Üretimde olan takımlarımı il dışına taşıyorum önerilerinizi bekliyorum?

Atilla karadag

Uzman Üyemiz
Adı
atilla
Soyadı
karadağ
Arkadaşlar yaz tatili dolayısıyla il dışına gideceğim elazığda oturuyorum ama 3 ay kadar malatya da kalacağım kuşlarımıda götürmek zorundayım fakat problemim 8 takımın 7sinin altında yumurta olması, götüreceğim tarihe kadar da hesabıma göre hiç yavru çıkmıyor sadece yumurta olacak, yol 2  saat kadar sürüyor, özel arabayla götüreceğim, sizce nasıl götüreyim aşağıdaki resimde ki gibi kafesleri olduğu gibi arabaya atıp mı yoksa yuvaları çıkarıp kafesleri söküp öyle mi götüreyim ? yada günün hangi saati daha uygun olur sabaha karşı mı gece mi? önerilerde bulunursanız sevinirim. kuşlarım çok huysuz kuşlar değil adaptasyon sağlayabilen kuşlar, bu yüzden yumurtadan kalkmalarını beklemiyorum ama yinede dikkat etmem gereken hususları söylerseniz iyi olur. teşekkür ederim.

ebubünyamin

Uzman Üyemiz
Adı
Abdullah
Soyadı
Ademoğlu
Araba alacaksa olduğu gibi götürün elbette. Ancak yuvaların ağızlarını, erkeği dışarda dişiyi içerde bırakarak kapatın, dişi yolculuk esnasında dışarıya çıkıpta ne oluyor diye telaşa kapılmasın. (Birer pet bardakla kapatabilirsiniz)
Bütün sığmıyacaksa çiftin ikisini birden yuvalarına kapatır kafesleri sökersiniz.
Yolculuk gece olursa daha iyi olur, kuşlar daha az etkilenir.

PROGRAMCI

Uzman Üyemiz
Adı
HALİL İBRAHİM
Soyadı
ÇABUK
bencede yuvalıkları sökün kuşları içine koyun ağızlarını bantlayın götürmede bir sıkıntı olmazda yatma olayında sıkıntı yaşayabilirsiniz kuşlarınız yumurtalarına yatmayabilirler