ÜRETİM MASRAFI

PROGRAMCI

Uzman Üyemiz
Adı
HALİL İBRAHİM
Soyadı
ÇABUK
kuş üretme konusunda şunu sölemek istiyorum eğer kuşunuz sağlamsa ve çalışıyorsa kar ederseniz ama aksi durum mevcutsa bırakın karetmeyi cepten harcarsınız gene burda ne ön plana çıkıyor sağlam ve bakıcı kuşların olması özellikle suriyeci arkadaşlara sesleniyorum o kuşlarla sakın ha üretim yapmaya kalkmayın pirince giderken eldeki bulgurdanda olursunuz sevgiler

hakantoga

Üyemiz
Adı
hakan
Soyadı
toğa
merhabalar  dostlar
15 takım  orjınal kan cek
  8 takım jumbo
12 takım cek jumbo  kırıgı(bakıcı)
10 takım yerli  bakıcı(CANLI NAKİT CHAS)
masraflar aylık bazında
3*55 yem  :165
1*60 mama:  60
vitamin  mineral maya  emzim 3 ayda 1 kez:60 tl (aylık 20 tl
ELEKTİRİK :30 TL
SU  15 TL
KÜMES MASRAFI:10 TL
TOPLAM :  300 TL  AYLIK MASTARF AZAMİ  TUTARIM  BU  üç asagı  beş  yukarı  enfazla  350 olur  yumurta  havuç  brokoli  kabak  fındık fıstık  bal pekmez
gelelim pazarlama  statejisine !!!!!
benim yaptıgım ben  petshopları  dolasıyorum siparişle satıyorum  yerli kusa 20  desekte  peşin  18-16  da  bıraktıgım oldu ama adet 20 olacak  bu konuda  cok  titizim alırsa alır yok  param yok  haftaya  veririm derse  20 tl  adet  fiyatı
olurya  parasını  ödeyemez  sıkıntı  yaratırsa  kafes alıyorum ucuz 5-8 tl  arası  10-15 adet  toptancısından  yem alıyorum  50 kg  100 kg  zaten  fiyatları  biliyoruz  piyasanın  içindeyiz
lakin jumbo  yavru satısım  cok  hızlı  degil  dükdandan  özel  sipariş  gelirse  100-120 arası  veriyorum  zaten  6 ayda  toplam  8 takım jumbodan  20-15 arası  yavru  alıyorum  getirisi  en baba tabiri 1500 tl
kar  nerede  derseniz  !!!!!
mutlu bir  akşam  yeni  tanıştıgım  insanlar  üreticiler güzel  gecen  bir hafta  sonu
masraf  toplamda  40-45 takım için hele benim gibi  bir  amatör  için  günlük  sigara mastafım 6,5*30
200tl  iken  inanım masraflar gözüme  bile  gelmiyor heeee    para  evet  para  herkese lazım  ama  ben  2-3  senede  bu  döngüyü  yapıyorum  yani  benden  fazla bir  sey  cıkmıyor  desem  yeridir  onlar  kendi kendilerine  bakıyorlar
işin gercegi  masrafları  en aşagıya  indirmek  degil  benim  görüşüm  döngüyü saglayacak  fikirler  üretmektir   
  saygılarımla

ecenur

Yeni Üyemiz
Adı
ecenur
Soyadı
kuşcu
mutlu bir  akşam  yeni  tanıştıgım  insanlar  üreticiler güzel  gecen  bir hafta sonu
hakan  beyin amatörüm  dedigine  bakmayın benim  görüşüm bu işi iyi  bilenlerden  biri  bende  kendisinden  cok  kuş aldım cok  tanıdıklarıma  onun yavrularını  verdim  evet  para konusulmadı sadece kendi  kartınızla veya  yemciden yem  veya  mama alın  dedigini  bilirim
bence  akıllı  bir  iş  yapıyor bazen  takım sattıgı  kişilerden yavruları topluyor onlara  yem  mama verdigini  biliyorum para ile de  alış verişi  vardır  muhakkak  ama mekanı  kendi bahcesinde yani  kira olayı  yok  buda  -200tl-  gibi  bir masrafın  cıkmaması  gibi  bir  artısı var bunu  iyi  degerlendirdigini  biliyorum
benimde  görüşüm  satış  konusunda  yeni  fikirler  üretmektir 

polsuder

Uzman Üyemiz
Web sitesi
www.imparatorogame.com
Adı
Süleyman
Soyadı
DERMENLİ
Hamdi KALİ' Alıntı:
Arkadaslar bazı yok yere su olur bu olur durumları var ama petshoplara 15 e kuş vermek bana çok koyar yerlilerde zaten Show Jumbo satmak çok zor petshoplara  asıl sorun bu yoksa yaptığımız harcama çok değil 100 TK çalışan biri 3 ayda 400 yavru alsa ortalama 400 x 20 = 8000 tl yapar aylık 1300 harcasak bize 3 ayda 4100 tl kalır fena değil ama kuş satışında sıkıntı var bence en büyük sorunumuz saygılarımla
20TL ye kim kuş satabiliyor izmirde kuş fiyatı 8 ila 10TL merak edenlere 125 çift kuş var şu an bende ve gözlerde bakım yapıyorum göz ile salmada bakım farklı olur .Bazı arkadaşlar bakıyorum ki iyi para kazanıyorlar kazanıyorlarsa ağlamanın anlamı yok 8 TL den satsalarda olur kuşlarını  ;)

rabbani

Uzman Üyemiz
Adı
ÜNAL
Soyadı
YILMAZ
Hamdi KALİ' Alıntı:
Arkadaslar bazı yok yere su olur bu olur durumları var ama petshoplara 15 e kuş vermek bana çok koyar yerlilerde zaten Show Jumbo satmak çok zor petshoplara  asıl sorun bu yoksa yaptığımız harcama çok değil 100 TK çalışan biri 3 ayda 400 yavru alsa ortalama 400 x 20 = 8000 tl yapar aylık 1300 harcasak bize 3 ayda 4100 tl kalır fena değil ama kuş satışında sıkıntı var bence en büyük sorunumuz saygılarımla
+1

hakan-egypt

Uzman Üyemiz
Adı
hakan
Soyadı
sahinTURK
BUNU BIR SITEDE OKUDUM ARKADASLAR BANA PEK INANDIRICI GELMEDI

Muhabbet Kuşu Yetiştirme Ker Zarar Hesabı
Gider hesabı:
Arkadaşlar muhabbet kuşunun günümüz koşullarındaki üretimi ve kar hesabını ele alalım biraz..burada bu işin karlımı yoksa zararlımı olduğunu mantıklı olup olmadığını değerlendireceğiz..sizlerde bu konuda fikirlerinizi merak ettiklerinizi sorun..
öncelikli olarak 1 çift kuş üretimi ele alınarak yapılacak kar hesabını sizlere aktarayım.
1 çift kuşun maliyeti normalde üreticiden kuşun tanesini 15 ytl ye alabilirsiniz.çift olacağından bir dişi ir erkeğin maliyeti 30 ytl üreticiden elden alırsanız..
Bu çifti kuşçudan alırsanız tanesi 20-25 ytl arasındadır.2 tane alacağınız için maliyeti 50 ytlyi bulur. Biz en pahlı alış hesabını alalım yani pazarlık yapamadık ve bize kuşlar 50 ytl ye mal oldu diyelim
Kafes ortalama 25 ytl olsun içindeki suluk yemlik ve tünek dahi 30 ytl..ama eskiciden alırsanız kafesi 5 ytlye mal edersiniz..
Yemi 2 kilo aldık diyelim kilosu 2,5 tan 5 ytlye alırsınız.fakat çuvalla alırsanız yemin kilosu 1 ytle mal olur.günlük zaten yediğiniz yumurtadan ve maydanozdan az miktarda verin..yumurta yda maydanozu zaten alıyorsunuz..2kg yem ortalama 2 ay yeter..
Geriye elektirik ve su parası kaldu günde 500cc su kullanmazlar ayda 1 ytl olsun elektirik konusuda zaten kullandığın odada kuşun olcak sen ne zaman istersen kapat..elektirik sorun değil..karışık masrafta 2 aylık 5 ytl olsun..(gaga taşı,kemik, vb..)
Yuva 5 ytl olsun marangozcuda yaptırın ve içi büyük olsun onunla ilgili detaylı resim ve bilgilerde var ve dahasıda gelecek..

muhabbetuşukerzararhesabı
Şimdi topluyalım:
Kuş maliyeti = 50 ytl
Kafes = 30 ytl
Yem = 5 ytl
Kar.masraf = 5 ytl
Yuva = 5 ytl
Toplam = 95 ytl
Şimdi iki aylık toplam masrafınız 90 ytl bundan sonra kuş masrafı ve kafes masrafı yok geriye kalanları toplayın 10 ytl iki ayda giden masraf olsun..
4 ay sonunda toplam masrafınız 105 ytl oluyor..6 aysonra 115 ve 8 ay sonunda toplam masraf 125 ytl oluyor..yani mazemeler alındıktan sonra her 2 ayda bir gider sadece yiyecek oda 10 ytl olsun
8 ay sonunda giden masraf = 125 ytl..

Muhabbet kuşu geliri :
Kuşlar ortalama olarak 8 ay sonunda olgun çift olurlar tabi bu arada dişi ve erkeğin aynı kafeste olmaları ve o kafese ilk günden yuva takılması gerekir..başka kuş olmayacak..bir dişi ve bir erkek..
Ortalama ilk ağızdan itibaren 2 ayda bir yumurtlarlar..ve her yumurtlamada 4-6-8 yavru verirler.her yumurtadan yavru çıkacak diye bir kaide yok..çeşitli nedenlere bağlı olarak bu değişir..bazen 1 yavruda bıraka bilir..bu sizin seçeceğiniz dişiye bağlı..dişiniz ii olmalı..
Şimdi 8. ay çiftleştiklerini düşünerekten yola çıkalım ve 10.ay yavru aldık diyelim ve bu yavrular 12. ay satılık konumuna gelir.ve dört yavru verdiğini düşünelim ve hesaplayalım.

İşe girdikten 12 ay sonra gider: 145 ytl olsun.(maksimum gider)
12 ay sonra gelir: 4 yavru x 15 ytl = 60 ytl satış..
145ytl masraf 60 ytl satış = 85 ytl içerdeyiz..karı nerede diyeceksiniz..
İşte karı
Siz çıkan ilk 4 yavruyu satarken onlar yumurtlamaya devam ediyorlar.ve her iki ayda bir yavru vermeye devam ediyorlar..

14. ay sonunda
masraf 145 +10 ytl yem =155 ytl olur.
Gelir 4kuş +4 kuş daha= 8 kuş X 15ytl satış =120 ytl olucak.

16.ay sonunda
Masraf: 155 + 10 = 165 ytl.
Gelir : 8 + 4 = 12 x 15 = 180 ytl..
Kar = 180-165 = 15 ytl..

18. ay sonunda
Gider = 165 + 10 = 175 ytl.
Gelir = 12 + 4 = 16 x 15 =240
Kar = 240 175 = 65 ytl..bu üretim hesabı 1çift için geçerlidir.bunu 10 çift için hesaplayınız karınızda 18. ay sonunda 10 kat artar..yani 650 ytl olur..
Bunu 20 çift için düşünürseniz 18. ay sonunda karınız 20 kat artar..20 x 65 =1300 ytl olu..

Bu en kötü kar hesabıdır..emin olun ben riske yer vermem ve en sağlam hesabı önünüze serdim..
Evet illa 4 yavru vermeyecek bazen 3 yavru bazende 7-8-9 yavru verecek..bunu unutmayın..bu yazıları kopyala yapıştır yapmıyorum..

Kopyala yapıştır bilgi paylaşımıdır.ben bildiğim ve yaşadığım deneyimlerimi aktarıyorum..
Bu satışlar 31-05-2008 koşullarında geçerlidir..emek karşılıksız kalmaz..

İyi üretimler..yurtsever21 saygılarımla..

Bu satış koşulları Diyarbakır için geçerlidir.ama emin olun türkiyenin her yerinde rakamlar aynıdır.1-2 ytl oynayabilir ama hep kardasınızdır..şunu unutmayın siz emek harcayın kuşunuzla ilgilenin oda ilgilenecektir..bunları hiç bi yerde bulamazsınız..bu yazdıklarım altın kurallardır ve değişmezdir..

Yeterki muhabbet kuşu uzmanı kısmını düzenli okuyun sorun ve sorgulayın.. yazdıklarımı aynen uygulayın tüm sayfaları düzenli takip edin ve sonunda kar kaçınılmazdır..

hakantoga

Üyemiz
Adı
hakan
Soyadı
toğa
hakan arkadasım maliyet  hesabı  yapmısında  cıkn yavrulr içinde  kafes  yem  mama  alacaksın
hemen satamayacasın stok maliyetin artacak valörün  düşesek  sen 15  dedigin  kusu 10- satacaksın 
bu işin karı  bence  yeni dostlar  kahvehane  köselerinde  boşa harcanmayan  zamandır 
emek er geç degerini  bulur
saygılarımla

hakan-egypt

Uzman Üyemiz
Adı
hakan
Soyadı
sahinTURK
Hakan TOĞA' Alıntı:
hakan arkadasım maliyet  hesabı  yapmısında  cıkn yavrulr içinde  kafes  yem  mama  alacaksın
hemen satamayacasın stok maliyetin artacak valörün  düşesek  sen 15  dedigin  kusu 10- satacaksın 
bu işin karı  bence  yeni dostlar  kahvehane  köselerinde  boşa harcanmayan  zamandır 
emek er geç degerini  bulur
saygılarımla
Hakan bey ben maliyet hesabi felan yapmadim konuyu iyi okuyun lutfen  icon_naughty
"kahve koselerinde bosa harcanmayan zamandir" alkisd

alibeyk

Uzman Üyemiz
Adı
mert
Soyadı
aydın
bence sadece konuşup duruyoruz
sadece sormak istiyorum
maden hep zarar hep zarar
hep cepten hep cepten gidiyor
neden hala çoğu kişi 100-200-300 kuşa bakıyor ve üretiyor???
mama mama diyoruz
her Allahın günümü mama veriliyor bu kuşlara?
hep aynı konu işleniyor...

KurKur

Uzman Üyemiz
Adı
Yılmaz
Soyadı
KURŞUN
Hakan ŞAHİNTÜRK' Alıntı:
BUNU BIR SITEDE OKUDUM ARKADASLAR BANA PEK INANDIRICI GELMEDI

Muhabbet Kuşu Yetiştirme Ker Zarar Hesabı
  Bu paylaşım Hewal "Yurtsever 21" rumuzlu Dicle Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi mezunu Diyarbakırlı uzman bir üreticiye aittir.
  Üretimhane fotoğrafları eski diskimde var ve  paylaşımlarını onlarca kez okumuşumdur. Keşke o da aramızda olsaydı. (Telefon numarası değişmiş; Askerliğinden sonra herhangi bir sitede yazmadı.)
  Hakan bey, bu oldukça eski bir paylaşımdır, Yazarın kastettiğini anlamak için meblağlara takılmayınız.

levent33

Uzman Üyemiz
Adı
LEVENT
Soyadı
ULUCA
SÜLEYMAN BEY YAZACAKLARIMI SİZ DE BİLİYORSUNUZDUR BELKİ
1- ELEKTRİK: ISITICILARIN ÖZELLİKLERİ FARK ETTİRİR. ŞÖYLE Kİ; REZİDANSLI ISITICILAR ODA      SICAKLIĞINA GÖRE AYARLAYIP SICAKLIĞA GÖRE KENDİLİĞİNDEN AÇILIP KAPANIR.
2- HAVALANDIRMA VE IŞIK BU İKİSİNİ ZAMANLAYICIYA BAĞLARSANIZ TASARRUF  SAĞLAR.
3- İLAÇLAR KONUSUNA GELİRSEK: VİTAMİNLERE O KADAR PARA VERİLMESİNE GEREK YOK BEN POLİVİT MULTİVİTAMİN ÇOCUK ŞURUBU KULLANIYORUM VETERİNER TAVSİYESİ TABİKİ (4TL)
MAMA İSE EVDE HAZIRLAYACAĞINIZ SEBZE AĞIRLIKLI MAMALAR ZATEN KUŞLARA YETERLİ VİTAMİNİ SAĞLAMAKTA, ÖZELLİKLE KAFES TEMİZLİĞİ HİJYEN ÇOĞU HASTALIĞIN ÖNÜNE GEÇER, İYİ ARAŞTIRMAK LAZIM. YEM KONUSUNA GELELİM BEN KURUMUŞ EKMEKLERİ HAVUÇ-KIRMIZI SALÇALIK BİBER YEŞİL TATLI BİBER BROKOLİ İLE NEMLENDİRİP VERİYORUM BÜYÜK ÖLÇÜDE YEM TASARRUFU SAĞLIYOR...ASLINDA DAHA NELER VAR AMA BURAYA SIĞMAZ..

dameee

Uzman Üyemiz
Adı
ayhan
Soyadı
şen
O zaman ben söyle bişey söyluyorum mamayı her gün vermek israfdır :)  her gün muz yerseniz 30günlük birimde size en fazla 10 günü faydalıdır gerisi atık olarak atılır ama 2günde bir yerseniz 30 günde 20 günü fayda getirir kuşlarda mamadan aldıgı vitaminin fazlasını atmaktadır günlük mama benim şahsı düşünceme göre zarardır bunun yerine 2 günde hatta 3günde bir verilen güçlü karışımlı mama daha faydalıdır obez yapmayın kuşları  ;)