üretimhane aydınlatma

pasha26

Yeni Üyemiz
Adı
melih
Soyadı
nazlı
üretimhanemde öğleye kadar normal güneş ışıgı almaktadır.ögleden sonra azalıyor güneş ışığı.sonrası için aydınlatılmasında ne tür ışık kullanılmalıdır.sarı ışık mı yoksa berrak beyaz bi ışık mı kullanılmalıdır.hangisi faydalı olur.yorumlarınızı bekliyorum...

E

elaziz2316

Guest
    Gün ışığı olan flouresanlar var. Bence onları kullanabilirsin. Şahsen ben bunu kullanıyorum. Birde zaman ayarlı otomat kullanırsan aç/kapa ile de uğraşmamış olursun. Ben zaman ayarlı otomatı 17TL'ye almıştım. Ama zaman ayarlı priz alma sakın. Onlar elektrik kesintilerinde ayarı kaybediyor. Ama zaman ayarlı otomat elektrik kesintisine karşı 100 saat parogramını muhafaza ediyor. Bence çok kullanışlı. Şiddetle tavsiye ederim. Birde otomatın çıkışına labmaya paralel olacak şekilde 1 adet ışıldak bağlar isen ortam aniden kararmamış olur. Işıldak'ın aküsü yavaş yavaş biteceğinden gün batımını sağlamış olursun. Bu şekilde hem kuşlarda da stres olmaz.

taner çınar

Takipçi Üyemiz
Adı
taner
Soyadı
çınar
zaten bir taymırım var ama kullanılabileceğimiz (kuşlar için faydalı) aydınlatma ampulu ne olabilir.

mustafaozden2

Takipçi Üyemiz
Adı
Mustafa
Soyadı
Özden
Philips T5 simit seklinde florasan lambalar var fiyat biraz pahalli ama gercekten ise yariyor.Ben beyazini kullaniyorum tavsiye ederim...

pasha26

Yeni Üyemiz
Adı
melih
Soyadı
nazlı
peki ışıgın rengi nasıl olmalı sarımı yoksa beyaz mı . ne tür ampüller kullanmalyız.

asel09

Takipçi Üyemiz
Adı
Asel
Soyadı
Öztekin
Ultraviyole florasanlara dikkat edilmeli bakteri üremesini engelliyor diye çok kullanılırsa kuşlarda körlük yapıyor.