ÜRETİMHANEDE SORUNLAR! USTALARDAN YARDIM RİCA EDİYORUM.

yumu55

Yeni Üyemiz
Adı
UMUT
Soyadı
ÖZEN
Sitedeki ustalarım merhaba.

100 takımlı bir üretimhanem var burada jumbo kırık ve yerli muhabbet besliyorum.
Çok şükür verimde alıyorum.
yalnız bazı sorunlarla karşılaşıyorum elımden geldıgınce nette arastırdım.
buradaki ustalarada sorma ıhtıyacı hissetim.
eminimki yardımcı olacaklardır.

Benim üretimhanede en önemli sorunum var bunu bir türlü çözemedim.
Yavrulu takımlarımda sorun yaşıyorum.
Anne yada baba yavru yuvadan atladıkdan sonra yavruyu anında öldürüyor.
kumesımın %10 takımlarımda böyle sorunlar yaşıyorum.
işden dolayı akşamları kumesde oluyorum yetısemıyorum takıpde edıyorum aslında yavru atlamadan kurtarıyorum bazılarını.
ama bunun hayvanın kıskanmasımı kafesde başka yavru ıstememesımı anlamadım.
yanı bu sonucun bır sekılde çözüme ulaşması lazım dıye düşünüyorum.
ustalarımdan bu konuda yardım istiyorum.!

samatyalı

Üyemiz
Çok güzelbir konu açmışsınız umut bey
Bende çok merak ettim acaba ne yapıla bilir üstadlardan cevap bekliyoruz ..

samatyalı hobi amaçlı üretici

kralbosna

Takipçi Üyemiz
Adı
emrah
Soyadı
ince
Aslında böyle durumlarda beslenmenin ne şekilde yapıldığı , kullanılan katkı malzemeleri ve üretim ortamı vs. Hakkında bilgi verirseniz daha sağlıklı bilgilere kavuşursunuz.

yumu55

Yeni Üyemiz
Adı
UMUT
Soyadı
ÖZEN
Emrah İNCE' Alıntı:
Aslında böyle durumlarda beslenmenin ne şekilde yapıldığı , kullanılan katkı malzemeleri ve üretim ortamı vs. Hakkında bilgi verirseniz daha sağlıklı bilgilere kavuşursunuz.
Ortama sadece ben giriyorum başka kımse gıremez gunde en az 1 saat mecbur kalıyorum kuşları fazla rahatsız ettığım yoktur.
Mama olarak haftada 3 kere verıyorum yavrulu takımlarıma.
,mama ıcerıgınde genelde pak mama,havuc,yumurta kabak,kısırlık bulgur,ceviz,fındık,cekırdek içi,rox...kullanıyorum.
Benım anlamadıgım anne baba yavruya yuvada büyüyüne kadar rahatca bakıyor sonuc atladıgında kafasına vuruyor...

kralbosna

Takipçi Üyemiz
Adı
emrah
Soyadı
ince
Ustalar daha iyi bilir ben sadece duyduğumu söyleyeyim. İyot eksikliğinden veya verilen katkı malzemelerinden olabileceğini düşünüyorum. Anne kuş yavruların kafa derisinde bulunan tuzdan dolayı vurarak ölümüne sebep olduğunu duymuştum. Bazı arkadaşlar yavrular 20 günlük olduğunda böyle takımlara kaya tuzu takviyesi ve yuvaya okaliptüs yaprağı koyarak önlem almaya çalışıyorlar. En kötüsüde iç güdüsel olarak bunu yapanlar diğer kuluçkalarda da tekrarlıyor. Kan kokusu alma durumu yani. Kıskançlıktan yapılan şeylere pek bir şey yapılacağını duymadım. Ya eş değişimi yada elden çıkarma yoluna gidiliyor bu benzeri takımlar.

özcanduman

Site Moderatörü
Adı
Özcan
Soyadı
Duman
Geçmiş olsun..
Mama içeriğiniz hayvanları aşırı kızgın yapar.. Yavrulu kuşlara yumurta havuç ceviz fındık cekirdek ici verilmesi bu sonuclara zemin hazirlar..
Yavrulu çiftlere genel de rusk ile nenlendirilmis versele laga ıslak mama türlerini sade yada arasıra yeşillik ilavesi ile vermek mantıklı..
Birde en güzeli buğday ile maş fasulyesi ni cimlendirip sonrada rusk ile nemini alıp vermek..
Yani işin özü hayvanlar mamadan aşırı kızışıyor ve yavru yuvadan atlar atlamaz dişi kuş dişi yavruları erkek kuş erkek yavruları rakip görüyor ve öldürüyor..
En güzel çare ilk 15 günden sonra yavruların tamamı tuylenince mamayi dediğim şekle çevirip cimlendirmeyi artırıp  dişi kuşu salmaya alıp yavruları eerkeğe teslim etmektir..
havalar ısındı erkek yavruya yatmaz ama çok iyi bakar..
Hayırlı bol üretimler..

yumu55

Yeni Üyemiz
Adı
UMUT
Soyadı
ÖZEN
Özcan DUMAN' Alıntı:
Geçmiş olsun..
Mama içeriğiniz hayvanları aşırı kızgın yapar.. Yavrulu kuşlara yumurta havuç ceviz fındık cekirdek ici verilmesi bu sonuclara zemin hazirlar..
Yavrulu çiftlere genel de rusk ile nenlendirilmis versele laga ıslak mama türlerini sade yada arasıra yeşillik ilavesi ile vermek mantıklı..
Birde en güzeli buğday ile maş fasulyesi ni cimlendirip sonrada rusk ile nemini alıp vermek..
Yani işin özü hayvanlar mamadan aşırı kızışıyor ve yavru yuvadan atlar atlamaz dişi kuş dişi yavruları erkek kuş erkek yavruları rakip görüyor ve öldürüyor..
En güzel çare ilk 15 günden sonra yavruların tamamı tuylenince mamayi dediğim şekle çevirip cimlendirmeyi artırıp  dişi kuşu salmaya alıp yavruları eerkeğe teslim etmektir..
havalar ısındı erkek yavruya yatmaz ama çok iyi bakar..
Hayırlı bol üretimler..
Ustam pak mamada sorun yapabilir mi?

özcanduman

Site Moderatörü
Adı
Özcan
Soyadı
Duman
author=Umut ÖZEN. link=topic=40490.msg388420#msg388420 date=1488532791]
Ustam pak mamada sorun yapabilir mi?
[/quote]

Markalar hakkında yorum yapmak istemem.. Neredeyse hepsinin sanibini tanırız..
Versela laga ürünleri kullanırım ?

yukselbulut

Üyemiz
Adı
Yüksel
Soyadı
BULUT
Öncelikle geçmiş olsun.Benimde başıma böyle sıkıntılar gelmişti.Bunu yapan hep aynı eşlerdir.Yeterki yuvadan yere atlasın.Yuvaya atlamadan önce ben daha önce yeme düşen yavruların yanına bırakıyordum.Onlar birbirlerine yardımcı oluyolardı.olmadığı zamanlarda maksimum 4 saat bekler,eğer kursağı boşsa kendim beslerdim.Tabiki bunların hepsi zaman meselesi.Şayet yeme düşen yavrularınız varsa,kuşları gözlemleyip yuvadan atlamaya çalışanı ayırmalısın.Tabikide tüyünü tam olmasada biraz giymesi şartıyla.

Üstemihan Oral

Üyemiz
Adı
İstemihan
Soyadı
Oral
Filizlenmiş Tohumlu gıda ile anne babada kızgınlığı bir derece düşürmek sorunu çözüyor, aynı kafese ikinci yuvalığı da takarsan sorunu tamamen halledebilirsin. Anne ikinci yuvada yeni yumurtalarına kuluçka yapıyor. Baba ve büyükçe yavrular da sakince yavruları birbirlerini besliyor. Yinede anne huysuzlanacak gibi olursa anneyi başka bir kafese almak gerekiyor. Yavrular kendi yiyince anne geriye, yavrular tek kafese.