Üretimhane için Aspiratör

Coşkun Ödemir

Uzman Üyemiz
Bilindiği gibi üretimhanelerde hava sirkulasyonu çok önemli. Bir çok çeşitte ve ebatta sanayi tipi,duvar ve pencere tipi aspiratör var. Havayı döndürecek fanlarda aranamsı gerekenler neler. Yer çok büyük olmamakla kaydıyla aspiratörun büyüklüğü ve ya küçüklüğü ne kadar önemlidir? Aspiratör Kullanan üreticiler görüşlerini yazarsa memnun olurum. ALınırken neye dikkat edilmeli? hangi markalar önemli.

25 cm, 30 cm , 35 cm arasında değişiyor.

Kullanan üreticilerimiz nasıl bir aspiratör kullanıyorlar. Ben bir kaç link ve resim ekliyorum. Bu konuda görüşlerinizi alabilirmiyim.

1- http://www.ereyon.com.tr/store/ProductDetails.aspx?productid=10111520

2- http://www.ereyon.com.tr/store/ProductDetails.aspx?productid=10111531

3- http://www.ereyon.com.tr/store/ProductDetails.aspx?productid=10111525

3. resimdeki kafama yatıyor ama emiş ve performansı nasıl bilemiyorum.

kazim5060

Yeni Üyemiz
Adı
kazım
Soyadı
demir
ıkıncı resımdekı fandan kullanıyorum, yaz aylarında sureklı calıstırıyorum ıcerıde en ufak koku sorunu olmuyor sureklı sırkulasyon oldugundan. 9 m2 lık bır alanda kullanıyorum

kinzavas

Uzman Üyemiz
Adı
fatih
Soyadı
ay
çoşkun bey öncelikle kümesinizin kaç m3 olduğunu hesaplamanız gerekmektedir.
ondan sonra ona uygun bir aspiratör seçebilirsiniz.
ben 3. resimdeki aspiratörden kullanıyorum.
hesaplamalarıma göre 25 cm lik 90 m3 lük fan yetiyor , fakat yaz ayların da hava sıcaklığı ve üretim sezonun dan dolayı kümeste hafif bir koku oluştu . ben de 15 cm lik bir fan daha baca çıkışına koydum .
bu şekil de 2 tane fan kullanıyorum.
çok şükür sorun yok.

Coşkun Ödemir

Uzman Üyemiz
Kazım DEMİR' Alıntı:
ıkıncı resımdekı fandan kullanıyorum, yaz aylarında sureklı calıstırıyorum ıcerıde en ufak koku sorunu olmuyor sureklı sırkulasyon oldugundan. 9 m2 lık bır alanda kullanıyorum
pencereye monte oluyor mu?

hsynpolat

Üyemiz
Adı
Omer
Soyadı
Yasin
arkadaşlar ben çok araştırdım bu fan işini. m2 hesabı yapmak en iyisi.  şu şekilde hesablanıyor  dükkanın m2xyükseklikx10(hava yogunlugu)  mesela 9 m2 dükkan  2,5 metrede yükseklik olsa
9x2,5x10= 225 M3 lük hava akışı sağlayan bi fan lazım.  ortadaki fandan ben kullanıyorum 35 cm dıştan rotorlusundan aldım karaköyden 120 liraydı  peşin alırsanız 100 lira. 2200 M3 lük hava akışı sağlıyor.  yani 9 M2 için çok büyük kuşlarınızı hasta eder. tabi bu sözüm dıştan içe hava veriyorsanız hasta eder ama içteki havayı atıyorsanız içeride koku denen şey kalmaz.

hamza_ozdemr

Takipçi Üyemiz
Adı
HAMZA
Soyadı
ÖZDEMİR
Değerli abilerim bu işi cidden profosyonel olarak yapan kişiler öncelikle içerideki sıcaklık , hava temızlıgı ve nem oranını tutturması gerekmektedır.. Yaptığım araştırmalarda bunu bu şekilde profosyonel cihazlarla değil 3-5 liralık nem ölçer aspiraatör şeklinde yapıyorlar.. Aslında kuşların verimini artırmak ve sğlıklı bir şekilde yaşamaları için kuçuk çarpta ısı geri kazanımlı , nem oranını otomatık ayarlayan (otomasyon) klima santralleri kullanılmalıdır.. Bu santralllerın içinde zaten çeşitli filtre sistemleri olduğu için ne ınsan saglıgına ne de kümesımızdekı canlılar zarar vermeyecek daha temız bır ortamda uretım sağlanacaktır.. Kaldı kı bunun  dışında yazın sıcaklık kısın sogukluk ve de nem gıbı hıcbır sıkıntınız olmayacak.. Ben bu konu hakkında isteyen abilerime yardımcı olabılırım..

E

elaziz2316

Guest
    Kümesin m3 ve günde ne kadar çalıştıracağınız önemli Küçük olur ise fazla çalıştırırsınız, büyük olur ise daha az çalıştırırsınız. Saatte kaç m3 havayı tahliye ettiğini hesaplayıp ona göre almak lazım.

Bu arada kümes yeni galiba, hayırlı olsun.

kelkeci

Üyemiz
Adı
Barış
Soyadı
TÜTER
Hamza Bey bahsettiğiniz sistemin 25 m2 için aşağı yukarı maliyeti nedir biraz daha açıklayıcı bilgi verebilmeniz mümkünmü 25 m2 de 110 çiftim var ve sanırım hava problemi yaşadığımdan verimde düşmeler oluyor şimdiden teşekkürler....

dameee

Uzman Üyemiz
Adı
ayhan
Soyadı
şen
Hamza bey bendede 25m2 var bende görüşmek isterim maliyet yapım vs

şevket çağlar

Uzman Üyemiz
Adı
ŞEVKET
Soyadı
ÇAĞLAR
20 metre karede 25 cm çeken ve 20 cm üfleyen aspiratör kullanıyorum koku problemim yok. hava temizleniyor . yalnız sıcak havalarda ki izmirde yazı ortalama gölgede 40 derece civarında geçirdik . scaklığı 30 ila 32 dereceye sabitliyebildim . seneye yaza klima taktırmayı düşünüyorum.

Coşkun Ödemir

Uzman Üyemiz
Merhaba , şöyle bir resim çizdim.

Aspiratör tam kafeslerin karşınamı koysam iyi olur? Yoksa giriş kapsının üstüne mi? Arkadaşım yapacağı için buradan yapacağınız anlatımı kendisi görecek. Tam karar veremedi?

Coşkun Ödemir

Uzman Üyemiz
İsmail ODLUYURT' Alıntı:
    Kümesin m3 ve günde ne kadar çalıştıracağınız önemli Küçük olur ise fazla çalıştırırsınız, büyük olur ise daha az çalıştırırsınız. Saatte kaç m3 havayı tahliye ettiğini hesaplayıp ona göre almak lazım.

Bu arada kümes yeni galiba, hayırlı olsun.
Abi yeni gördüm. Sağol. İyi dileklelerin için. Birşeyler yapmaya çalışıyoruz.

şevket çağlar

Uzman Üyemiz
Adı
ŞEVKET
Soyadı
ÇAĞLAR
çeken aspiratörü kafeslerin karşısına ; üfleyen aspiratörü kapı üstüne koyabilirsiniz . kuşlara karşı üflememesi için. ileride sıcak havalarda sıcak hava yukarıda olacağı için çeken aspiratör yukarıda üfleyen aşağıda olmalıdır bu da size içeride bir hava sirkülasyonu sağlamak açısından kolaylık sağlayacaktır . bunuda ayrıca göz önünde bulundurun .