Üretimhane Kurmak mı ? Yoksa Evde 15 Çift ile Üretim Yapmak mı ?

71tolga14

Yeni Üyemiz
Adı
Tolga
Soyadı
Keskin
Arkadaşlar çocukluktan gelen bir istek ile yıllardır muhabbet çiftleri beslerim,babamın lakabı bile kuşçu hatta onunda 100'lerce güvercini vardı zamanında.

Şimdi sizlere sorum, bulunduğum şehirde yer sıkıntım yok 1 dairemiz var arkadaş ile ortak aylık kirası 150 lira biz kendi evlerimizde kalıyoruz orasını bu iş için kullanabiliriz.

Lakin bir çok üretici abimiz, ilk önce evine 2 dolap yaptır balkonuna pvc çektir ve 2 dolapta 10 15 çift besle biraz piş gibi oğutlerde bulundurlar. Sözleri benim için çok değerleri olan abilerimin dediğini yapmak sizce ne kadar doğru biraz yardım edermisiniz.

Eğer üretimhaneyi kurar isem 40 çift ile bu işe başlayacağım.

Ülyas Şen

Takipçi Üyemiz
Adı
ilyas
Soyadı
şen
Abilerinin dediği de doğru. Lakin evde üretmenin maksadı nedir gözünün önünde olsun. Her zaman bakabilirsin. Masrafı biraz az olur. Ama zaten senin tutacağın evin kirası oldukça uygun zaten. O nedenle evde başlamak yerine kiralık tutacağınız evde başla ama az çift ile başla maksat işi iyice öğrenene kadar. Tabi bunlar benim fikrimdir nihai kararı kendin verirsin.
Sağlıcakla kal.

harun38

Yeni Üyemiz
Adı
harun
Soyadı
cengizhan
Tolga KESKİN..' Alıntı:
Arkadaşlar çocukluktan gelen bir istek ile yıllardır muhabbet çiftleri beslerim,babamın lakabı bile kuşçu hatta onunda 100'lerce güvercini vardı zamanında.

Şimdi sizlere sorum, bulunduğum şehirde yer sıkıntım yok 1 dairemiz var arkadaş ile ortak aylık kirası 150 lira biz kendi evlerimizde kalıyoruz orasını bu iş için kullanabiliriz.

Lakin bir çok üretici abimiz, ilk önce evine 2 dolap yaptır balkonuna pvc çektir ve 2 dolapta 10 15 çift besle biraz piş gibi oğutlerde bulundurlar. Sözleri benim için çok değerleri olan abilerimin dediğini yapmak sizce ne kadar doğru biraz yardım edermisiniz.

Eğer üretimhaneyi kurar isem 40 çift ile bu işe başlayacağım.

merhaba aynı  düşüncelerle bende hobihanemi kurdum            abilerimin lafını dinledim 15 çiftim ile küçk bir  yer yaptım kendime pişene kadar bu şekkilde devam edeceğim abilerin sözlerini kulark arkası yapmamak lazım mış bunu öğrendim ve ,ilk yavrularımıda almaya başladım :)  hayırlı olsun

Ecirna21

Uzman Üyemiz
Adı
Semih
Soyadı
ZekeriyaOĞLU
Demek ki bize iyi abiler denk gelmiş yoksa tamamen 40 veya 50 çiftle başlardık ve belkide verim alamazdık.Ama bende evimin balkonunda 3 adet 8 göz dolapla başladım bu sayede daha iyi gelişiyorum artık tamamen üreticiyim dedikten sonra bir yer tutup en iyisini yapacağım ben sürekli bana öğüt veren abimi dilerim onun sözünden çıkmam bu sayede çok şey öğrendim...

fatesan

Uzman Üyemiz
Adı
….
Soyadı
…..
Az ama iyi kusla başlamak en ideali. Ama evde yapma konusuna katılmıyorum. 15 çift de az değil sonuçta onun tozu kokusu tüyü dert olur evde. Ayrıca aylık 150 lira gibi cuzzi bi kira varken direk uretimhanende başka.
O bahsettiğin abiler sana bi abilik daha yapsın 5 10 çift temiz sağlam kuş satsinlar uygun fiyatlardan.
Hem yavaş yavaş işi ogrenirsin hem de 6 8 ay sonra o Kanına guvenebiecegin kuşların yavrularindan rahat 40 çift yapacak yavruyu almış olursun.
Böylece dediğim gibi 6 8 ay sonra 40 çift hepsi kendi yavrun olacak sekilde uretimhaneni kral yapmış olursun.

Fatih Çevik