Üretimhanem Programı Ücretsiz

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

jeosalih

Takipçi Üyemiz
Web sitesi
uretimhanemkusuretimi.blogspot.com.tr
Kuş üretimi yapan arkadaşlar için bir program hazırladım. Program 50 kafes, sınırsız kuş kapasitelidir. Programda bir çok istatistiksel veri bulunmaktadır.

Programın avantajları
1) Kalem kağıt derdi yok.
2) Tek ekrandan tüm kafesleri izleyebilme
3) Kafeste kaç kuş, kaç yumurta var.
4) Kafeste yumurtlanan yumurtanın doluluk oranları
5) Kafeste yumurtlanan yumurtanın kuşa dönüşme oranları
6) ............

Çok uzatmak istemedim. Konu ne kadar uzun olursa insanlar okumuyor çünkü. Zaten fotoğraflar dikkatli incelenir ise özellikler anlaşılıyor.

Aşağıdaki linklerden 32 bit veya 64 bit işletim sistemleri için olan programı indiriyoruz (işletim sistemimiz hangisi ise). Kurulum gerekmez, klasörü herhangi biyerde tutabilirsiniz fakat program ve veriler dosyası aynı klasörde olmak zorunda. Program hata verirse önce işletim sisteminiz için uygun olan versiyonunu indirdiğinizden emin olun, doğru programı indirdi iseniz aşağıdaki linkten Net Framawork dosyasını indirip kurun sorunsuz çalışır.

Programı açtığınızda sizi aşağıdaki ekran karşılar.

Henüz veri girmediğimiz için rakamlar sıfır. Veri girmeye başlamak için bir kafes numarası seçiyoruz

Karşımıza kafes anasayfası geliyor.

Kafese yumurta eklemek için yumurta işlemleri, kuş eklemek için kuş işlemlerine tıklıyoruz.

Kuş kayıt ekranı

İsterseniz fotoğrafta ekleyebilirsiniz.

Yumurta işlemleri kısmı

Kayıtları yaptıktan sonra ana sayfada kafesteki kuş sayısını, yumurta sayısını vs kafese girmeden görebiliyoruz.

Üretimhanem kısmında ise Üretimhanedeki tüm kuş ve yumurtaları görebiliyor, kafesler arası yumurta veya kuş taşıyabiliyor, tüm üretimhane istatistiklerini görebiliyorsunuz.

32 bit işletim sistemi için https://goo.gl/hn2kie
64 bit işletim sistemi için https://goo.gl/8QjCR2
Kurulu değil ise Net Framework https://goo.gl/84pwnn

Soy ağacı kısmında istediğiniz kuşu seçtiğinizde tüm atalarını görebileceksiniz. Amacı ise: kuşunuz diyelimki çekostovak, tüm atalarını görebildiğiniz için yüzde kaç oranında saf gen taşıdığını anlayabileceksiniz. Saf gen oranları yüksek kuşları eşleştirdiğinizde büyük oranda aynı ırktan kuş elde edeceksiniz. Aynı zamanda farklı renk kombinasyonları için hangi kuşları eşleştirmek gerekli bunu soy ağacından anlayabileceğiz. Programda soy ağacı kısmı aktif değildir. İndirme kullanım durumuna göre bir sonraki versiyonda eklenecektir.

Okuyan herkese teşekkürler. İşinize yarar umarım...

Levodil

Takipçi Üyemiz
Adı
Levent
Soyadı
San
Salih bey
emeğiniz için teşekkürler.
ancak verdiğiniz link virüslü diyor.
programı temizleyipte gönderme şansınız varsa
bir çok kişinin işine yarayacaktır.
Şimdiden teşekkürler.

jeosalih

Takipçi Üyemiz
Web sitesi
Levent SAN' Alıntı:
Salih bey
emeğiniz için teşekkürler.
ancak verdiğiniz link virüslü diyor.
programı temizleyipte gönderme şansınız varsa
bir çok kişinin işine yarayacaktır.
Şimdiden teşekkürler.
Program exe dosyası olduğu için virus programları uyarı verebilir. Fakat virüs yok. Antivürüs programınızdan eylem gerektirmez, istisna vs gibi seçeneği seçin. 1 haftaya yakın uğraştım program için virüs yok emin olabilirsiniz

jeosalih

Takipçi Üyemiz
Web sitesi

babaçi

Takipçi Üyemiz
Adı
Coşkun
Soyadı
TIKIZ
ihyiyaç duyulan bir programdı ,kullandıktan sonra daha detaylı yorum yaparım,emeğiniz için teşekkürler

jeosalih

Takipçi Üyemiz
Web sitesi
50 dan fazla indirme var, ama yorum yok. Gereksiz veya beklentiyi karşılamayan bir program olduğu izlenimini yarattı bende. Bu nedenle soy ağacı kısmından vazgeçtim. Dileyen bu hali ile kullanabilir.

jumbo hayranı

Üyemiz
Adı
Semih
Soyadı
Çelikcan
Programınızı denedim.Genelleme yapacak olursak gayet güzel fakat program kayıt etmekte ve açılışlarda hata veriyor.Hata kodu olarakta JIT hatası (just ın time) bu hatayı düzeltirseniz program gerçekten çok güzel.Emeğinize ve yüreğinize sağlık.... evil_idea

jeosalih

Takipçi Üyemiz
Web sitesi
32 bit ve 64 bit olarak ayrı ayrı indirme linki verdim. işletim sisteminize uygun olmayanı yüklediniz yada bilgisayarınızda net framework güncel değil. Yukarıdan net framework linkini tıklayıp kurun sorun düzelicektir. Sonucu paylaşın

AyhanOtcuoglu

Site Moderatörü
Yönetici
Adı
Ayhan
Soyadı
OTÇUOĞLU
Salih Bey,
Çalışmanız güzel. Hemen yorum gelmedi diye hayıflanmayın. Sanırım programlama işine hakimsiniz. Ben daha tam inceleyemedim. 50 kafesle sınırlı olması hobicilere yönelik olduğunu düşündürür. Zaten büyük üreticilerde bunu kullanmaz diye tahmin ediyorum.
Biraz daha inceleyince daha değişik yorumlarda bulunacağımdan eminim. Bende excele de bazı şeyler yaptım ve kullanıyorum. Ama klasik veri girmede tembellik yapabiliyoruz. Ama elinize sağlık. Devam edin lütfen.

babaçi

Takipçi Üyemiz
Adı
Coşkun
Soyadı
TIKIZ
indirenlerden biri de benim ama fırsat bulup kuramadığım için yorum yapamadım henüz

jumbo hayranı

Üyemiz
Adı
Semih
Soyadı
Çelikcan
İşletim sistemi olarak windows10 64 bit pro,0fis 2007 ikiside orijinal lisanslı olup.net framework güncellemeler otomatik olduğundan güncel durumdadır.Sizin üretimhane programınızın her iki versiyonunu da denedim ikisinde de bende aynı hataları verdi.Benim bilgisayarımda da sorunsuz çalışsa idi çok memnun olacaktım.

babaçi

Takipçi Üyemiz
Adı
Coşkun
Soyadı
TIKIZ
uygun sürüm ve net frameyi yüklememe rağmen bende semih beyin aldığı hata ile karşılaştım

jeosalih

Takipçi Üyemiz
Web sitesi
arkadaşlar yönetici olarak çalıştırmayı dener misiniz. Programa sağ klik yapıp yönetici olarak çalıştır deyip açın. Sorun tamamen yetki ile alakalı olabilir. hata kodunu görmediğim için emin olamıyorum

jumbo hayranı

Üyemiz
Adı
Semih
Soyadı
Çelikcan
Salih Bey umut ederim ki hata kodu nu düzeltebilme şansımız olur.Yapmış olduğunuz program hem çok güzel hemde bizlere hitap ediyor.Yönetici olarakta çalıştırdım resimdeki hata oluştu yine.Programın exe dosyasıda powerpoınt dosyasıda aynı klasörde.Bir elin nesi var iki elin sesi var  hep bereaber bu hata kodunuda aşarız.Salih Bey siz bu kadar emek vermişsiniz bu programa çalışmadan olmaz..

jumbo hayranı

Üyemiz
Adı
Semih
Soyadı
Çelikcan
Merhaba,Salih bey araştırmalarım sonucunda bulduğum bazı bilgiler.hepsinini tek tek deneyeceğim..
◦Visual studio'yu açın.
◦Tools / Options a girerek, sol taraftan Debugging i tıklayın ve altından Just-In-time a tıklayın, sağ tarafta Managed, Native ve Script ‘teki tikleri kaldırın.
◦En sonunda da regedit’e girin, şu 2 dosyayı silin.
HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\AeDebug\Debugger
HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\.NETFramework\DbgManag edDebugger

veya

HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Wow6432Node\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\AeDebug\Debugger
HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Wow6432Node\Microsoft\.NETFramework\DbgManagedDebugger

versiyondan dolayı farklılık göstersede genelde dosyalar regedit de bu adreslemelerde bulunurlar.

Keyifli çalışmalar.

Justin-In-Time Debugging Hatası Çözümü

başlat>çalıştır>regedit burdan aşağıdaki değerleri silin;

HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\AeDebug\Debugger

HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\.NETFramewor k\DbgManag edDebugger

just-in-time-debugging

Bilgisayarınıza yüklediginiz herhangi program Just-In-Time Debugging (JIT) hatasını verebilir.Bunun sebepleri programın uyumlu yazıldıgı framework sürümü sizin bilgisayarınızda yüklü olmaması programcının programı yaparken kullandıgı bazı bileşenler işlemlerinin bilgisayarın işleyememesinden kaynaklanır. Neden böyle bir hata verir ; Bilgisayar programı çalıştırmasada program kendini çalıştırmak ister,bunun için eksikleri kapatmanızı ister sizi Visual Studio ya yönlendirir gerekli düzeltmeleri yaparsanız program gerçek verimini vermesede çalışacaktır.Gelgelelim nasıl çözülecek.
Aldıgınız Hatada Yes butonuna basarak Studio açın.Menü çubugundan Tools > Options gidin. Açılacak pencerede sol ağaçta Debugging seçin ve JIT Settings veya Just-In-Time olacaktır seçip. Bulunan tüm kutucuklardan tiki kaldırın. Her ihtimale karşı programı yeniden başlatın. Program düzgün çalışacaktır eminim..
.....................
Bilgisayarında "Visual Studio" yüklü ancak "Just-In-Time Debugger" (Tam Zamanında Hata Ayıklayıcı) pasif (disable) durumunda.

Bunun için; "Visual Studio"nun "Tools (Araçlar) -> "Options (Seçenekler) -> Debugging (Hata Ayıklama) -> "Just-In-Time" menülerinden akfif (enable) edilmesi gerekiyor
.............................

jeosalih

Takipçi Üyemiz
Web sitesi
Yönetici olarak çalıştırmayı denedinizmi şuan c# açık ona göre kod yazıcam. Bu soruya cevap verebilirsiniz.  Hatanın yazdıklarınız ile alakalı değil. Birşey silmeyin.  Hata yönetici olarak çalışmaması veya veriler dosyasının salt okunur olmasından kaynaklıdır. Sonucu yazın düzelteyim

SM-N910C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...