ÜRETİM KAFESLERİ

ensar

Takipçi Üyemiz
Adı
hüseyin
Soyadı
karabacakoğlu
nekadar buyuk olursa o kadar ıyı olur verımı etkıler bence.sıtede kafes satan arkdaslar mevcut.enson behzat abı satıyordu 15 lıra gayet uygun kafes genıslıklerıde ıyı tavsıye ederım

ahkara46

Uzman Üyemiz
Adı
ahmet
Soyadı
kara
Murat KARAYEL.' Alıntı:
ÜRETİM KAFESLERİ İÇİN TAVSİYENİZ NE OLUR VE NEREDEN UGUN ALINIR
Hüseyin KARABACAKOĞLU' Alıntı:
nekadar buyuk olursa o kadar ıyı olur verımı etkıler bence.sıtede kafes satan arkdaslar mevcut.enson behzat abı satıyordu 15 lıra gayet uygun kafes genıslıklerıde ıyı tavsıye ederım
Aynı soruyu ben de soracaktım, madem konuyu siz açtınız ben yeni konu açmayayım. (forumu şişirmemek adına ve soracağımız soru benzer olduğı için yeni konu açmadım, kusura bakmayın.) Forumda ve diğer sitelerde yaptığım araştırmalarda aşağıdaki konularda bazı görüş ayrılıkları mevcut..

1. Bazıları kafes ne kadar büyük olursa o kadar iyi olacağını söylüyor, bazıları ise 80'lik veya 60'lık çifthane kafeslerde üretim veriminin düştüğünü , ideal üretim kafeslerinin 45 * 40 * 30 luk ölçülerde olması gerektiği yönünde, sebep olarak da büyük kafeslerde dişi kuşun erkekten kaçmasının kolay olacağını belirtiyorlar, boyu 45 yada 40 cm olan bir kafeste kuşların hem hareket alanı bulacağı ve yağlanmayacağı, hem de erkekten kaçmak için dişinin çok fazla alanı olmayacağı yönünde...

2. Üretim için çekmeceli kafesler tercih ediliyor, temizlemesi kolay olduğu için bu görüşteler sanırım, bu konuda herkes hemfikir. Ancak bazıları taban kısmındaki çekmelerin (tavaların) üzerinde ızgaranın şart olduğunu söylüyor, özellikle kuşların kendi dışkısını yememesi ve temiz olması için ızgaranın mutlaka olması gerektiğini savunuyor. Bazılarının da ızgaranın şart olmadığı hatta kafesin tabanına inmek isteyen kuşlarda veya yuvadan atlayan yavrularda ızgaranın kuşların ayağına zarar verebileceğini veya kuşların yerde de çiftleşme imkanı sağlamak için ızgaranın gereksiz olduğunu savunuyor...

Bu konularda ustaların görüşlerini alabiliriyim...

mustafa alaca

Üyemiz
Adı
MUSTAFA
Soyadı
ALACA
tava üzerinde ızgara hayvanın sürekli dikkatli yürümesini gerektiren bir durum oluşturuyor. her ne kadar alışsa da bence zorluk çıkarıyor..kafesin geniş olmasının yer kaplama dışında dezavantajı olacağını sanmıyorum çünkü 3x3m salmada bile eşleşme olabiliyor. tabi büyük ve kalabalık salmada eşleşmeye engel çıkaran çok kuş oluyor.

devran58

Uzman Üyemiz
Adı
AYHAN
Soyadı
YILDIRIM
KAFESLERİN BÜYÜK OLMASI GEREKLİ KUŞLARIN UCACAK ŞEKİLDE  DARACIK KAFESLERDE HAREKET ALANI OLMUYOR EN BÜYÜK DEVAMLI İYİDİR ARTI TABAN IZGARASI ŞART OLMAZSA OLMAZLARDAN TÜM PİSLİKLER TABANDA TOPLANIYOR KUŞLARDAN BU ALANI KORUMAMIZ GEREKİYOR GENİŞ KAFES ÇEKMECELİ TAVA MUTLAKA TAVANIN ÜZERİNDE IZGARA OLMASI LAZIM

ahkara46

Uzman Üyemiz
Adı
ahmet
Soyadı
kara
Önerileriniz için teşekkürler, yavrular için kafes alacaktım ama önerileriniz doğrultusunda elimdeki çek irisi kuşlar için kullandığım 60lık çifthaneyi yavrulara ayırıp, çek irisi kuşlarım için 80lik çifthane alayım o zaman, yalnız 80lik çifthanelerde ızgara olan bir model bulamadım, önerisi olan var mı?

Erkan ARSLAN

Takipçi Üyemiz
Adı
Erkan
Soyadı
ARSLAN
Ahmet KARA.' Alıntı:
Önerileriniz için teşekkürler, yavrular için kafes alacaktım ama önerileriniz doğrultusunda elimdeki çek irisi kuşlar için kullandığım 60lık çifthaneyi yavrulara ayırıp, çek irisi kuşlarım için 80lik çifthane alayım o zaman, yalnız 80lik çifthanelerde ızgara olan bir model bulamadım, önerisi olan var mı?

Tekbir çift içinmi 80 lik salma...?  confusedtw

kotkafa

Site Moderatörü
Yönetici
Adı
Günay
Soyadı
Dönmez
tekli üretim kafesi olarak düşünüyorsanız Erol Yıldırım beyin sattığı kafesleri alıp kullanabilirsiniz. Bu kafesler özellikle üreticiler düşünülerek tasarlanıp imal edilmiş.

satış sayfası - http://www.naturbird.com/?newUrun=1&Id=476114&CatId=bs328392&Fstate=&/45X30-%C3%9CRET%C4%B0M-KAFES%C4%B0

yavrular için ferah bir kafes almak istiyorsanız 80 lik çiftahaneleri düşünebilirsiniz.

buradan diğer model ve fiyatlarını inceleyebilirsiniz - http://www.naturbird.com/?product=674860&pt=TEL%20KAFESLER&DosNo=0

Coşkun Ödemir

Uzman Üyemiz
Ahmet KARA.' Alıntı:
evet, kuşlarım Jumbo kadar var, hatta forumda bu kuşlar Jumbo diye sormuştum arkadaşlara...
Jumbo için 60*40*40 en azından idaeli budur. Daha büyük olursa daha güzel olur. 80likte olur. Günay abide yazmış. Oradan kafes temin edebilirsin.

ahkara46

Uzman Üyemiz
Adı
ahmet
Soyadı
kara
Günay DÖNMEZ' Alıntı:
tekli üretim kafesi olarak düşünüyorsanız Erol Yıldırım beyin sattığı kafesleri alıp kullanabilirsiniz. Bu kafesler özellikle üreticiler düşünülerek tasarlanıp imal edilmiş.

satış sayfası - http://www.naturbird.com/?newUrun=1&Id=476114&CatId=bs328392&Fstate=&/45X30-%C3%9CRET%C4%B0M-KAFES%C4%B0

yavrular için ferah bir kafes almak istiyorsanız 80 lik çiftahaneleri düşünebilirsiniz.

buradan diğer model ve fiyatlarını inceleyebilirsiniz - http://www.naturbird.com/?product=674860&pt=TEL%20KAFESLER&DosNo=0
Günay abi kafeste tava üzeninde ızgara şart mı?

Erkan ARSLAN

Takipçi Üyemiz
Adı
Erkan
Soyadı
ARSLAN
Ahmet KARA.' Alıntı:
evet, kuşlarım Jumbo kadar var, hatta forumda bu kuşlar Jumbo diye sormuştum arkadaşlara...

Geniş hacim kuşlarda bir birine ilgisizliği beraberinde getirmekte, en azından ben bunu çiftlerimde gözlemledim. Günay hocanın resim ile eklediği tekli model kanımca en idea üretim kafesidir...  ;)

astonis

Takipçi Üyemiz
Adı
utku
Soyadı
joy
adana kafes ımalataı yapan satan varmı adanalı kardeslerım abılerım bılen varsa ozel mesaj atabılırsınız

canan numan

Uzman Üyemiz
Adı
canan
Soyadı
numan
Benim finch kafeslerimde çiftehane tipi ancak ızgaraları sabit çıkıp temizleme imkanı yok.
Kuşlar dışkı yapınca genelde belirli yerlerde daha çok gecelediklerinden üst üste dışkı birikmeleri oluyor.
Ancak dışkı ızgaraya illaki değiyor ve yapışıyor. Ben sinir oldum leke bırakıyor diye.
Izgaranın üzerinede kağıt koyuyorum. Kuş dışkısını tünek altın yapıyor kağıdı atıyorum. Tamamını gazede ilede örtme şart değil bir kısmı telli ızgaralı kağıtsız duruyor ancak zaten en çok oturduğu yerlerde kağıt var toplayıp atıyorum. Pisliklerde yuvarlanıp gene kağıdın boşluklarından aşağı düşüyor. Ve ızgaram kirlenmiyor.
Örneğin; ızgara üstü kağıt.

Izgara çıkıp takılan bir şey olursa daha iyi kanımca. Yoksa temizlik için düşünmek lazım veya böyle kirlenmesin diye artı tedbir ile temiz tutmakta mümkün ama buda artı zaman vermek demek oluyor.

Izgaralar alta dışkıyı geçirirken dışkının sürttüğü yer kötü, pis oluyor. Bu tedbir onun için.

Kazım66

Takipçi Üyemiz
Adı
KAZIM
Soyadı
TOPRAKSEVEN
Günay DÖNMEZ' Alıntı:

Bu kafesin aynısından bende kullanıyorum. Izgarası yok ama, tavayı tutan alttaki ızgarayı söküp tavanın üzerine sabitledim. Tavayı tutması içinde paralel iki tane tel sabitledim. ızgaralı bir tavalık oldu :)