Üretimhanemdeki kuruma hastalığı

kunal87

Yeni Üyemiz
Adı
KEMAL
Soyadı
ÜNAL
Üstadlarım merhabalar

50 çift muhabbet,10 çift sultan,30 çift hint bülbülü ile üretim yapıyoruz. Birine yardım edelim diye üretimhaneye bir muhabbet kusu soktuk pişman oldum, yardım eetmez olaydım.ayrı ayrı kafeslerde üretim yapıyoruz ama nedense bir kaç kuşta kuruma hastalığına rastladım. Şuana kadar 1 sultan 2 muhabbet 5 hint bülbülü kaybettik 1 hafta içerisinde. Havadan bulaşırmı bu hastalık?

Ne yapmam gereklidir hiç rastlamadım. Yardımcı olursanız çok sevinirim. Hayırlı akşamlar.

muhendis155

Uzman Üyemiz
Adı
İSA
Soyadı
YAYILKAN
selahattin abinin bu konuda bir yazıyı var forumda bulabilirsin. arama yerinden kuruma hastalığı yazdığında karşına bu konu ile ilgili tüm bilgiler çıkacaktır. şimdiden geçmiş olsun.

kotkafa

Site Moderatörü
Yönetici
Adı
Günay
Soyadı
Dönmez
Çok geçmiş olsun usta, dediğin gibi keşke iyilik yapmamış olsaydın. Forumda Alpay Bilir abimiz var ve onun meşur bir sözü vardır - Karantinadan geçmeyen kuşu üretimhaneye almak, üretimhaneye el bombası atmaktan farksızdır diye...çok doğru bir söz. İsa beyin de deiği gibi forumda çok geniş bilgiler var, ama bu bilgilerden faydalanırken bilnçli faydalanmanızı öneririm, zira tüm bilgiler doğru değildir. Ben sizi bu arama faslı zahmetinden kurtarmak isterim, daha doğrusu yanlış birşey yapmanızı önlemek isterim.

Aslında kuruma denilen şey bir hastalık değil, bir veya birden fazla hastalığın sonucunda oluşan sendromdur. Bu forumda daha önce bunlrı çok tartıştık ve birkaç makalede bu sendromu örneklerle detaylandırmıştım. Bunları dilerseniz bu bağlantıdan inceleyebilirsiniz - http://www.muhabbetkusuureticileri.org/index.php/topic,13244

Öncelikle yapmanız gereken şey kuşlarınızın üzerinde buradan alacağınız herhangibir ilaç tavsiyesi ile gereksiz denemeler yapmamanız...bir çok üretici bu hataya düşüyor ve sonra pişman oldu. Kuşların kurumasına sebep olan hastalığı öncelikle tespit etmeniz gerek ve ona göre tedavi uygulaması tavsiyeleri alın, mümkünse bir veterinerden tabii. Size tekrar geçmiş olsun, inşallah bir an önce sorunun ne olduğunu bulur ve kuşlarınızı eski sağlıklarına kavuşturursunuz.

Sıddık

Uzman Üyemiz
Adı
Sıddık
Soyadı
Yamaç
Günay DÖNMEZ' Alıntı:
Çok geçmiş olsun usta, dediğin gibi keşke iyilik yapmamış olsaydın. Forumda Alpay Bilir abimiz var ve onun meşur bir sözü vardır - Karantinadan geçmeyen kuşu üretimhaneye almak, üretimhaneye el bombası atmaktan farksızdır diye...çok doğru bir söz. İsa beyin de deiği gibi forumda çok geniş bilgiler var, ama bu bilgilerden faydalanırken bilnçli faydalanmanızı öneririm, zira tüm bilgiler doğru değildir. Ben sizi bu arama faslı zahmetinden kurtarmak isterim, daha doğrusu yanlış birşey yapmanızı önlemek isterim.

Aslında kuruma denilen şey bir hastalık değil, bir veya birden fazla hastalığın sonucunda oluşan sendromdur. Bu forumda daha önce bunlrı çok tartıştık ve birkaç makalede bu sendromu örneklerle detaylandırmıştım. Bunları dilerseniz bu bağlantıdan inceleyebilirsiniz - http://www.muhabbetkusuureticileri.org/index.php/topic,13244

Öncelikle yapmanız gereken şey kuşlarınızın üzerinde buradan alacağınız herhangibir ilaç tavsiyesi ile gereksiz denemeler yapmamanız...bir çok üretici bu hataya düşüyor ve sonra pişman oldu. Kuşların kurumasına sebep olan hastalığı öncelikle tespit etmeniz gerek ve ona göre tedavi uygulaması tavsiyeleri alın, mümkünse bir veterinerden tabii. Size tekrar geçmiş olsun, inşallah bir an önce sorunun ne olduğunu bulur ve kuşlarınızı eski sağlıklarına kavuşturursunuz.
+1

Gökhan YILDIZLI

Uzman Üyemiz
Adı
Gökhan
Soyadı
YILDIZ
kurumaya neden olan en bulaşıcı hastalık salmonelladır, dışkıları açık yeşil ve kusma varsa salmonella olma ihtimali yüksek

orhankupeli

Takipçi Üyemiz
Adı
orhan
Soyadı
küpeli
kemal  bey  hastalıgı fark ettıgınız gunden berı yuvadakı yavruların gelısımı ve tuylerı ılede ılgılı problem varmı pekı 

dakika06

Uzman Üyemiz
Adı
serkan
Soyadı
sipahi