Üretim Kafesleri

gamalulu

Yeni Üyemiz
Adı
Savas
Soyadı
Savas
Merhaba Arkadaslar,

benim bu PVC üretim Kafesleriyle alakali sorum var.

1. ne kadar kullanisli?

2. yavrulamada ahsap yuvalara nazaran avantaj ve desavantajlari nelerdir?

3. Pislik,yem vesayire ortaliga yayilmasi nasil? ( Genelde ön tellerde koruma pleksi var)

Ben yurtdisinda almanyada yasiyorum ve internetde gezinirken Bst Profesyonel üretim kafeslerini kesfettim. otomatik yemleme ve sulama sagliyor.http://www.bstkafes.com/ (almanyada bu denli kafesler yok sanirim)

birtane bu modelden almak istiyorum.gercekten anlatildigi gibi kullanislimi cok merak ediyorum dogrusu.

aranizda bu modelden veyahut benzerlerinden kullanan varsa,tecrübelerinden faydalanmak isterim.

selamlar

ugurgenc

Takipçi Üyemiz
Adı
Uğur
Soyadı
Genç
PVC kafeslerin en büyük avantajı kolay temizlenir olmasıdır. Ön korumalı olanlar nispeten yem ve tüylerin dışarı dökülmesini önlüyorlar.

gamalulu

Yeni Üyemiz
Adı
Savas
Soyadı
Savas
peki bu plastik yuvaliklari disi kuslarin benimsemesi nasil? bir SIKINTI oluyormu? sonucta dogal ahsap degil.

ugurgenc

Takipçi Üyemiz
Adı
Uğur
Soyadı
Genç
Bazı kuşların sorun yaşadığını söyleyenler olmuştur ama büyük bir kısım sorunsuz üretim yaptığını söylüyor.

jany

Uzman Üyemiz
Adı
Mehmet
Soyadı
Dikbaş
Ben kendi adıma konuşuyorum ben pvc kafestede denedim tel kafestede denedim üç çiftim pvc kafese aldım 8 ay boyunca yumurta yapmadı alışamadı tel kafese aldım 1 ay geçmeden yumurtladı ve yavru büyüttü en iyisi tel kafestir tek geçerim.

gamalulu

Yeni Üyemiz
Adı
Savas
Soyadı
Savas
hmmmmm.  peki bu pvc kafeste, yuvaliktami pvc idi yoksa ahsap mi? hic yuavaya girme tesebbüsü olmadimi? ilginc. bir cift olsa olabilir diyecektim ama 3 ciftin de alisamamasi enteresan. icon_think

gamalulu

Yeni Üyemiz
Adı
Savas
Soyadı
Savas
kendi yapmis oldugum ahsap kafes.

buda kullanima hazir hali.

BUDA bahsettigim,almak istedigim PVC Kafes.

bjk70

Uzman Üyemiz
Adı
Erkan
Evde beslemiyorsan tel kafes derim

SM-N910C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

gamalulu

Yeni Üyemiz
Adı
Savas
Soyadı
Savas
Malesef evde besliyorum.  Hijyenik acisindan pek hos degil ama Balkonda tutuyorum.kisin duruma göre iceri aliyorum.  Pvc kafeslerin yuvaliklari kafami kurcaliyor. Kusun hic kemirecegi dogal bir ortam yok.ahsap da öyle degil tabiki.birseyleri Kemirmeleri kulucka istegini artirir.

ugurgenc

Takipçi Üyemiz
Adı
Uğur
Soyadı
Genç
Selim SAVAŞ' Alıntı:
Malesef evde besliyorum.  Hijyenik acisindan pek hos degil ama Balkonda tutuyorum.kisin duruma göre iceri aliyorum.  Pvc kafeslerin yuvaliklari kafami kurcaliyor. Kusun hic kemirecegi dogal bir ortam yok.ahsap da öyle degil tabiki.birseyleri Kemirmeleri kulucka istegini artirir.
Eğer PVC kafes almayı düşünüyor ama yuvalığın plastik olmasını dert ediyorsanız, PVC kafeslerin yuvalıksız modellerinden alıp önteline ahşap yuvalık takarak kullanabilirsiniz.

gamalulu

Yeni Üyemiz
Adı
Savas
Soyadı
Savas
bu konuyu arastirdikca yeni sasirtici seyler okuyorum. PVC kafeslerde bit/parazit daha SIK oluyormus,bu acaba nekadar dogru? benim bildigim ahsap kafeslerde daha yaygin olur. icon_think

ugurgenc

Takipçi Üyemiz
Adı
Uğur
Soyadı
Genç
Selim SAVAŞ' Alıntı:
bu konuyu arastirdikca yeni sasirtici seyler okuyorum. PVC kafeslerde bit/parazit daha SIK oluyormus,bu acaba nekadar dogru? benim bildigim ahsap kafeslerde daha yaygin olur. icon_think
Bit/paraziti kafes değil canlının kendisi yapar.Yani kuşlarda bit/parazit oluşur. Oluştuktan sonra ortamda ürüyebilecekleri çatlak delik vs gibi yerlerde çoğalırlar. Bu durumda ise pvc olan yüzeyler daha çatlaksız düz olduklarından yerleşmeleri zor oluyor ama pvc yüzeyde çatlak delik var ise orada yuvalanırlar. Bunun yanında tünek başlarında suluk kenarlarında kısacası sığabildikleri her delikte ürerler.