uretımhanede toz sorunu

orhankupeli

Takipçi Üyemiz
Adı
orhan
Soyadı
küpeli
arkadaslarım  uretımhanemde  100  cıft  kusum var  bunların bır kısmı kafeslede bır kısmı ıse  salmalarda  fakat  toz  cok  oluyor bunun bır caresı varmıdır  tecrubesı olan arkadaslarımdan yardım ve onerı beklıyorum

rabbani

Uzman Üyemiz
Adı
ÜNAL
Soyadı
YILMAZ
Üretimhaneye göre havalandırma değişir madem problem toz noktasında salyangoz havalandırma sistemini araştırın üretimhaneniz için olumlu ise kulanın derim

PROGRAMCI

Uzman Üyemiz
Adı
HALİL İBRAHİM
Soyadı
ÇABUK
O TOZ KANATLARINDAKİ VE KUYRUKLARINDAKİ KABUKLARI SOYMALARINDAN KAYNAKLANAN TOZDUR O YERE DÜŞÜYOR KANAT ÇIRPTIKLARINDADA UÇUŞUYOR DİYE TAHMİN EDİYORUM SALYANGOZ HAVALANDIRMA İŞİNİZE YARAYACAKTIR BU TOZ YAZIN DAHA FAZLA BELİRGİNLEŞECEK ONUN İÇİN YA HAVANDIRMA PERVANELERİ SİSTEMİ KURUN YADA SALYANGOZ SİSTEMİ HAYIRLI ÜRETİMLER DÜLÜYORUM

karahanuzun

Uzman Üyemiz
Adı
Karahan
Soyadı
UZUN
Halil İbrahim ÇABUK' Alıntı:
O TOZ KANATLARINDAKİ VE KUYRUKLARINDAKİ KABUKLARI SOYMALARINDAN KAYNAKLANAN TOZDUR O YERE DÜŞÜYOR KANAT ÇIRPTIKLARINDADA UÇUŞUYOR DİYE TAHMİN EDİYORUM SALYANGOZ HAVALANDIRMA İŞİNİZE YARAYACAKTIR BU TOZ YAZIN DAHA FAZLA BELİRGİNLEŞECEK ONUN İÇİN YA HAVANDIRMA PERVANELERİ SİSTEMİ KURUN YADA SALYANGOZ SİSTEMİ HAYIRLI ÜRETİMLER DÜLÜYORUM
+11  yada;

kafes tavalarına nemli gazete koymalısınız ebru ustası nasıl ebru kağınıdını suyun üstünde gezdiriyorsa sizde gazeteyi onun gibi yapabilirsiniz  yada spreyle su püskürtebilirsiniz maksat hafif ıslak olması ve toz ve tüyleri  tavada tutması ve kesinlikle IZGARALI tavalardan bahsediyorum yüzde yüz  olmasada  yüzde 70 toza çözümdür...saygılar

cengizhan77

Yeni Üyemiz
Adı
Cengiz
Soyadı
Dalsal
kafes tavalarına nemli gazete koymalısınız ebru ustası nasıl ebru kağınıdını suyun üstünde gezdiriyorsa sizde gazeteyi onun gibi yapabilirsiniz  yada spreyle su püskürtebilirsiniz maksat hafif ıslak olması ve toz ve tüyleri  tavada tutması ve kesinlikle IZGARALI tavalardan bahsediyorum yüzde yüz  olmasada  yüzde 70 toza çözümdür...saygılar
[/quote]

Tavalardaki bu nem bakteri vb. şeylerin üremesine daha uygun bir ortam sağlamazmı üstadlar daha iyi bilir ama benimkisi sadece bir fikir..

PROGRAMCI

Uzman Üyemiz
Adı
HALİL İBRAHİM
Soyadı
ÇABUK
o ıslaklığı dezenfektanlada yapmak mümkün cengiz bey o zaman bakterilerin bırakın üremelerini onları kökten halleder

Mehmet HANÇER

Üyemiz
Adı
Mehmet
Soyadı
Hançer
Bahsettiğiniz tozlarla benimde başımda dertte ama ben bu tozların kuşlardan değilde daha çok mürekkep balığı kemiğinden çıktığını düşünüyorum.

Übrahim KANSOY

Yeni Üyemiz
Adı
İbrahim
Soyadı
KANSOY
kepek arkadaşlarım o çözümüde yok, salyangoz fan dahil hiç bir şey çözüm sağlamaz, muhabbet kuşunun kepeği bitmez

geb

Yeni Üyemiz
Adı
Gökhan
Soyadı
Efe
Kafes tabanının nemli tutulması orada özellikle yaz aylarında böceklenmeye neden oluyor. Başıma geldi. Ama bu işlemin dezenfektanla yapılması nasıl olur bilmiyorum. Nem ve sıcaklık kesinlikle böceklerin üremesine yardımcı oluyor. Saygılar