Üretimhane getirisi ve götürüsü

Kahraman sinan

Takipçi Üyemiz
Adı
Sinan
Soyadı
Kahraman
Herkese merhaba

Bir süredir boş tuttuğum bir evim var kiraya vermiş olsam 1000 tl getirisi olacak bir yer.
Fakat bende hali hazırda muhabbet kuşlarını seven bir insan olarak acaba burayı üretimhane olarak kullansam nasıl olur diye soru işaretleri oluşmaya başladı.
Aylık 1000 lira getiri sağlayacak bir üretimhane için kaç çift kuş edinmek gerekir.
İlk kurulum için ekipmanlara ne kadarlık bir bütçe ayırmam gereklidir?
Deneyimlerinizi paylaşırsanız sevinirim.
Yoksa boşver kardeş hobi düzeyinde uğraş en güzeli mi dersiniz?
Şimdiden teşekkürler.

alibeyk

Uzman Üyemiz
Adı
mert
Soyadı
aydın
En az 40 cift yapmaniz lazim.....
Teferruati coktur bu isin yazmak zaman alir.

Olgun Gloster

Üyemiz
1000 tl ye kiraya ver illa da üretimhane kurcam diyorsanız 500 tl civarında zemin yada merdiven altı dükkanlar bulabilirsiniz

DURMUŞ KAYAOĞLU

Uzman Üyemiz
Adı
DURMUŞ
Soyadı
KAYAOĞLU
Sinan bey üretim hane hobi ile çok farklı yani sayı arttıkça daha fazla zaman ve bir çok tevarruat gerekiyor birde ev de yapmayı düşünüyorsanız ses olayını çözmeniz lazım aksi takdirde şikayet eden birisi olursa olay çok farklı yerlere gidiyor ceza vb gibi bu tip durumları düşünün öbür malzeme ve ekipmanlar orta halli alırsanız fazla birsey tutmaz

AyhanOtcuoglu

Site Moderatörü
Yönetici
Adı
Ayhan
Soyadı
OTÇUOĞLU
Hesabı şöyle yapmaya çalıştım:Aylık 1000 TL hedef gelir için
1000 TL / bir yavru satış fiyatı = Aylık yavru miktarı
1000 TL / 20 TL (?) = 50 yavru/ay
50 Yavru / Bir çiftin ortalama verdiği yavru = Gerekli net çift miktarı
50 Yavru / 3,5 yavru (Bunu 2 ayda bir veriyor) = 14,2 Çift (2 ay) x 2= 28 çift (1 ayda)+ % 50 yumurtlamayan ve masraflar için artım
28 x 1,5 = 42 Çift (ölenleri,yem, mama, ilaç elektrik ve su paralarını karşılayabilir bir rakam)
Seçilen 50 Çift olan bir üretimhane.
50 çift x 50 TL (kafes ve diğer aksesuarlar)=2 500 TL ilk yatırım masrafı (Sadece ekipman)
50 Çift x 60 TL (eşli kuşlar) = 3 000 TL (yerli)Kuşlara ödenecek para. (Rakamları çevrenizde ki  pazar fiyatlarına kendiniz uydurabilirsiniz)
Aylık 1000 TL için 5 500 TL yatırım ve sizin işçiliğiniz yok ve garantiside yok. Seçim sizin.

AhmedDemir

Takipçi Üyemiz
Adı
Ahmed
Soyadı
Demir
Üretici degilim sahsi fikrim 1000 Tl temiz para aylik cebinize girecek bakimi hastaligi zaman ayirip ilgi takip sart bagimli olacaksiniz tatil geziyi unutacaksiniz yada kisa sureli uzaklasabileceksiniz buldunuz aldiniz ciftleri nekadar calisan takimlar olacak iyi kuslari hic kimse satmaz zor durumda olmadigi surece uyum sureci olacak geldigi gun yada daha sonra ölenler olacak cok uzucu durumlar yasiyacaksiniz bir kac cift ile hobici olun benim gibi bir ciftim var yavrular daha bir ciftte yavrulu cek takim aldim iki yavrusu var bana o tat yetiyor siz bir kac cift fazla bakin ama ureticilik derin bir kuyu gibi icinden cikamayabilirsiniz nacizane fikrim bu karar sizin hskkinizda hayirlisi olur  en dogru karari  verirsiniz insallah...

ahmet toprak

Uzman Üyemiz
Adı
ahmet
Soyadı
toprak
hobi için bir kaç çift alın evinizi kiraya verin derim  :)  boşa zaman çok kuş çok ses çok kirli alan en önemlisi milyarlar verseniz geri gelmeyecek ZAMAN...

durduacar

Uzman Üyemiz
Adı
Durdu
Soyadı
Acar
Eğer köy gibi bir yerde masrafları en aza indirecek şekilde yapılırsa emeğinin karşılığını alırsın. İkinci bir konu pet shoplar ithal kuş geldiğinde seni boğmaya kalkıp ucuz kuş almaya ve her ay artan yem fiyatlarına oranla sattığın kuş fiyatlarının aynı olduğunu varsayarsak çok kazançlı bir iş değil. Hesap yapan arkadaşlar yem, kafes vb. hesaplar yapıyor ama senin emeğini hiç hesaba katmıyor. Senin günlük yevmiyeni koyarsan zaten zarardasın. Birde her koyduğun çift eşe gelip 3er 5 er yavru vermiyor. Ancak iri kuşlardan jumbo, show jumbo beslersen durum biraz değişebilir.En azından yavruları yüksek fiyata satma şansın olur.Ancak şunuda görmen lazım jumbo fiyatlarıda ilk günlerdeki gibi değil şuan 150tl kadar show bulunabiliyor. Petshoplar 100-120 TL gibi fiyatlardan sizden alabilir. En azından Antepte öyle. Onunda yatırım maliyetin yüksek olacaktır.Şevkinizi kırmak gibi olmasın ama durum ondan ibaret.

alibeyk

Uzman Üyemiz
Adı
mert
Soyadı
aydın
Ortalama 40 cift gunluk 4 en fazla 5 saat ilgilenme gerektirir geriye bir suru bos zamanin kalir.
Guzel kusun herzaman alicisi olur
Şu anda piyasada yani show zaten gorunmuyor. Veya söyle soyleyeyim bu sitede uzun zamandir satilan kuslar show degil.
Daha onceden harbi show kuslar satilirdi neyse...
İst. Da jumbo, show vs. Petsoplar malesef 100 vb. Tl fiyata almiyorlar.
Anca sitede satmaya calisirsin.
Eger ki bilgili olursan ve sisteminide kurarsan kazanci iidir...

Kahraman sinan

Takipçi Üyemiz
Adı
Sinan
Soyadı
Kahraman
Arkadaşlar vermiş olduğunuz bilgiler için hepinize ayrı ayrı çok teşekkür ederim.
Sanırım bir kaç çift kuş ile hobi olarak devam etmek en mantıklısı olacak.
Bir sürü kuşa sahip olma hayali sanırım emekli olunca mümkün olacak.

alidinc

Takipçi Üyemiz
Adı
Ali
Soyadı
DİNÇ
Bu iş en güzel nasıl olur biliyormusunuz. Tabi bu benim şahsi kanaatim. O evi kiraya verin. Güneş gören işlek olmayan bir yerde ucuz ve küçük bir dükkan tutun orasını ticarethane değilde boş vakitlerinizi geçirebileceğiniz bir oda gibi düşünün. 2 çift güzel show muhabbet alın. 2 çiftte güzel çek türü vasıflı muhabbet alın. Sonra yavaş yavaş üretmeye başlayın. Kendi yavrularınızdan kendi eşlerinizi çıkarın bu iş uzun sürecek belki ama piyasada hiç bulamayacağınız takımlarınızı kendiniz yapacaksınız. Onların büyümesi yavru vermesi v.s size daha büyük bir heyecan ve zevk verecek. Az masrafla ileriki yıllarda çok kazanacaksınız. Bence basayım parayı alayım kuşları hemen başlasınlar yumurtlamaya falan derseniz bu iş olmaz işler istediğiniz gibi gitmeyince bütün hevesiniz kaçar kuşlarıda ziyan edersiniz.
Hayırlı günler dilerim.

Kahraman sinan

Takipçi Üyemiz
Adı
Sinan
Soyadı
Kahraman
Öneriniz için teşekkür ederim ali bey.
3 dişi bir erkek kuşum var. Sanırım bunları takım haline getirip yavru almayı tecrübe edinmem gelecek adına daha sağlıklı bir karar almamı sağlayacak.