ÜRETİM MASRAFI

polsuder

Uzman Üyemiz
Web sitesi
www.imparatorogame.com
Adı
Süleyman
Soyadı
DERMENLİ
Dükkan kirası 350TL  Yem mama masrafı yaklaşık 750 TL Elektrik Su 150 TL Vitamin Mineral Dezenfektan masrafları 200 TLToplamda 1450TL aşağı yukarı  Bunlara vergi SGK masraflarını yazmıyorum.Sizlerin masrafı nedir ayrıca masrafı nasıl kısabiliriz .Masraf kısma konusunda canlarımın yedikleri helali hoş olsun zaten düşünmem. ;)Bu konu bazı arkadaşların masrafları kısalım düşüncesinden sonra hasıl oldu :)

rabbani

Uzman Üyemiz
Adı
ÜNAL
Soyadı
YILMAZ
Her üretimhaneye göre değişir üretimhane  aydınlıkmı  yeri kuzey,güney olması gidere  yansıyor yazın veya  kışında önemi var ayrıyeten  su noktasına gelirsek  işyeri gözüken bir yerin su tüketim bedeli yüksek buda aşikar ve bilinen bir konu  bir abi kardeş çıkar ben şu kadar  aylık giderim var  nasıl oluyor  niye az  dersek  üretimhanin  yeri konumu  gidere etki ediyor. en basit örnek aydınlanma süresi  selam ve dua ile

dameee

Uzman Üyemiz
Adı
ayhan
Soyadı
şen
kuşların bulumdugu yer ısı yalıtımlımı ben kendimcen bahsedeyim benim kuşların odası strafor döşeli strafor dan sonra ve önce sıva var kış aylarında  bu oda ana oda dükkanın diger yerleri bukadar muhafazali degil bu yüzden kış geldiginde diger anaçlarıda biraz sıkıştırarark bu odaya alıyorum kuş sayısı artınca ortam ısısı artıyor kışın karda bile isitici kullanmadan üreime devam ediyorum yaz geldiginde tekrar damızlıkların yarısını başka yere alıyorum isiklandirma çok kuvvetlı degil bende 1 adet tasarruflu ampul 2 floresan yakıyorum elektirik 50tlden fazla ödemiyorum 1 adet camım mevcut camın birini yaz kış kapatmam havalandırma için yeterli geliyor yemeiçme ilaç işinden kısamazsın bu durumda senin hespadan anca benim yazdıklaırma göre 100tl kar edersin  :) oda beim dükkan gibi müsaitse birde dükkan benim ben 450tl karda oluyorum zaten  Vitamin Mineral Dezenfektan masrafları 200 TL bu bana çok geldi  dezenfekteye ayda 30 tlden fazla vermemen gerek tekrar gözden geçir derim kullandıklarını  bana göre 200 çok fazla gaga taşı minerel blok vitamin vs vs ayda 100tlden az olmalı  bukadar çoksa gaga taşıni kendiniz yapın kum  para degil vitaminleride veteriner tavsiyesiyle uygun ilaçlarla sağlayın mesela b vitamini komplesi 15 tlyealdım 2 aydır kullanıyorum depomin 50 tlye aldım 4 aydır kullanıyorum  ne yaparsanız yapın en fazla 200 tl daha düşüre bilirsiniz :D

100 takım kuş ortalama  4 5 cuval yem yer  5*60=300tl siz 750tl yazmışınız bir yanlış olmasın 450tllık mamayı yere döseniz yiyemezler mama masrafı yemden daha az olur yada olmalı buraya yogunlaşın bence  750tlyi 500e düşürmeniz lazım tabi 100 takımdan bahsediyorum

dameee

Uzman Üyemiz
Adı
ayhan
Soyadı
şen
Fuat ATAMAN' Alıntı:
agbi bu fiyatlara yaklaşık olarak 500 cift kuş bakılır :D
500 takım bakta bakalım o paraya bakabilecekmisin :D sadece yem parası tutar okadar : ;D
500 takım ve yavruları ortalama 25  30 cüval yem yer :D 30*60=1500tl  ;)

balzac

Üyemiz
Adı
FUAT
Soyadı
ATAMAN
agbi 30*60 : 1800 yapar 1500 degil matamatıgınız de bı sıkıntı var sanırım o yuzden malıyetler fazla cıkartıyosunuz :D

dameee

Uzman Üyemiz
Adı
ayhan
Soyadı
şen
Fuat ATAMAN' Alıntı:
agbi 30*60 : 1800 yapar 1500 degil matamatıgınız de bı sıkıntı var sanırım o yuzden malıyetler fazla cıkartıyosunuz :D
gözün kormasın diye öyle yaptım ortalaması o 25-30 cuval dedikya  ;) fazla degil az çıkarıyoruz bak  :D

balzac

Üyemiz
Adı
FUAT
Soyadı
ATAMAN
bildigim bişeyden korkmam ağbi iyi niyetli dusuncen ıcın sagol.siz 100 kusu 1500 lıraya maal etmeye devam edin.

dameee

Uzman Üyemiz
Adı
ayhan
Soyadı
şen
Fuat ATAMAN' Alıntı:
bildigim bişeyden korkmam ağbi iyi niyetli dusuncen ıcın sagol.siz 100 kusu 1500 lıraya maal etmeye devam edin.
ben maletmiyorum benim masrafım 100takımkuşta 400tl aylık dır  arkadaş için yazdım :)

100 kuşa 1500tl masraf yapsam bakmam ben şahsi fikrimdir kimseyı yargılamıyorum

BaSuT

Takipçi Üyemiz
Web sitesi
www.bstkafes.com
Adı
cengiz
Soyadı
Basut
valla sizi bilmem ama ben yaklaşık 300 adet kuşa 2 çuval yem ya harcıyom ya harcamıyorum.Ama mama maliyetim aylık yaklaşık 100 tl, hemen hemen hergün taze mama hazırlarım kuşlarıma.vitamin katkılarıda aylık tutsa tutsa 20-30 tl

kemal akbulut

Uzman Üyemiz
Web sitesi
ww.muhabbetkusuureticileri.com
Adı
Kemal
Soyadı
Akbulut
MADEM ÖYLE ODUN BEDAVA SU ARTEJYEN  DUKKAN YANI REZİDANS BEDAVA AKŞAMDAAAN AKŞAMA ELEKTRIK SULAMA YANI ZIRAI ELEKTRIK YEM KUMESIN NEREDEYSE İÇİNE GİRECEK AYLIK 500 U GEÇTIMI SAKAT JUMBO AKILLI YEMLIK PARASINI 10 KEZ ÇIKARDI 1 TEK NANE DAHI ISRAF YOK KUM DEREDEN ALÇI 6TL 2 SENEDIR KULLANIYOM

BEN BIRDAHA İŞE BAŞLASAM YINE MUHABBET  YINE MUHABBET

SEVİYORUM KERATALARI
YUMURTA ORGANIK SALMAYA BUĞDAYDA EKYTIM DAHA NE OLSUN YATAKTAN KAFAMI KALDIRINCA GÖRUYORUM SESLERİNİ DUYUYORUM
ALLAHA BIN ŞUKUR HERKESEDE TAVSIYE EDİYORUM SAKACILARA GUVERCINCILERE KANARYACILARA TAVSIYE EDIYOR BIRAKIN BU İŞİ MUHABBETÇI YAPALIM DIYORUM ARZULAR ŞELALE

dameee

Uzman Üyemiz
Adı
ayhan
Soyadı
şen
Cengiz BASUT' Alıntı:
valla sizi bilmem ama ben yaklaşık 300 adet kuşa 2 çuval yem ya harcıyom ya harcamıyorum.Ama mama maliyetim aylık yaklaşık 100 tl, hemen hemen hergün taze mama hazırlarım kuşlarıma.vitamin katkılarıda aylık tutsa tutsa 20-30 tl
cen giz kardeşim çuvallar 50 kiloluksa dogrudur benım kuşlarmı pis bogaz :)

alibeyk

Uzman Üyemiz
Adı
mert
Soyadı
aydın
Süleyman DERMENLİ' Alıntı:
Dükkan kirası 350TL  Yem mama masrafı yaklaşık 750 TL Elektrik Su 150 TL Vitamin Mineral Dezenfektan masrafları 200 TLToplamda 1450TL aşağı yukarı  Bunlara vergi SGK masraflarını yazmıyorum.Sizlerin masrafı nedir ayrıca masrafı nasıl kısabiliriz .Masraf kısma konusunda canlarımın yedikleri helali hoş olsun zaten düşünmem. ;)Bu konu bazı arkadaşların masrafları kısalım düşüncesinden sonra hasıl oldu :)
kuş sayınızı yazarsanız daha sağlıklı yorumlar yapılabilir..

KaLI

Uzman Üyemiz
Adı
Hamdi
Soyadı
KaLI
Arkadaslar bazı yok yere su olur bu olur durumları var ama petshoplara 15 e kuş vermek bana çok koyar yerlilerde zaten Show Jumbo satmak çok zor petshoplara  asıl sorun bu yoksa yaptığımız harcama çok değil 100 TK çalışan biri 3 ayda 400 yavru alsa ortalama 400 x 20 = 8000 tl yapar aylık 1300 harcasak bize 3 ayda 4100 tl kalır fena değil ama kuş satışında sıkıntı var bence en büyük sorunumuz saygılarımla

alibeyk

Uzman Üyemiz
Adı
mert
Soyadı
aydın
Hamdi KALİ' Alıntı:
Arkadaslar bazı yok yere su olur bu olur durumları var ama petshoplara 15 e kuş vermek bana çok koyar yerlilerde zaten Show Jumbo satmak çok zor petshoplara  asıl sorun bu yoksa yaptığımız harcama çok değil 100 TK çalışan biri 3 ayda 400 yavru alsa ortalama 400 x 20 = 8000 tl yapar aylık 1300 harcasak bize 3 ayda 4100 tl kalır fena değil ama kuş satışında sıkıntı var bence en büyük sorunumuz saygılarımla
aynen hamdi kardeş
ii kar bırakıyor aslında üretim işi
bence tek sıkıntı pazarlama yani satış konusu...
eğer o sayıda kuşu elinden çıkaramazsan
15 ede 10 nada mecburen verirsin kuşları
2+2=4

KaLI

Uzman Üyemiz
Adı
Hamdi
Soyadı
KaLI
Mert AYDIN' Alıntı:
aynen hamdi kardeş
ii kar bırakıyor aslında üretim işi
bence tek sıkıntı pazarlama yani satış konusu...
eğer o sayıda kuşu elinden çıkaramazsan
15 ede 10 nada mecburen verirsin kuşları
2+2=4
aynen ama çözümü bizim bulmamız çok zor devletin ithal kuşu getirmemesi lazım iyi kuşa amenna ama Suriye v.s bunlara bı çözüm bulunur inşallah

Behzat TİĞİZ

Powermaxmama.com
Yönetici
Web sitesi
www.powermaxmama.com
Adı
Behzat
Soyadı
Tiğiz
bu maliyetleri cıukarıyorsunuz da iki ayda bir ne kadar yavru cıkarıyorsunuz o onemlidir :) masrafa eşit yavru sayısı  ön planda tutulmalıki karmı ediyorsunuz zararmı ediyorsunuz belli olsun