Üretimhaneme fareler dadandı!

zemeskis

Takipçi Üyemiz
Arkadaşlar bugün kuşlarımın sularını değiştirirken bir kaçtane yuvalığın içinde fare gördüm. Şok oldum. içinde bulunan kuşlar dışarı kaçmış kafesin üzerinde duruyordu. Fare kafes tellerinin arasından kaçtı. Bir kaçtane de yuvalığın içini kontrol ederken kaçtı. Farelere nasıl bir çözüm üretebilirim?

devran58

Uzman Üyemiz
Adı
AYHAN
Soyadı
YILDIRIM
kömürlük tarzı bir yerdemi kuşlar yuvalığın içine nasıl girmişler hayret piyasada satılan fare ilaçları var ama kuşlar için tehlike arz eder.....yapışkan tarzı ilaçlar kullanabilirsin....

zemeskis

Takipçi Üyemiz
Ayhan YILDIRIM' Alıntı:
kömürlük tarzı bir yerdemi kuşlar yuvalığın içine nasıl girmişler hayret piyasada satılan fare ilaçları var ama kuşlar için tehlike arz eder.....yapışkan tarzı ilaçlar kullanabilirsin....
Zemin katta. ama kömürlerin olduğu bölümde değil. Fare kafes tellerinin arasından çıkınca hayret ettim. O cüsse ile nasıl geçti aradan anlamadım. Fareler için zehirli pasta diye bir ilaç varmış. kesin çözüm diyorlar. Çiftlerimden birinin 9 yumurtası vardı. ilk yavruyu çıkardıktan sonra sırayla yumurtaları kırdı diye biliyordum. Meğer fareler yemiş yumurtalarını. Şu an müdahale etme ya da kuşları başka bir yere alma şansım yok. Sabaha kadar nasıl uyuyacam bilemiyorum. İnşallah kuşlara bir zarar vermez.

Kordel

Yeni Üyemiz
Adı
Salih
Soyadı
KORDEL
Fare demek veba demek ve hastalık demek,cok hızlı bir sekilde farelerden kurtulup tum ekipman ve kafeslerini dezenfekte etmelisin.Kolay gelsin gecmis olsun..

zemeskis

Takipçi Üyemiz
Fare kapanı koydum. fare pastası yerleştirdim. fare petel zehir yerleştirdim ama nafile :( kurtulamıyorum farelerden. Tek çare kaldı. Fare kovucu cihaz istedim internetten. gelmesini bekliyorum. yarın gelecek. inşallah kuşlarıma bir hastalık bulaştırmaz.

zemeskis

Takipçi Üyemiz
Ersin BEDİR' Alıntı:
Fare kapanı koydum. fare pastası yerleştirdim. fare petel zehir yerleştirdim ama nafile :( kurtulamıyorum farelerden. Tek çare kaldı. Fare kovucu cihaz istedim internetten. gelmesini bekliyorum. yarın gelecek. inşallah kuşlarıma bir hastalık bulaştırmaz.
fare kovucu cihaz gelene kadar yumurta ya da yavrusu olmayan kuşları salmaya aldım ve evimin bir odasına koydum. 4 çiftimi de yumurta ve yavruları olduğu için yine evimin odasına öylece taşıdım. bu fareler yüzünde diğer çiftlerimden yavru alma sürecim uzadı.