Üretimhanem

erensoyturk

Takipçi Üyemiz
Adı
EREN
Soyadı
SOYTURK
Aldıgınız eşlerin ortama ayak uydurma surecı 3 aydan fazla bıle surebılır.Yavrudan almak en dogrusu.

erenhan07

Uzman Üyemiz
Adı
ERDİNÇ
Soyadı
AYARTMAZ
devamlı bir üretim istiyorsanız,yavrudan alın derim..damızlık alıcaklarınız yorgun,yaşlı olur...alışmayabilir..sizi çok yorar....malzemeleri internetten araştırabilirsiniz..bol şanslar....

salihh

Uzman Üyemiz
Adı
salih
Soyadı
özkan
ERDİNÇ AYARTMAZ' Alıntı:
devamlı bir üretim istiyorsanız,yavrudan alın derim..damızlık alıcaklarınız yorgun,yaşlı olur...alışmayabilir..sizi çok yorar....malzemeleri internetten araştırabilirsiniz..bol şanslar....
+++

taer

Yeni Üyemiz
Web sitesi
www.susurlukerkekogrencievi.com
Adı
taşkın
Soyadı
ergün
ben deneme esaslı 2 cift aldım yavrulu idi yavrular buyudu ama 2 ay aoldu yumurta yok ..sabırla bekliyoruz. 30 tane kus aldım  salmada  3 ay kaldılar .15 dişi 15 erkek  bunların 2 tabi olum 3 tanesi kavga sonucu olum  simdi eş tutanları dun ayırdım .9  çift oldular,digerleri yeni yeni eşe gelmeye ve anlaşmaya başladılar  şu an sorun yok ortalama 7 aylıklar ve yuvalıkları eylül sonu takmaya niyetleniyorum.

zeki ankara

Uzman Üyemiz
Adı
Zeki
Soyadı
Mülayim
önce üretime başlarken bu işten beklentinizi unutacaksınız.yani şöyle kar ederim şu kadar yavru alırım gibi düşünceleri bir kenara bırakacaksınzı.önce kafes ve diğer ekipmanların fiyatlarını kendiniz araştırp nasıl ve ne fiyatta alacaksanız onun hesabını yapacaksınız.
kuş seçimine gelince hazır eşli kuş bulmanız çok zor.varsada pahalı olur.yavrudan almanız eşli kuş almanızla yavru almanızın süresi belkide aynı zaman tekabul edecek.bulduğunuz damızlıklar iyi olmalıki hem yumurtaya yatsın hemde yavruyu büyütsün.bu işte yumurtlatmak kadar yavru büyütmelride önemli.kuş 6 tanede yumurtlar ama 1 yavru çıkar onuda büyütemez.yavrudan aldığınız kuşlar veya 3-4 aylık kuşlar 4-5 yumurta yaparlar ve hepsinide bütürler.sizin kuşu nereden ve nasıl aldığınız önemlidir.ucuz olsun diye her hangi bir yerden alırda üretim yapmayı ve kar etmeyi beklerseniz hayal kırıklığına uğrarsınız.hangi şehirde yaşıyorsanız bu sitede o şehirde üretim yapandeğerli üreticiler var.onlarla iletişime geçebilirsiniz.

ahmeterol

Takipçi Üyemiz
Adı
Ahmet
Soyadı
Erol
Salmamda hazır eş tutmuş çiftleşen kuşlarımı boxa aldım bir odadan diğer odaya 32 çiftten 5 çiftim yumurta yapmış diğerleri alışmaya çalışıyor anlıyacağın 2-4 aylık kuşlardan damızlık vasıflı kuşlardan edin tavsiyem kırmalar olsun hem yavrular büyük ve parçalı renkli olur.... muhkkak kuş alacağın üretimhaneyi gör kuşların çalışmasını (yavruya bakma, yumurtlamaları, çıkartma durumları...) hastalık durumları, tüysüz çıkan yavru olup olmadığı.... Malzemelerini toptancılardan veya  internetten edin. Yemide internetten 50 kg karışık 80+16(kargo) vivid alabilirsin. Başın ağrıyabilir kuş sayısı arttıkça problemler artıyor satış problem olabiliyor petshop elindeki süper kuşa 12.5 fiyat verebiliyor.... Ticareti düşünüyorsan petshop aç .... selamlar

herox4180

Yeni Üyemiz
Adı
Mücahit
Soyadı
Yılmaz
Öğretmenim hem hobi hemde ek gelir olarak düşünüyorum.

ahmeterol

Takipçi Üyemiz
Adı
Ahmet
Soyadı
Erol
Hocam eğer bakacağınız yer apartman dairesiyse hiç niyetlenmeyin..... Aparman ortak kullanım alanı olduğundan kuşların sesi şikayet konusu olur... Tadınız kaçar... selamlar...

enginar2008

Uzman Üyemiz
Adı
MURAT
Soyadı
KAMBUR
sayın hocam ALİ ALP Bey;
öncelikle kesinlikle apartman dairesinde bakmayınız çok şikayet ve sıkıntı yaşarsınız.doğalgazlı bir ortam demişsiniz.doğalgaz odadaki havayı kurutur nem kalmaz odanın nemini saglamanız gereklidir.doğalgaz ciddi havaya siyah gözle görülmeyecek kadar küçük kurum oluşturmakda. bu durumda  kuşlarınızda solunum yolları hastalıkları ve astım oluşturmaktadır. bu durumda verimi düşürür hatta kuşlarınızda ölüme kadar gidebilen sonuçlar doğurur.
kafes konusunda  ise ;küçük kafes tavsiye etmem kesinlikle, salma içinde daha amatörsünüz iyice profosyenel oldugunuzda tavsiye ederim.en iyi şu durumda sizin için çifthanedir onuda internetten rahatlıkla bulabilirsiniz.ama ben size İzmir'den Sayın ÇAĞLAR KORKMAZ Beyi tavsiye ederim.Çağlar Beyi hiç tanımam.kendisini sadece sesi ile tanırım çifthane üretimi yapmaktadır ve çifthaneleri iyidir.ama en önemlisi ise esnaflığı ve sözünün eri olmasıdır.25 tl lik çifhaneleri tam size göre bence.PTT KARGO ile kapıda ödemeli göndermektedir.kapınıza demonte olarak geliyor kurulumu ise 4-5 dakikadır.ptt kargo ücreti ise 4-5 kafesde 15 tl civarıdır....
gelelim kuş seçimine;kesinlikle cevrenizdeki bu siteden olan üreticilerden alın derim.kuşun 7 göbek secerisini de bilmiş olursunuz.bu çok önemlidir.yerli yada çek alabilirsiniz.damızlık genç çift yada yetişkin damızlıkda alabilirsiniz.ama yavruda alabilirsiniz.yavru alırsanız 8 ay beklersiniz ilk kuluçka için.genç damızlık alırsanız sadece yer değişiminden ve stresden dolayı tüy değişim süreci yaşarsınız iki ay gibi bir süre.yetişkin damızlık yani daha önce yumurta yapmış ve yavru büyütmüş çift olan kuş alırsanız sadece yer degişiminden dolayı tüy değişim sürecini beklersiniz.ama siz siz olun üretici olan ve bu siteden olan arkadaşlarımızdan alınız kesinlikle yararlarını görürsünüz.yem konusunda da yine bu siteden olan üreticilerimizin bazıları yem ve ilaç bayiliği de yapmaktadırlar onlardanda ihtiyaçlarınızı en iyi şekilde karşılayabilirsiniz.
Sayın ALP hocam 41 yaşındayım ve bu işin başında sabırlı olmak temel kural ben bunu öğrendim.yani sabırlı olmanızı ve kuşlarınızdan ilginizi eksik etmemeniz gerektiğini önemle vurgulamaktayım.yani okuldaki çocuklarınız gibi ;D
kar-zarar konusu ise;eğer sabırlı olur ve sisteminizi oturtursanız kar edersiniz.zaman içinde hobiniz ek bir kazanç kapısıda olur....
saygılarımla........

herox4180

Yeni Üyemiz
Adı
Mücahit
Soyadı
Yılmaz
Yumurta kabının ses yalıtımını yaptığını duymuştum yumurta kabı yapıştırsam duvara. Camlar zaten pimapen.Veya sizin önerebileceğiniz uygun fiyata yalıtım varsa.

akin3734

Uzman Üyemiz
Web sitesi
www.yavrumuhabbet.com
Adı
Akın
Soyadı
AKIN
Kuşlara yer tutmadan önce kuşlarla ilgili bilgi edinin. Masrafı sorarsanız 4000 tl civarında maraf olur. Birde olayın diğer yüzü var. Mecburiyetten satılan üretimhaneler var. Oda sitemizde mevcut arkadaşlar var. İşten anlayan arkadaşınızla Gidip yerinde görerek o şekildede alabilirsiniz. Ama nereden bakarsanız bakın oda 2 ay kuşların kendini toparlamasıda olabilir. 20 çift için yer tutulmaz. Benim kanaatimce tabi.

enginar2008

Uzman Üyemiz
Adı
MURAT
Soyadı
KAMBUR
ne olursa olsun bence ses yine olur.ama komşularınızdan yazılı izin alırsanız sorun olmaz.....

ugurcan buran

Takipçi Üyemiz
Adı
ugurcan
Soyadı
buran
5cm köpük iyi oluyor diye biliyorum hem ses hem ısı yalıtımı acısından m2 fiyatı 3.45 ti internetten araştırabilirsiniz.

Yahya SAYIN

Uzman Üyemiz
Adı
Yahya
Soyadı
SAYIN
Arkadaşlar yeterince açıklama yapmış, Hakkınızda hayırlısı olsun...