Üretimhanem v5.0 (Kuş Üretimi) Bilgisayar Programı (Ücretli)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

jeosalih

Takipçi Üyemiz
Web sitesi
uretimhanemkusuretimi.blogspot.com.tr
*Beklenen Soy Ağacı kısmı eklendi (Kuşları eşe atmadan önce gen tahmininde bulunabilme. Sistemde kayıtlı ise her kuşun dedesisinin dedesinin babası dahil 5 soy gerisini tarayarak toplam 63 adet ata özelliklerini sınıflar. Gen çaprazlaması için ciddi yüzdeler sunar. Profesyonel ellerde %90 doğru sonuç)
*Beklenen Gelir-Gider kısmı eklendi.

Fotoğrafları incelemenizi tavsiye ederim.

Programın Size Kazandıracakları
1) Sınırsız kafes ve kuş kapasiteli. Kuş ve yumurtalarınızı kaydederek çiftler hakkında istatistik elde etme.
2) Kalem kağıda gerek duymadan üretimhanenizdeki herşeyi kaydedebilme.
3) Hasta olan kuşlarınızın ilaç süresinin kaç gün kaldığı.
4) Yumurtanın çıkmasına kaç gün kaldığı.
5) Gelir-Gider kaydınızı yaparak, istediğiniz tarihler arasını görebilme.
6) Soy Ağacı kısmı ile kuşlarınızı eşe atmadan bu bölümde değerlendirdiğinizde genleri hakkında bilgi sahibi olup, çıkabilecek yavru özelliklerinin yüzdelerini kuşlar daha çiftleşmeden tahmin edebilme.
7) Eski kayıtlı verileri program kendisi alır.

Program kuş üreticileri için ülkemizde örneği veya benzeri olamayan bir ihtiyacı karşılama amacı taşımaktadır. Takdir edersiniz ki harcanmış büyük bir zaman ve emek var. Programı 10 gün boyunca 50 kez deneyebilirsiniz. Beğenip kullanmak isterseniz Programın ücreti 100 TL'dir.

Bazı ekran fotoğrafları:

Programın eski versiyonuna veri kaydetmiş kişiler rar dosyasının içindeki "beni oku" diye bağıran :) dosyayı okuyup uygulamazsa eski verileri silinir.

Kurulum talimatı indireceğiniz dosyadadır.

Program linkleri:
https://goo.gl/MuL6Eg

Okuyan herkese teşekkürler. İşinize yarar umarım... Olumlu veya olumsuz yorumlarınız programı indirecek kişileri bilgi sahibi yapacağından, yorum yapmayı unutmayınız....

İndiren arkadaşlar lütfen sosyal medya hesaplarından bu forumdaki konunun linklerini paylaşsın.

jeosalih

Takipçi Üyemiz
Web sitesi
Eski versiyonu kullanıpta yeni versiyona geçiş yapan arkadaşlar:
1) Çiftin yumurta ve yavruluranı tanıyabilmesi için aktif olan tüm yumurta ve kuşlara anne baba adını üretimhanem ekranından, kuş veya yumurtaya çift tıklayarak kaydedin. Pasif veriler kısmından da ölen, satılan, boş çıkan vs. kuş ve yumurtalara da anne baba adını yazın.
2) Satılan kuşlarınızın Gelir-Gider kısmında görünebilmesi için pasif veriler kısmından fiyat ve tarih ekleyin.
3) Soy ağacı ksımını aktif kullanabilmek için kuşların anne baba adları sisteme girilmiş olmalı ve o anne babaların sistemde kuş olarak kaydı olmalı.

jeosalih

Takipçi Üyemiz
Web sitesi
Program kuş üreticileri için ülkemizde örneği veya benzeri olamayan bir ihtiyacı karşılama amacı taşımaktadır. Takdir edersiniz ki harcanmış büyük bir zaman ve emek var. Programı 10 gün boyunca 50 kez deneyebilirsiniz. Beğenip kullanmak isterseniz Programın ücreti 100 TL'dir.

HasanKalen

Yeni Üyemiz
Adı
Hasan
Soyadı
KALE
Elinize sağlık. Programın eski versiyonunu kullanıyordum. 2 gündür deneme sürümünü kullanıyorum ve hoşuma gitti. Gelir gider kısmı maliyet hesaplamak için faydalı. Yumurta ve yavruları çeşitli sebeplerden dolayı sıkça kafes değiştiren biri olarak programı bu konuda faydalı buldum. İşe yarıyor gibi. Fiyat kısmı hakkında yorum yapamıcam hala deniyorum. Biraz daha deneyip ona göre satın alabilirim. Soy ağacı kısmını deneyemedim kuşlarım hep ilk nesil.

jeosalih

Takipçi Üyemiz
Web sitesi
Lisans almak isteyen arkadaşlar telefon ile aramak yerine WhatApp'den yazarsa herkese daha kolay dönüş yapabilirim.
Ayrıca 2 gün içerisinde 30 a yakın lisans alan arkadaşlara teşekkür ederim. Hayırlı olsun güle güle kullanın.

SM-N910C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Sercio69

Üyemiz
Adı
Serkan
Soyadı
ALTIN
  ÜRETİMHANEM V5.0 Bilgisayar Programının aktif olarak kullanıcısıyım. Emeklerinize sağlık Salih Bey. Çok yönlü takip ve kontrol edebilme, hataları gösterebilme gibi özellikleri alkışa değer. Bu ihtiyaca yönelik başkaca bir çalışma var mıdır bilemiyorum; ancak incelediğim ve veri girdiğim menüler için söyleyebileceğim tek şey, çalışmanızın MÜKEMMEL DÜŞÜNÜLMÜŞ bir altyapıya ve mantığa sahip olduğu, raporlamanın SIFIR HATA ile veri sunduğudur. (Elbette kişisel görüşümdür.)

"Çok para harcamadım bu hobiye ya da kümesime" diyenlerin harcamalarını ve gelirlerini girebilecekleri, sonra da "ne paralar yakmışım ben" sonucuna varabilecekleri GELİR/GİDER bölümünü çok beğendim. Özellikle istenilen kriterlerdeki verileri getirebilme doğruluğu ve hızı kayda değer bir özellik.
  ÜRETİMHANEM İSTATİSTİKLERİ'ni birçok kez manuel olarak da hesapladım. Gerçekten %100 doğrulukla çalıştığını, hesaplamaları özetlediğini gördüm. Hesaplama mantığı da bence çok doğru, isabetli bir bölüm hazırlanmış.

Tüm follukları gezmeden önce, "acaba yumurta ya da yavru çıkmış mıdır" heyecanımızı kontrol edebileceğimiz, sağ üstte yer alan HAREKETLİ YUMURTA TAKİP bölümünü çok beğendim. Tam bir doğrulukla geri sayıyor, KULUÇKA SÜRESİNİ kendimiz girebilmemiz sayesinde yer değişikliği yaptığımız yumurtaların nerede ve kaç gün süresi kaldığını rahatlıkla takip edebiliyoruz.

Üretimime bu derece hakim olamamıştım, program katkısıyla çok daha rahat ve doğru adımlar atabiliyorum.

SOY AĞACI kısmında ise şimdilik boş iğne ile balık tutmaya çalışıyorum. Bu bölüme, PROFESYONEL YETİŞTİRİCİLERİN hiç ihtiyaç duymayacakları ancak AMATÖR RUHLULARIN işine yarayacak bir yönerge hazırlansa, çok çok faydası olacağından eminim.

Emeklerinize sağlık, üreticilerin yaşadığı kayıpları ve endişeleri düşününce; bu bedele değer olduğunu düşünüyorum.

Eğer program üzerinde geliştirmeleriniz devam edecekse, paylaşmanızı dilerim...

muratyildiz27

Yeni Üyemiz
Bende test kullanıcılarından biriyim türkiyede tek olan böyle bir programı bize kazandırdığı için salih beye bende huzurlarınızda burdan birkez daha teşekkür etmek istiyorum programdaki güncellemeleri ve yenilikleri heyecanla bekliyorum

jeosalih

Takipçi Üyemiz
Web sitesi
Serkan ALTIN.' Alıntı:
  ÜRETİMHANEM V5.0 Bilgisayar Programının aktif olarak kullanıcısıyım. Emeklerinize sağlık Salih Bey. Çok yönlü takip ve kontrol edebilme, hataları gösterebilme gibi özellikleri alkışa değer. Bu ihtiyaca yönelik başkaca bir çalışma var mıdır bilemiyorum; ancak incelediğim ve veri girdiğim menüler için söyleyebileceğim tek şey, çalışmanızın MÜKEMMEL DÜŞÜNÜLMÜŞ bir altyapıya ve mantığa sahip olduğu, raporlamanın SIFIR HATA ile veri sunduğudur. (Elbette kişisel görüşümdür.)

"Çok para harcamadım bu hobiye ya da kümesime" diyenlerin harcamalarını ve gelirlerini girebilecekleri, sonra da "ne paralar yakmışım ben" sonucuna varabilecekleri GELİR/GİDER bölümünü çok beğendim. Özellikle istenilen kriterlerdeki verileri getirebilme doğruluğu ve hızı kayda değer bir özellik.
  ÜRETİMHANEM İSTATİSTİKLERİ'ni birçok kez manuel olarak da hesapladım. Gerçekten %100 doğrulukla çalıştığını, hesaplamaları özetlediğini gördüm. Hesaplama mantığı da bence çok doğru, isabetli bir bölüm hazırlanmış.

Tüm follukları gezmeden önce, "acaba yumurta ya da yavru çıkmış mıdır" heyecanımızı kontrol edebileceğimiz, sağ üstte yer alan HAREKETLİ YUMURTA TAKİP bölümünü çok beğendim. Tam bir doğrulukla geri sayıyor, KULUÇKA SÜRESİNİ kendimiz girebilmemiz sayesinde yer değişikliği yaptığımız yumurtaların nerede ve kaç gün süresi kaldığını rahatlıkla takip edebiliyoruz.

Üretimime bu derece hakim olamamıştım, program katkısıyla çok daha rahat ve doğru adımlar atabiliyorum.

SOY AĞACI kısmında ise şimdilik boş iğne ile balık tutmaya çalışıyorum. Bu bölüme, PROFESYONEL YETİŞTİRİCİLERİN hiç ihtiyaç duymayacakları ancak AMATÖR RUHLULARIN işine yarayacak bir yönerge hazırlansa, çok çok faydası olacağından eminim.

Emeklerinize sağlık, üreticilerin yaşadığı kayıpları ve endişeleri düşününce; bu bedele değer olduğunu düşünüyorum.

Eğer program üzerinde geliştirmeleriniz devam edecekse, paylaşmanızı dilerim... 
Murat YILDIZ..' Alıntı:
Bende test kullanıcılarından biriyim türkiyede tek olan böyle bir programı bize kazandırdığı için salih beye bende huzurlarınızda burdan birkez daha teşekkür etmek istiyorum programdaki güncellemeleri ve yenilikleri heyecanla bekliyorum
Değerli yorumlarınız için teşekkür ederim. Programa şu aşamada ekleyebileceğim bir özellik bulunmamaktadır. Herkesin önerilerine açığım.

Programın detaylı özelliklerinin de yer aldığı "Kurulum ve Kullanım klavuzu" büyük ölçüde hazırlandı. "Kurulum ve Kullanım klavuzu"unu dilerseniz https://uretimhanemkusuretimi.blogspot.com.tr/ linkinden inceleyebilirsiniz.

Jermines

Takipçi Üyemiz
Adı
Hakan
Soyadı
Donat
Programı denemek adına kılavuzda belirtilenler dahilinde kurmaya çalıştım. Fakat kurulamadı. Windows 10 kullanıcısıyım.

Timuçin YÜRÜR

Yeni Üyemiz
Adı
Timuçin
Soyadı
YÜRÜR
İyi düşünülmüş. İhtiyacım olan bir yazılım. Çiftler hakkında istatistik vermesi sebebiyle indirdim. Verimsiz çiftleri artık takip edip eş değiştirebileceğim.

Jermines

Takipçi Üyemiz
Adı
Hakan
Soyadı
Donat
Salih GÜNDOĞDU' Alıntı:
Hangi aşamada ne hatası aldınız. Forumdan özel mesaj ile belirtirseniz yardımcı olabilirim.
Kendim hallettim teşekkür ederim. Şimdilik denemek istiyorum programı beğenirsem almayı düşünebilirim. Bunun dışında ilk aklıma gelen önerim ise  programa ek olarak ek gıda takvimi ve programı eklenebilir.

jeosalih

Takipçi Üyemiz
Web sitesi
Önemli Duyuru (Program Güncellemeleri Hakkında):
Öncellikle programı paylaşıldığı bu kısa süre içerisinde lisans satın alıp destek olan kişilere teşekkür ediyorum.

Planlanan güncellemeler (Hepsi veya bir kaçı eklenecektir):

* Soy Ağacı kısmında değerlendirmeler büyük oranda kullanıcı insiyatifinden alınıp, programın kendisinin hesaplayıp değerlendirmesi sağlanacaktır. Böylece amatör veya genler hakkında pek bilgi sahibi olmayan kullanıcıların değerlendirme işlemi kolaylaşacaktır.

* Gelir - Gider kısmında gelir hanesine farklı gelirler eklenebilir hale getirelecektir. Böylece satılan kuşun yanında kafes, yemlik, suluk, yem vs satan kullanıcılar daha ayrıntılı gelir-gider durumlarını değerlendirebilecekler.

* Program verilerini pdf olarak kaydetme veya yazıcıdan çıktı alma özelliği eklenecektir. Böylece toplam kuş listesi, toplam yumurta listesi, toplam hasta kuş listesi, toplam gelir vs gibi bilgiler çıktı olarak alınabilecek.

* Takvim özelliği eklenecektir. Böylece kullanıcı istediği tarihe istediği notu alabilecektir (ek gıda, ilaçlama vs gibi notlar istenilen tarihe kaydedilebilecektir).

* Genel not kısmı eklenecektir. Kullanıcı mama tarifleri vs gibi istediği bilgileri kaydedebilecektir.

Bahsi geçen güncellemeler planlama aşamasında olup, (Soy Ağacı kısmı için kod yazım işlemine başlanmıştır)  belirli bir güncelleme tarihi verilmemektedir. Program ile tek başıma vakit buldukça uğraşıyorum. Bu sebep ile kesin bir tarih veremiyorum.

Programın yeni versiyonu yayınlanana kadar lisans satın alacak veya hali hazırda lisans satın almış kullanıcılar, herhangi bir bedel ödemeden yeni versiyona sahip olacaklardır.

zafercan26

Takipçi Üyemiz
Adı
Zafercan
Soyadı
Yüksel
Öncelikle yapmış oldugunuz programı çok beğendim el emeği göz nuru olmuş
ilerleyen günlerde lisans almayı düşünüyorum.
size bir sorum olacak şuan için deneme sürümünü kullanıyorum ve bütün çiftlerimi, yavrularımı,gelir,giderlerimi kaydetmiş bulunmaktayım.
Lisansladığım zaman bu bilgiler silinir mi yoksa aynı mı kalır ?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...