Üretimhanem v2.0 Bilgisayar Programı (Ücretsiz)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Sener GÜRSU

Yeni Üyemiz
Adı
Sener
Soyadı
GÜRSU
salih bey gerçekten mükemmel bir program olmuş bayıldım...yanlız benim 150 kafesim var ilerki versiyonlarda kafes sayısını arttırabilirmisiniz...ayrıca program yazmanın nekadar zor oldugunu cok iyi bilirim eminim gece gunduz ugrasmıstırsınız...programı lisanslı yaparak ücretli yaparsanız eminim benim gibi tüm bu işe gönul vermiş hobiciler destek olmak isteyecektir...

jeosalih

Takipçi Üyemiz
Web sitesi
uretimhanemkusuretimi.blogspot.com.tr
Sener GÜRSU' Alıntı:
salih bey gerçekten mükemmel bir program olmuş bayıldım...yanlız benim 150 kafesim var ilerki versiyonlarda kafes sayısını arttırabilirmisiniz...ayrıca program yazmanın nekadar zor oldugunu cok iyi bilirim eminim gece gunduz ugrasmıstırsınız...programı lisanslı yaparak ücretli yaparsanız eminim benim gibi tüm bu işe gönul vermiş hobiciler destek olmak isteyecektir...
Bazı özelliklerini kısıtlayıp full için para istemek aklıma geldi ama. Sonra düşündüm ki Biz Türk'ler lisanslı pc programlarını, android uygulamaları crak olarak kullanırız. Kimse para vermez neyazık ki. Kafes sayısını 150 ye 2 şekilde çıkar.

Uzun yol ana sayfaya 100 kafes daha eklemek. Yaklaşık 4 5 gün sürer fakat 150 kafes içinde ayrı ayrı istatistik alınabilir

Kısa yol ana sayfa kafes sayısı 50 kalır fakat üretimhanem kısmında kafes sayısı 150 ye çıkarılabilir 1 gün sürer. Fakat sadece 50 kafes için istatistik alınır.

Vaktim olursa sayıyı arttırırım. 

SM-N910C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

jumbo hayranı

Üyemiz
Adı
Semih
Soyadı
Çelikcan
Salih bey özelden kullanım ile ilgili bilgileri yolladım.Hayırlı geceler dilerim...

Sener GÜRSU

Yeni Üyemiz
Adı
Sener
Soyadı
GÜRSU
benim istediğim 150 kafes içinde istatistik alınması ve programa kullanıcı adı ve şifre ile girmesi mesala benim kullanıcım ve şifrem ile ortağım evinden girdiğinde aynı hesabı onunda görebilmesi ... boyle birsey mumkun olsa cok guzel olur...ben destek olmaya hazırım...destek kampanyasınıda sosyal medyada bizzat kendim yürütmek isterim.böylece sizde programı daha hevesli bir sekilde geliştirebilirsiniz...

jeosalih

Takipçi Üyemiz
Web sitesi
Sener GÜRSU' Alıntı:
benim istediğim 150 kafes içinde istatistik alınması ve programa kullanıcı adı ve şifre ile girmesi mesala benim kullanıcım ve şifrem ile ortağım evinden girdiğinde aynı hesabı onunda görebilmesi ... boyle birsey mumkun olsa cok guzel olur...ben destek olmaya hazırım...destek kampanyasınıda sosyal medyada bizzat kendim yürütmek isterim.böylece sizde programı daha hevesli bir sekilde geliştirebilirsiniz...
Kullanıcı adı ve şifre ile girme işi basit. Aynı internet ağına dahil kabaca aynı modeme bağlanan kullanıcıların aynı verileri görmeside basit. Fakat farklı modemler ile internete bağlanan (Modem markasını kastetmiyorum) misal sizin evden 3 sokak ötede birinin sizinle aynı verileri görmesi 3 şekilde olabilir.

Yöntem1 ) veri tabanınızı ortağınıza mail atarsınız görür. Fakat 2 kullanıcı farklı düzenlemeler yapar ise veri tabanı karışır. Bu yöntemde biri veri girer diğerine mail atar diğeri sadece verileri okur

Yöntem 2) 2 bilgisayara da teamviewer yüklenir (ücretsizdir türkçedir)  2 pcde internete bağlı olmak zorunda biri verileri girer. Diğeri teamviewer ile onun bilgisayarını uzaktan kendi bilgisayarı gibi kullanarak görüntüler değiştir vs vs.

Yöntem 3) verilerin internet üzerinde saklanması bu bence kendi içinde ikiye ayrılır. İlk yöntem için bir internet sitesi lazım vs vs.
2 yol her iki kişi aynı mail adresi ile mega google onedrive gibi veri yedeklemesi yapan programları bilgisayarlarına kurar. Yedek yollarını programın kurulum dosyasının bulunduğu dizinin gösterir. 2 kullanıcı aynı anda değişiklik yapmadığı sürece ücretsiz aynı verilere ulaşır. Birinin veri girebilmesi için diğerinin kapalı olması gerekir.

Ben en Son seçeneği daha basit ve parasız olduğu için tercih ederim.

Ücret konusuna gelince inanın kimsenin para verceğini zannetmiyorum. 4 5 gün uğraşıp 200 kafes kapasiteli yaparım ama dediğim gibi.

Bu arada ben üretici bile değilim. Oğlum istedi diye 1 çift yerli muhabbet kuşu aldım 3 ay önce. Program yazmayı kendim internetten öğrendim. Öğrenirken boş boş kod yazacağıma şu kafeste ki kuşlara hitap edecek bişeyler olsun bari deyip yola çıktım. Bu benim ilk programım amacım öğrenirken birilerine faydalı olacak bişeyler üretmekti.  v2 versiyonunu 3 forumda paylaştım. 300 e yakın indirme var. Toplam 10 kişi anca teşekkür etti. Ücretsiz Program indirip teşekkür etmeyen insanımız programa neden para versin ki

Sener GÜRSU

Yeni Üyemiz
Adı
Sener
Soyadı
GÜRSU
sizde haklısınız duyarsız insanımız cok ama zamanla insanlar nekadar gerekli bir uygulama oldugunu anlayacaklar bu hobide takip cok onemli bunu adam akıllı yapabileceğimiz hiçbir program yok taki siz yapana kadar benim gibi düşünen yüzlerce insan çıkacak zamanla eminim...

Sener GÜRSU

Yeni Üyemiz
Adı
Sener
Soyadı
GÜRSU
Android e uyarlamamiz mumkunmu peki programi visual basic tenmi yaziyorsunuz

GM 5 Plus cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

jeosalih

Takipçi Üyemiz
Web sitesi
Sener GÜRSU' Alıntı:
Android e uyarlamamiz mumkunmu peki programi visual basic tenmi yaziyorsunuz

Android bilgim yok. Android telefonlar bu veri tabanını kasabilir.  Visual Studio 2015 c# tan yazıyorum. Vb denedim ama istediklerimi yapmakta zorladım

Levodil

Takipçi Üyemiz
Adı
Levent
Soyadı
San
Salih bey
Emeğinizi ve uğraşınızı tekdirle karşılıyor,Nacizane 6 takımlık bir hobici olarak teşekkürlerimi sunuyorum.
Şimdiye kadar programınızı ve yazdıklarınızı ilk günden beri takip eden ve kullanmaya başlayan
biri olarak,2012 yılından beri bu siteye üyeyim,bu konuda bir sürü yazılıp çizildi ama öğle tahmin ediyorumki
tek çözüm (Belki piyasada başka programlar mevcut varsa bilemem) sizin yapmış olduğunuz yazılım gerçekten
bir çok kişiye hitap edecek niteliğinde olacağı kanısındayım.
Sitedeki çoğu arkadaş gibi bende her zaman emeğe saygı taraftarı biri olarak,hiçbir ücret talep etmeden
paylaştığınız programın kullanıcısı olarak şahsım adına helal etmeniz,gerekiyorsa gerçekten talep ettiğiniz
taktirde ücretini ödemeye hazır bir arkadaşınızım.
Yapılan yorumlarda dikkatimi çeken bir hususta 50 takım dan fazla üretim yapan arkadaşların programda çözüm aramalarıdır.
Bu konu için nacizane olarak bir şey söylemek istiyorum.Bilmem olabilirmi.
1- Program içinde birden fazla kümes açabilme ve kafes numaralarını kullanıcı tarafından
girilebilme olasılığı varmıdır.
2- böyle bir ileve olduğu taktirde 50 den fazla üretim yapan arkadaşlar 1 den fazla kümes kurarak ve kafes no.larınıda manuel olarak kendileri girdiği taktirde mesala 200 takımı olan bir üretici 4 farklı dosya açarak
1 den 200 e kadar da numara vererek üretimi takip etme olasılığı olamazmı.
sadece fikir vermek açısından yazmış olduğum bu satırlar umarım size karşı bir saygısızlık anlamında
anlaşımamıştır.

Tekrar emeğiniz ve harcadığınız vakit için sonsuz teşekkürler
Kolay gelsin

jeosalih

Takipçi Üyemiz
Web sitesi
Levent SAN' Alıntı:
Salih bey
Emeğinizi ve uğraşınızı tekdirle karşılıyor,Nacizane 6 takımlık bir hobici olarak teşekkürlerimi sunuyorum.
Şimdiye kadar programınızı ve yazdıklarınızı ilk günden beri takip eden ve kullanmaya başlayan
biri olarak,2012 yılından beri bu siteye üyeyim,bu konuda bir sürü yazılıp çizildi ama öğle tahmin ediyorumki
tek çözüm (Belki piyasada başka programlar mevcut varsa bilemem) sizin yapmış olduğunuz yazılım gerçekten
bir çok kişiye hitap edecek niteliğinde olacağı kanısındayım.
Sitedeki çoğu arkadaş gibi bende her zaman emeğe saygı taraftarı biri olarak,hiçbir ücret talep etmeden
paylaştığınız programın kullanıcısı olarak şahsım adına helal etmeniz,gerekiyorsa gerçekten talep ettiğiniz
taktirde ücretini ödemeye hazır bir arkadaşınızım.
Yapılan yorumlarda dikkatimi çeken bir hususta 50 takım dan fazla üretim yapan arkadaşların programda çözüm aramalarıdır.
Bu konu için nacizane olarak bir şey söylemek istiyorum.Bilmem olabilirmi.
1- Program içinde birden fazla kümes açabilme ve kafes numaralarını kullanıcı tarafından
girilebilme olasılığı varmıdır.
2- böyle bir ileve olduğu taktirde 50 den fazla üretim yapan arkadaşlar 1 den fazla kümes kurarak ve kafes no.larınıda manuel olarak kendileri girdiği taktirde mesala 200 takımı olan bir üretici 4 farklı dosya açarak
1 den 200 e kadar da numara vererek üretimi takip etme olasılığı olamazmı.
sadece fikir vermek açısından yazmış olduğum bu satırlar umarım size karşı bir saygısızlık anlamında
anlaşımamıştır.

Tekrar emeğiniz ve harcadığınız vakit için sonsuz teşekkürler
Kolay gelsin
Helal olsun tabikide. Yeni versiyonda arkadaşların şuan denediği versiyonda ufak sıkıntı çıktı. Program çalışıyor fakat eski verileri almıyor. Şuan onun için yeni kod yazıyorum çözdüm sayılır. Yeni versiyonda kafes numarası üretimhanem kısmında kullanıcı denetiminde. Programın bu hali ile 50 kafesten fazlasından istatistik alınmaz.  Veritabanı sınırlı. 4 5 günde anca kapasite arttırılabilir.

Fakat başka öneride bulundunuz  kaba tabirle programın yapım numarası ve üretici bilgisini değiştirerek 4 değil 10 kere bile bilgisayara kurulmasını sağlayabilirim. Şuan bu yöntemle benim pc de 3 versiyonda kurulu. Yani şuan bende kafes kapasitesi zaten 150. Fakat her programın kafes numaraları 1 den 50 ye kadar olduğundan kafa karışabilir sanki kullanıcının .

jeosalih

Takipçi Üyemiz
Web sitesi
Levent SAN ve Sener GÜRSU teşekkür ederim fikirleriniz için. Kolay yoldan kafes sayısını sınırsız yapabilecek bir yol aklıma aklıma. Kafes istatistikleri ve veri tabanının sorunlarından dolayı kafes sayısını sınırlıyordum. Bütün sorguları accesse yaptırıp programa işletiyordum. Fakat şuan daha az bi kod yazarak her şeyi programa yaptırabileceğim değişkenli ifadeler geldi aklıma. Hatta az da olsa başladım yazmaya.

Sener GÜRSU

Yeni Üyemiz
Adı
Sener
Soyadı
GÜRSU
Salih GÜNDOĞDU' Alıntı:
Levent SAN ve Sener GÜRSU teşekkür ederim fikirleriniz için. Kolay yoldan kafes sayısını sınırsız yapabilecek bir yol aklıma aklıma. Kafes istatistikleri ve veri tabanının sorunlarından dolayı kafes sayısını sınırlıyordum. Bütün sorguları accesse yaptırıp programa işletiyordum. Fakat şuan daha az bi kod yazarak her şeyi programa yaptırabileceğim değişkenli ifadeler geldi aklıma. Hatta az da olsa başladım yazmaya.
Cok sevindim salih bey bence mukemmel hale gelecek elinize emeginize saglik

Sercio69

Üyemiz
Adı
Serkan
Soyadı
ALTIN
Merhabalar, aktif olarak kullanıyor ve denemelere devam ediyorum. Karşılaştığım sorun ve teklifleri sıralıyorum:

1. Herhangi bir pencerede açılan verilerin sıralanmasına ihtiyaç duyulduğunda, TARİH formatlı sıralamalarda, 01 Haziran 2017'yi 25 Mayıs 2017 den önceye alıyor. Yapılacak düzenleme ile, tarihi bir bütün olarak algılayıp GÜNE göre değil, gerçek TARİH DEĞERİNE göre sıralayabilmeli. Aynı sıralama hatası KAFES NO'ya göre yapıldığında önce 1. kafesi sonra da 2. kafesi değil 10. kafesi sıralıyor.

2. Kafesteki kuşları bir başka kafese taşıdığımızda, o anne ve babaya ait tüm istatistikler ESKİ kafeste kalıyor doğal olarak. Eklenecek bir buton aracılığıyla, ESKİ kafese ait istatistiklerin YENİ kafese taşınabilmesi çok yerinde olacaktır.

Kolaylıklar dilerim...

jeosalih

Takipçi Üyemiz
Web sitesi
Serkan ALTIN.' Alıntı:
Merhabalar, aktif olarak kullanıyor ve denemelere devam ediyorum. Karşılaştığım sorun ve teklifleri sıralıyorum:

1. Herhangi bir pencerede açılan verilerin sıralanmasına ihtiyaç duyulduğunda, TARİH formatlı sıralamalarda, 01 Haziran 2017'yi 25 Mayıs 2017 den önceye alıyor. Yapılacak düzenleme ile, tarihi bir bütün olarak algılayıp GÜNE göre değil, gerçek TARİH DEĞERİNE göre sıralayabilmeli. Aynı sıralama hatası KAFES NO'ya göre yapıldığında önce 1. kafesi sonra da 2. kafesi değil 10. kafesi sıralıyor.

2. Kafesteki kuşları bir başka kafese taşıdığımızda, o anne ve babaya ait tüm istatistikler ESKİ kafeste kalıyor doğal olarak. Eklenecek bir buton aracılığıyla, ESKİ kafese ait istatistiklerin YENİ kafese taşınabilmesi çok yerinde olacaktır.

Kolaylıklar dilerim...
Sıralama hatası hariç tüm hatalar düzeltildi. Yeni versiyon hazır yarın paylaşıcam.  Sıralama hatası için verileri farklı formatta kaydettirmek gerekiyor. Girilen ve programın sorguladığı rakamlar başka yerlerde kullanılmak üzere Formatını değiştiriyorum sorun orada.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...