 ay kendiniz besleyin ve eşe hazırlayın...kuşlarınız mekana uyum sağlamış olur ve çok daha iyi verim alırsınız...daha rahat edersiniz. Yani 100 liraya 2 tane muhtemelen iş görmeyecek kuş alacağınıza, ayni paraya 4 tane 99% üreme potansyeline sahip kuş alırsınız. Birkaç ay onların bakımlarını yaparsınız ve bu arada da huylarını da öğrenmiş olursunuz, kuşlar size alışır...siz de onlara.

----------------------

Yardımı olabileceğini düşünerek yukardakilerine ek olarak şunları ilave etmek istedim.

Öncelikle doğru mekan seçmelisiniz...sizin durumda en iyi ihtimal sanayi sitesi dükkanları olur (muhtemelen Niğdede sanayi sitesi vardır)...vergi filan da ödemeniz gerekmez. Yeni müfredatla ilgili Federasyonumuz 40 çifte kadar vergi alınmaması konusunda Bakanlıkla bazı çalışmalar içinde olduğu söyleniyor. Sanayi sitesinde olması güvenlik açısından da faydalı olur (sanayi sitesi bekçileri olur...hirsızlık ihtimali azalır). Diğer bir avantaj, kuş sesi kimseyi rahatsız etmez. Bunun gibi bir mekan tutarsanız daha rahat edeceğinizi düşünüyorum.

Kuş olarak ilk başta damızlık altı yavru alırsanız, kafes almaya acele etmeyin. Önce mekana büyükçele bir salma yapın ve tüm kuşları oraya salın. Dişili erkekli bir arada büyümeleri daha iyi olur, eşlerini kendileri seçer ve bu şekilde daha iyi çiftlere sahip olursunuz. Salmayı planlarken temizliğini kuşları fazla rahatsız etmeden yapabileceğiniz gibi tasarlayın. Kuşlar 7-8 aylık olduklarında artık kafes alabilirsiniz. Eş tutanları kafeslere koymaya başlayabilirsiniz.

Alp Eren

Üyemiz
abi çok teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için 4-5 aylık yavrular alıp eşe atmak en dogrusu galiba abilerimiz bizden daha iyi bilirler :) yer sorununu bi halledeyimde en kısa zamanda alacam inş kuşları..

Günay abi bu radyatörün yakıtı nasıldır çok yakarmı sonra elektrik faturasından zarara girmeyelim :) malum 7 ay yanacak burası soguk hiç durmadan 7 ay uzun bi süre olur

kotkafa

Site Moderatörü
Yönetici
Adı
Günay
Soyadı
Dönmez
Alp EREN' Alıntı:
abi çok teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için 4-5 aylık yavrular alıp eşe atmak en dogrusu galiba abilerimiz bizden daha iyi bilirler :) yer sorununu bi halledeyimde en kısa zamanda alacam inş kuşları..

Günay abi bu radyatörün yakıtı nasıldır çok yakarmı sonra elektrik faturasından zarara girmeyelim :) malum 7 ay yanacak burası soguk hiç durmadan 7 ay uzun bi süre olur
Neresinden bakarsan bak, yağlı radyatör en ekonomik ısınma olur. Doğal gazlı bir yer tutsan doğal gaz faturası elektrik faturasının 2 katı olur. Mekanın büyüklüğüne bağlı olarak elektrik sarfiyatı değişecektir, ama zaten büyük bir yer düşünmediğin için ısınmada aylık en fazla 100 lira gelir. 7 ay uzun bir süre, gelir elde etmeye başlayana kadar ilk başlarda biraz cepten gidecek ama unutma...bir işe nasıl başlarsan o şekilde gider, o yüzden ilk baştan başlamadan iyi düşünüp ona göre ilerlemen gerekiyor. Sanayi sitelerinde dükkan büyüklükleri çok uygun oluyor...kirası da o şekilde...elektrik fiyatı da o şekilde  ;)

rabbani

Uzman Üyemiz
Adı
ÜNAL
Soyadı
YILMAZ
Hazır çift ne olur ne olmaz.  ama işe yavrudan başlasanız ilerisi için daha sağlıklı olur kanatindeyim
Rahman gönlünüze göre versin.

Alp Eren

Üyemiz
Hepinizden Allah razı olsun cevaplarınız için teşekkürler..
lakin üstatlar aklıma bişe takıldı şimdi yavru alıp bekleyelim daha güzel olur diyoruz hazır çiftlere daha cok para vermeyelim diyoruz ama yavruları bekleme sürecinde 6 7 ay kadar hep keseden yiyecek (kira elk. yakıt yem vs) hazır çifte verecegimiz paradanda fazlasına denk geliyor böyle olunca kafam karıştı valla :)

hangi kuşun nasıl olunacagı bilinmez tabi yavru alsakta ilerde yavru verecegi garanti olmaz hazır çift alsakta yumurtayı yavruyu bırakacagı garanti olmaz. en iyisi yarısını hazır çift alıp yarısını yavru almak heralde... hazır çiftlerde yavru verirse onlarlada yeni çiftler yaparız daha ii olur.

Yakup ÜNAL

Uzman Üyemiz
Adı
Yakup
Soyadı
ÜNAL
Alp bey en mantıklısı kendi büyüttüğünüz çiftlerdir. Bir üreticiden 2 - 3 aylık arası yavru edinin ve salmada 5 aylık olana kadar bakın sonra eşe atın 1 ay yuva hazırlık süresi olur ve 6.5 aylıkken ilk yumurtalar gelir. Buyurun Ankaraya size yardımcı olurum damızlık yavru konusunda.