ÜRETİMHANE ISITICI.HAKKINDA

zafer_1981

Uzman Üyemiz
Adı
zafer
Soyadı
aktemur
ARKADAŞLAR MERHABA,

KUŞLARIMI YENİ BİR DÜKKANA TAŞIDIM.AMACIM ÜRETİMİ ARTTIRMAK.ANCAK DÜKKANI ISITABİLMEM İÇİN DERECELİ  ISITICI ARIYORUM TAVSİYESİ OLAN YADA ELİNDE KULLANMADIĞI OLAN İSTANBUL DA İKAMET EDEN ARKADAŞLARIM.PARAMIZ YABAN ELLERE GİTMESİN.
TŞK.

geum

Uzman Üyemiz
Adı
Umut
Soyadı
GENÇ
Bu konu genelde herkesin sıkıntı yaşadığı bir konudur. Ben de aynı sorunla karşı karşıyayım ama araştırmalarıma göre yağlı radyatör bu işi çözmede ön planda duruyor. Ama elektrik faturası hakkında bilgim yok :)

taner çınar

Takipçi Üyemiz
Adı
taner
Soyadı
çınar
yağlı radyatör üretim hane için çok uygun kullanan arkaşlarım var. ama elektirik tüketimi biraz fazla alırkende kaliteli bir mrka almak en güzeli.

ixirseviyo

Uzman Üyemiz
Adı
Salih
Soyadı
ÖZDEMİR
ben delonghi kullanıyorum 200 liraya aldım vento modelini koçtaştan çok güzel ısıtıyor elektrik sarfiyatı konusunda ancak 2 hafta sonra cevap verebilirim alacaksanda zass delonghi markalarından şaşma bylss falan hikaye...

DarkLion

Takipçi Üyemiz
Adı
Güray
Soyadı
ÖZKUL
Arkadaşlar ufo tarzı ısıtıclar kümesteki havayı kurutur. Nem oranı bozulur yavrular yumurtadan çıkamayabilir. Çok kayıp yaşarsınız.Yaglı radyator 7/24 - 21 dereceye ayarlı şekilde çalışıyor.Aylık 250 -300 tl arası fatura ödüyorum. Kuşlarımın sağlıklarını kaybetmesindense hiç bir masraftan kaçınmam.Hasta ettikten sonra istediğiniz kadar sıcak yakın iyi bakın. Yağlı radyatör alıp üzerine muhakak ısıtıp suyu buğarlaştıracak şekilde birşeyler bağlayın böylece kümeste hava kurumaz sürekli nem sitabil olur.

enginersin

Uzman Üyemiz
Adı
engin
Soyadı
ersin
arkadaşlar ben bu kunuya bir değişiklik getireyim bunu denedim ve onayladım geçen kış hiç bir ısıtıcı kullanmadım kümesimin kışın en soğuk günlerinde derecesi 11 veya 12 yi gösteriyordu bu derecede her kuşumdan çok çok iyi yavru ve yumurta aldm ancaaaak yazın o güzelim sıcak günlerinde ( hiç derecesini ölçmedim ) aldığım yavru sayısı kışın aldığımın yarısı kadardı hep yazdım yine yazıyorum sevgili Selahattin Abimiz isi konusunda açtığım topikte yazdığı şu kelimeyle benim ısıtıcı kullanmama kararı almama sebeptir (Hiç Isıtmaya Lüzum Yok Tam Tersi Önümüzdeki Yazın Nasıl Soğutacağını Düşün )

polsuder

Uzman Üyemiz
Web sitesi
www.imparatorogame.com
Adı
Süleyman
Soyadı
DERMENLİ
enginersin' Alıntı:
arkadaşlar ben bu kunuya bir değişiklik getireyim bunu denedim ve onayladım geçen kış hiç bir ısıtıcı kullanmadım kümesimin kışın en soğuk günlerinde derecesi 11 veya 12 yi gösteriyordu bu derecede her kuşumdan çok çok iyi yavru ve yumurta aldm ancaaaak yazın o güzelim sıcak günlerinde ( hiç derecesini ölçmedim ) aldığım yavru sayısı kışın aldığımın yarısı kadardı hep yazdım yine yazıyorum sevgili Selahattin Abimiz isi konusunda açtığım topikte yazdığı şu kelimeyle benim ısıtıcı kullanmama kararı almama sebeptir (Hiç Isıtmaya Lüzum Yok Tam Tersi Önümüzdeki Yazın Nasıl Soğutacağını Düşün )
Isının 13 derece altına düşmemesi gerekir sanırım

DarkLion

Takipçi Üyemiz
Adı
Güray
Soyadı
ÖZKUL
Ben raziyim, yerli muhabbet değil yüklü sermayeli hayvanlar üretiyorum. Kümesinin aylık masrafı 1000 -1500 tl tutuyor. Mazemeden çalmamak gerektiğini düşünüyorum. Ben onlara en iyi şartları sunmaliyim ki onlarda beni hiç bı sekilde uzmemelidir. Hiç bisey yakmayalım diyen arkadaslar yakmayabiler kendi tercihleri. Herkezin bir üretme sekli vardır. Benim tarzım eksiksiz yapmaktır. Feda olsun :)

ixirseviyo

Uzman Üyemiz
Adı
Salih
Soyadı
ÖZDEMİR
evet fatura geldi bana arkadaşlar 20 kasım tarihinden itibaren 2 haftadır bursada havalar çok soğuk bu soğuk havalarda 3.5 m2 lik bir alanı ısıtmak için günlük  m2 başına 18-21 derece arasındaki sıcaklık değişmeksizin 24 saat çalışan yağlı radyatör 0.89 kuruş günlük tüketim bedeli çıkardı.

ismail yüce

Uzman Üyemiz
Adı
T C İsmail
Soyadı
YÜCE
..bence en güzeli ve en uygunu yağlı radyatör..fatura konusunda aslında polemiğe girmeye hiç gerek yok..biz bu canlılara bakıyorsak en güzelini onlara vermeliyiz ki karşıiığını onlardan alabilelim :) :)

geum

Uzman Üyemiz
Adı
Umut
Soyadı
GENÇ
Arkadaşlar bende ısıtıcı kullanıyorum. Ortamı 16 derecede tutuyorum. Ama geçen gün işyerime şirket işlerimizle ilgili bir veteriner hekim gelmişti. Kendisiyle konuyu konuştum kesinlikle ısıtıcı kullanma dedi kuşların tüyleri altındaki deri onların vücut ısısını ayarlıyor dedi. Sen ısıtıcı kullanarak onların vucut ısı dengesını bozabilirsin dedi. Ekstradan da masraf yapmamış olursun dedi. Böyle kuşların en büyük düşmanı ceryanda kalmak dedi onun dışında bir sorun olmazmış. Sizlerle de paylaşmak istedim.

durduacar

Uzman Üyemiz
Adı
Durdu
Soyadı
Acar
Umut GENÇ' Alıntı:
Arkadaşlar bende ısıtıcı kullanıyorum. Ortamı 16 derecede tutuyorum. Ama geçen gün işyerime şirket işlerimizle ilgili bir veteriner hekim gelmişti. Kendisiyle konuyu konuştum kesinlikle ısıtıcı kullanma dedi kuşların tüyleri altındaki deri onların vücut ısısını ayarlıyor dedi. Sen ısıtıcı kullanarak onların vucut ısı dengesını bozabilirsin dedi. Ekstradan da masraf yapmamış olursun dedi. Böyle kuşların en büyük düşmanı ceryanda kalmak dedi onun dışında bir sorun olmazmış. Sizlerle de paylaşmak istedim.
Umut bey; veteriner güzel demişte senin kuşların kanarya değil muhabbet kuşu. Muhabbet kuşları sıcak iklim kuşları. Bu kuşlarda belki 2-3 derecelere kadar yaşayabilirler ancak üretim yapamazsınız. 2-3 derece sıcaklıktaysa uzun süre dayanacaklarınıda sanmıyorum. Yoksa bukadar insan neden elektirk harcasın boş yere izolasyonla uğraşsın değilmi...

ixirseviyo

Uzman Üyemiz
Adı
Salih
Soyadı
ÖZDEMİR
Umut GENÇ' Alıntı:
peki şimdi kullanıyormusun kaç çiftin var ve yumurta yaparlarsada kullanmıcakmısın merak ettim..

geum

Uzman Üyemiz
Adı
Umut
Soyadı
GENÇ
şimdi kullanmıyorum 5 çiftim var ama yumurta yok olursa duruma göre verim düşerse kullanırım yoksa kullanmam. zaten ısıtıcı olmadan 8 derece civarında oluyo

geum

Uzman Üyemiz
Adı
Umut
Soyadı
GENÇ
haklısınız bende aynen sizin dediğiniz gibi dedim. Ama veterinerin dediklerini söylüyorum size ben öyle birşey idda etmiyorum.

ixirseviyo

Uzman Üyemiz
Adı
Salih
Soyadı
ÖZDEMİR
bendede 4 çift var 18-21 derece yapayım derken 45 lira fatura ödedim extradan 16 günde ısıtmaya buda beni kastırdı zaman ayarlı yağlı radyatör var gece 24:00 - 08:00 arası çalıştırıp 14-15 dereceye ayarlıcam en fazla kuştan pahalıya gelicek yoksa ısıtma işi.. kış sezonundada yumurtlamasın dinlenmiş olur yapacak bişey yok merkezi ısıtma sistemli bir daireye geçiş yapana kadar böyle sürecek mecbur :)