Üretim Nasıl Yapılmalı?

Adı
Berşan
Soyadı
DEĞİRMENCİ
Cümleten  Selamun Aleyküm.  Umarım bütün arkadaşların,abilerin,ablaların,kardeşlerin sağlıkları ve keyifleri yerindedir.

Uzun zamandır hobihanemi büyütmek ve bu hobiyi yaparken daha profesyonel olmak için uğraşıyorum. Bu husus doğrultusunda evimizin kullanmadığımız bir fransız balkon tipinde sadece içeriye gömmeli balkonu var. Buraya hem bir salma hem de tel apart kafeslerle üretim kısmı oluşturmak istiyorum. Siz değerli üstadlarımdan ve arkadaşlarımdan fikirlerinizi söylemenizi arz ederim. Şu anda Allah'ın bereketi ve rahmeti ile her yanımızı kar ile doldurdu bu yüzden çokta net fotoğraflar çekemedim fakat yaza doğru balkonu cam ile kapatmayı düşünüyorum. Eğer yer sıkıntısı ve alanı çok daraltma gibi bir durum söz konusu olmaz ise duvarları strafor veya yumurta kolisi ile kaplamayı da düşünüyorum. Bunun sebebi sesten daha ziyade sıcaklık kaybını ve ani düşüşleri engellemek bu yüzden her türlü farklı fikre açığım.

Ölçü olarak yükseklik merdivenin olmadığı düz tabandan,  tavana 2 buçuk metreden biraz fazla.
Korkuluklardan duvara uzunluk ise 50 cm. Korkuluksuz olarak ise 10-15 cm daha artıyor uzunluk.
En ise başlangıç duvarından evin içine doğru 2 buçuk metreden fazla. Merdivenlere kadar ise 180 cm civarında.

Bu şartlar altında her türlü fikre ve öneriye açığım. Konuyu şimdiden açarak sağlam bilgiler toplayıp her şeyi doğru zemine sağlam şekilde oturtarak ilerlemek istiyorum. Sadece kafesler ve salma konusunda değil kullanılcak cam, strafor vb madde, gerekirse ısıtıcı,aydınlatma, kafes düzeni, boş alanları daha verimli kullanma gibi her türlü konu da yardımlarınızı bekliyorum.

http://i.hizliresim.com/yNjq0y.jpg

http://i.hizliresim.com/R1GDGR.jpg

http://i.hizliresim.com/l34ZNJ.jpg

LEPRAKORN

Site Moderatörü
Adı
ONUR
Soyadı
TATAROĞLU
Benim şahsi fikrim orası üretim için çok dar bir alan oraya dediğin gibi istima yalıtım vs için yapacağın masrafa degecegini düşünmüyorum evlerin kapalı balkonları oluyor ne bileyim onlar gibi olsa belki ve bu balkonu diyelim ki dediğin gibi bir yer haline getirdin başarılı da oldun orası güneş alırsa kuşlar yazın pişer sıcaktan orayı ısıtmak 17-18 derecelere getirmek için harcayacagin elektriği falan söylemiyorum benim kafama pek yatmadı ama hevesini kırmak da istemem

Adı
Berşan
Soyadı
DEĞİRMENCİ
Onur TATAROĞLU' Alıntı:
Benim şahsi fikrim orası üretim için çok dar bir alan oraya dediğin gibi istima yalıtım vs için yapacağın masrafa degecegini düşünmüyorum evlerin kapalı balkonları oluyor ne bileyim onlar gibi olsa belki ve bu balkonu diyelim ki dediğin gibi bir yer haline getirdin başarılı da oldun orası güneş alırsa kuşlar yazın pişer sıcaktan orayı ısıtmak 17-18 derecelere getirmek için harcayacagin elektriği falan söylemiyorum benim kafama pek yatmadı ama hevesini kırmak da istemem
Yok hocam zaten kesin diye bir durum yok, yazın önlerine bir perde çekip orda tutulabilir belki de sadece yaz aylarına mahsus olarak sürekli kullanmayadabilirim dediğin gibi astarı kendisinden pahalı oluyor sanırım.

muhabbet kuşları

Takipçi Üyemiz
Adı
Erkan
Soyadı
Apuhan
Tam karşıya merdivenin olduğu yere 5 katlı bir box kafes yerleştirebilirsin.Daha fazlası biraz zor gözüküyor.

muhabbet kuşları

Takipçi Üyemiz
Adı
Erkan
Soyadı
Apuhan
Salma değil.Her göz de tek çift bakılan etrafı kapalı sadece önü telli  katlı boxlar var...Tam karşıya yerleştirebilirsin.Balkonun açık olan yerini de imkanına göre cam balkon ve ya başka bi şekil de kapatırsan ısıtıcıya da gerek kalmaz.

Adı
Berşan
Soyadı
DEĞİRMENCİ
Erkan APUHAN' Alıntı:
Salma değil.Her göz de tek çift bakılan etrafı kapalı sadece önü telli  katlı boxlar var...Tam karşıya yerleştirebilirsin.Balkonun açık olan yerini de imkanına göre cam balkon ve ya başka bi şekil de kapatırsan ısıtıcıya da gerek kalmaz.
[/quote

Yok onu anladım zaten. Box artı kuşların dinlenebilceği bir salma olmasını istiyorum.

muhabbet kuşları

Takipçi Üyemiz
Adı
Erkan
Soyadı
Apuhan
Dar uzun olduğu için salma biraz zor gözüküyor...Alt tarafa salma yapsanız, üst tarafa da box yerleştirseniz ne kadar uygun olur bilmiyorum.

mori

Üyemiz
Adı
muzaffer
Soyadı
özeskici
Bencede balkon genişliği 50 cm olduğu için dar salma yapmaya müsait değil çünkü sadece koridor şeklinde içeri sen girsen kuşlara yer kalmaz çok huzursuz olurlar oraya sadece tek bir 4 veya 5 katlı 45 likkafes ancak olur

Adı
Berşan
Soyadı
DEĞİRMENCİ
Muzaffer ÖZESKİCİ' Alıntı:
Bencede balkon genişliği 50 cm olduğu için dar salma yapmaya müsait değil çünkü sadece koridor şeklinde içeri sen girsen kuşlara yer kalmaz çok huzursuz olurlar oraya sadece tek bir 4 veya 5 katlı 45 likkafes ancak olur
Haklısınız sanırım belki de sadece yaz için kullanabilrim..

Adı
Berşan
Soyadı
DEĞİRMENCİ
Bu arada siz kafes işini hallettiniz mi görüşün diye ben aramıştım tekrar.

mori

Üyemiz
Adı
muzaffer
Soyadı
özeskici
Görüştüm teşekkür ederim pek istediğin gibi değil konuştuk kafesleri akıllı yemlik takılmıyor o kafeslere sordum ustasına danıştı olmadığını söyledi bende almaktan vazgeçip 4 katlıkafes sipariş ettim 40x40x33 olarak 55 tl ye 2yemlil ve 2tahta tünek fiyata dahil 7,5 tlye plastik folluklu yuvalıkları 2,5 tlye akıllıyemlikleri aldım

Adı
Berşan
Soyadı
DEĞİRMENCİ
Görüştüm teşekkür ederim pek istediğin gibi değil konuştuk kafesleri akıllı yemlik takılmıyor o kafeslere sordum ustasına danıştı olmadığını söyledi bende almaktan vazgeçip 4 katlıkafes sipariş ettim 40x40x33 olarak 55 tl ye 2yemlil ve 2tahta tünek fiyata dahil 7,5 tlye plastik folluklu yuvalıkları 2,5 tlye akıllıyemlikleri aldım
Benim bildiğim her türlü kafese akıllı yemlik takılıyor. Bu ucu kancalı saç tokalarıyla tutturunca hiçbir sıkıntı olmuyor gayet sağlam duruyor aslında.

Mehmet Ali IŞIK

Yeni Üyemiz
Adı
Mehmet Ali
Soyadı
IŞIK
Orada o iş olmaz bence. Yazın sıcak kışın soğuk. İstediğin kadar yalıtım yap istenilen sıcaklığı sağlayamayacaksın  bence. Balkona komple duvar örüp üzerine mantolama yapman lazım. o kadarcık yer için de değmez. Evin içinde önü camlı geniş bir kafes yapsan daha iyi olur.

Adı
M.Hüseyin
Soyadı
Tanrıverdi
Selamlar ben Hüseyin 15 yasındayım bu sıteye yenı katıldım benim 1 çıft kusum var benim disi
yaklasık 2 yasında erkekte 8 ayını gecıyor yaklasık 3 aydır bende dısıyı dısarda buldum abıler dısı cok yaslı acaba yumurtlarmı :) oncekı esımde kactı suan kafeste yumurtalık var yaklasık 2 ay oldu gırmıyor ama bırkere gırdı ondan sonra gırmedı korkuyormu acaba

Mehmet Ali IŞIK

Yeni Üyemiz
Adı
Mehmet Ali
Soyadı
IŞIK
En ideali erkeğin dişiden 2-3 ay büyük olmasıdır.  8 aylık erkek çok küçük biraz büyümesi lazım. Benim tavsiyem 14. aydan sonra üretime başlamandır. Kuşun kemik yapısı tamamen oturmuş olur.

İki kuşun birbirine ilgi duyması ya doğal yöntemlerle kendiliğinden olur.

Ya da kuşları ayırma yöntemini kullanabilirsin. Birbirini görebilecekleri ama fiziksel temas kuramayacakları yerlerde tutuyorsun ikisini 1 ay kadar. Bu süreçte ikisine de üremeyi kolaylaştırıcı hazır kimyasal ilaçlar var onlardan verebilirsin.  Ya da doğal ürünler kullanabilirsin havuç, oranı aşmamak kaydıyla nijer , bira mayası , e vitamini gibi...

Sonra ikisini bir araya getiriyorsun ve çiftleşmelerini izliyorsun. :) Dişiyi ayıracaksın erkek sabit kafeste kalacak. İşin püf noktası bu. Dişi erkeğin evine gelecek yani.

Mehmet Ali IŞIK

Yeni Üyemiz
Adı
Mehmet Ali
Soyadı
IŞIK
Dişiyi yuvaya alıştırmak için. Yuvalığa dal darı koy. Çok etkili oluyor.