üretimhane ve ev farkı

spectacular_iey

Uzman Üyemiz
Adı
Ethem
Soyadı
YAMAN
Arkadaşlar öncelikle iyi akşamlar. Gözlemliyorum evde muhabbet kuşu üretmek ölüm yok üremiyor kuşlar ama üretimhane kuranlar dolu dizgin gidiyor. Onların tüyolarını da alsak ev ortamında gerçekten olmuyor. Sakin yere koyma şu bu bu tavsiyelerin hepsini yapmasına rağben beni de bir çok tanıdıgım da bu sıkıntı yaşıyor. Sebep ne olabilir. Düşünüyorum biz üretimhane kursak batarız :D

beko_27

Uzman Üyemiz
Adı
BEKİR
Soyadı
ÇOLAK
evde zor usta çok zor değil aslında kalabalık kuş ortamı bütün hepsi bu.kuş çok olacak abi. birde önemli olan kuşlar sağlam olacak

aliozen

Uzman Üyemiz
Adı
Ali
Soyadı
Özen
benim gibi yapın :) , evin bir odasını onlara verin...
Hem evde , hem de üretim haneniz olsun :)))

erena

Takipçi Üyemiz
Adı
Murat
Soyadı
TÜRKAY
Ev yada dükkan olması farketmez sadece gerekli şartları oluşturmanız lazım o kadar

serkan223

Uzman Üyemiz
Adı
serkan
Soyadı
erkan
Bende evimde yaklaşık 3 senedir muhabbet kuşu besliyorum..Evimin 1 odasını hobi odam olarak ayırdım ve şuan 4 çiftimle üretim yapıyorum..İlk 1. senem hariç (acemilik) yavru alamadığım kuşum olmadı diyebilir..Ama sizlerde evinizde üretim yapmak istiyorsanız en başta hijyene çok önem vermeniz gerekmektedir..Daha sonra mutlak suretle günlük yem ve su değişimi yapmanız lazım ki sağlıklı kuşlarla yolunuza devam edebilesiniz..Diğer bir hususda ben kendi adıma konuşuyum kuşlarıma mutlaka 1 gün durup 1 mama veriyorum..Haftada 2 kez sularına süpervitilaveediyorum 1 kezde vitaform , diğer 4 gün saf su veriyorum..Yaz aylarındafısfıs yardımı ile haftada 1 kez mutlaka elma sirkeli su yapıp kuşlarıma sıkarım..Kendi çiftlerimden aldığım yavrularımıda ben istemesem bile 6. aydan sonra yuvalık takmasam bile kafeste yumurtlayacakyer alıyorlar :) Kısacası siz iyi bakarsanız düzenli besleyip hijyene dikkat ederseniz onlardasizemeyvelerini vereceklerdir.

Umarım faydalı olabilmişimdir.

saygılarımla..

karahanuzun

Uzman Üyemiz
Adı
Karahan
Soyadı
UZUN
en  az 2 çift gerekli bakım hepsi bu........... ama 2 çift şart 1 çiftle zaman kaybedersiniz...

spectacular_iey

Uzman Üyemiz
Adı
Ethem
Soyadı
YAMAN
Murat TÜRKAY' Alıntı:
Ev yada dükkan olması farketmez sadece gerekli şartları oluşturmanız lazım o kadar
gerekli şartların oluşturulması üretimhanedeki verimi vermiyor. Kuşlar yavrudan eşe atıyorsun sakin odada yüksekte. haftada 2 gün mama. günlük su değişimi . temiz kafes . Güzel yuvalık herşeyi yapıyorsun 1yaşını geçiyor kuş anca bişiler olmaya başlıyor olursa oda. Bu işin üretimhanede tetikleyen bir şeyi var . Yoksa bu işe giren bir çok kişi üretim yapamadan batar gider.

spectacular_iey

Uzman Üyemiz
Adı
Ethem
Soyadı
YAMAN
Bakım sonrası sabır sonra yavrudan büyütme vs bunları yaptıktan sonra geçde olsa oluyor evet ama 1-1.5 yıl belki daha fazla oldugu da oluyor ama üretim hanede inanın 8-9-10 aylık kuşlar hemen remeye başlıyor . Anlatmak istediğim bunun neden böyle oldugu. Fazla kuş bu kadar mı tetikleyici ?

mahmut han

Takipçi Üyemiz
Adı
Mahmut
Soyadı
Varlı
Bu kuşlarda sürü psikolojisi var güzel kardeşim :)
Dikkat et bi üretimhaneye girdiğinde kuşlar senden rahatsız olmuyorlar. Hiç umursamadan eşleriyle ilgileniyorlar.Nitekim evde daha kapıdan girer girmez kuşlar ürküyor.

muhabbet

Takipçi Üyemiz
Adı
MESUT
Soyadı
ÖNCÜ
Gerçekten muhabbet kuşlarında bu var. Benm dişi muhabbet kuşu yumurtlamadı 6 ay. bi üretimhaneye gittim ( üretim hanede dediğim 8 çift 4 ünün altında yavru var ) aradan biraz zaman geçti geldim altında 4 yumurta vardı

timucinuluer

Takipçi Üyemiz
Adı
Timuçin
Soyadı
ULUER
Mahmut VARLI' Alıntı:
Dikkat et bi üretimhaneye girdiğinde kuşlar senden rahatsız olmuyorlar. Hiç umursamadan eşleriyle ilgileniyorlar.Nitekim evde daha kapıdan girer girmez kuşlar ürküyor.
çok doğru bir tesbit

rabbani

Uzman Üyemiz
Adı
ÜNAL
Soyadı
YILMAZ
Mahmut VARLI' Alıntı:

Ülyas Şen

Takipçi Üyemiz
Adı
ilyas
Soyadı
şen
Sürü psikolojisi tezi doğrudur. Bende hemfikirim. Buna ilave olarak muhabbet kuşlarında gözlemlediğim bir diğer husus ise karakter sahibi olmalarıdır.  Yani her kuş birbirinden farklı karekteristik özellikler sergileyebiliyor. Bu karakterlerin farklılıkları üretmeye de yansıyor. Nasıl ki biz üreticiler üretim yaparken en verimli kuşumuzdan çıkan yavruları damızlık bırakmaya özen gösteriyoruz. Bunun nedeni özelliklerin soy yolu ile devam etmesindendir. Aynı durum huyları için de geçerli mesela yavrularının tüylerini yolmayı huy edinmiş kuşun yavrusu da tüy yolabiliyor. Gibi tezleri sıralayabiliriz. Bunların yanında kıskanç hayvanlardır. Aynı kümeste onlar çıkardıkları sesler ile anlaşıyorlar ne dediklerini biz belki anlamıyoruz ama farklı kafeslerde de olsalar birbirlerinin yavru beslerken veya farklı aktivitelerdeyken çıkardıkları sesleri kıskandıklarını düşünüyorum ben. Bu durum da onların daha çabuk eşe gelmelerini sağlıyor zannımca.

ercinozkan

Uzman Üyemiz
Adı
Erçin
Soyadı
Özkan
İlyas ŞEN' Alıntı:
Sürü psikolojisi tezi doğrudur. Bende hemfikirim. Buna ilave olarak muhabbet kuşlarında gözlemlediğim bir diğer husus ise karakter sahibi olmalarıdır.  Yani her kuş birbirinden farklı karekteristik özellikler sergileyebiliyor. Bu karakterlerin farklılıkları üretmeye de yansıyor. Nasıl ki biz üreticiler üretim yaparken en verimli kuşumuzdan çıkan yavruları damızlık bırakmaya özen gösteriyoruz. Bunun nedeni özelliklerin soy yolu ile devam etmesindendir. Aynı durum huyları için de geçerli mesela yavrularının tüylerini yolmayı huy edinmiş kuşun yavrusu da tüy yolabiliyor. Gibi tezleri sıralayabiliriz. Bunların yanında kıskanç hayvanlardır. Aynı kümeste onlar çıkardıkları sesler ile anlaşıyorlar ne dediklerini biz belki anlamıyoruz ama farklı kafeslerde de olsalar birbirlerinin yavru beslerken veya farklı aktivitelerdeyken çıkardıkları sesleri kıskandıklarını düşünüyorum ben. Bu durum da onların daha çabuk eşe gelmelerini sağlıyor zannımca.

Sıddık

Uzman Üyemiz
Adı
Sıddık
Soyadı
Yamaç
Serkan ERKAN' Alıntı:
Bende evimde yaklaşık 3 senedir muhabbet kuşu besliyorum..Evimin 1 odasını hobi odam olarak ayırdım ve şuan 4 çiftimle üretim yapıyorum..İlk 1. senem hariç (acemilik) yavru alamadığım kuşum olmadı diyebilir..Ama sizlerde evinizde üretim yapmak istiyorsanız en başta hijyene çok önem vermeniz gerekmektedir..Daha sonra mutlak suretle günlük yem ve su değişimi yapmanız lazım ki sağlıklı kuşlarla yolunuza devam edebilesiniz..Diğer bir hususda ben kendi adıma konuşuyum kuşlarıma mutlaka 1 gün durup 1 mama veriyorum..Haftada 2 kez sularına süpervitilaveediyorum 1 kezde vitaform , diğer 4 gün saf su veriyorum..Yaz aylarındafısfıs yardımı ile haftada 1 kez mutlaka elma sirkeli su yapıp kuşlarıma sıkarım..Kendi çiftlerimden aldığım yavrularımıda ben istemesem bile 6. aydan sonra yuvalık takmasam bile kafeste yumurtlayacakyer alıyorlar :) Kısacası siz iyi bakarsanız düzenli besleyip hijyene dikkat ederseniz onlardasizemeyvelerini vereceklerdir.

Umarım faydalı olabilmişimdir.

saygılarımla..
+1

jany

Uzman Üyemiz
Adı
Mehmet
Soyadı
Dikbaş
Bende evimin bir odasını ayırdım onlara özel şu an 5 çift yaptım üçü yene eşi attım diğerlerinin altında yavru var ve oluyor kalabalık olunca oluyor...

efekan_altun

Uzman Üyemiz
Adı
rasim efekan
Soyadı
altun
Kuşlar birbirlerini görünce sürü psikolojisi olan bir hayvan türü olduğu için coşarlar. Üretimhane'nin avantajı da budur.

Koray ÖZDEMÜR.

Takipçi Üyemiz
Adı
Koray
Soyadı
Özdemir
benim çiftte
evde,tek çift,erkek evcil (yavru olana kadar konuşuyordu),dışarı salıyorum.bunlara rağmen oldumu oluyor.

Enver.Ergin

Uzman Üyemiz
Adı
Enver
Soyadı
ERGIN
Benimde gözlemlediğim az çok abilerim arkadaşlarım ile aynı. Mesela ben kuşlarımı kendi odamda bakıyorum. Şu sıralar gececi olduğum için zaten odama uğradığımda yok yani rahatlar :) malum sabah kuşlar uyutmuyor. Her neyse kuşlar sürü piskolojiside olsa tek çiftle üretim yapan kişilerde var görüldüğü gibi.Bana göre biz hobi üreticileri hatayı şurada yapıyoruz. Yavru almak için sabırsızlandığımız için üretici abilerimize gidip eş kuşlar alıyoruz. Daha sonra şu kadar ay oldu yumurtlamadı diyoruz. Fakat gözden kaçırdığımız bir konu oluyor çoğu zaman. Üretimhane kuşları genelde üreticinin kendi yavrularından oluşur. Yani bu demek oluyor ki aldığımız kuş gözünü açdığından beri sadice bi kişinin gözetimi altında oluyor genelde ziyaretler harici sadece 1 kişi görüyor ve ona alışıyor. Biz eve getiriyoruz bir kere sessizlik olduğu için kuş bi affallıyor daha sonra siz ilgileniyorsunuz kuş sizi tanımadığı için korkuyor. Benim kuşlarım 4 5 ay boş geçirdi ben salmanın önünden geçsem kaçacak delik arıyorlardı sonra sonra alıştılar Maşallah şuanda 1 çift hariç hepsi yavrulu. Hatta 1 çiftim 2. kuluçkasına yatıyor 2 yumurtası var. İyi günler.

afatsum03

Takipçi Üyemiz
Adı
MUSTAFA
Soyadı
KÖKSOY
Serkan beye katılıyorum bende evimden 1 odayı onlara ayırdım allaha şükür bir sıkıntı yok yavru almaya devam.