ÜRETİMHANEME KENDİM KURDUĞUM HAVALANDIRMA SİSTEMİ

kroklin

Uzman Üyemiz
Web sitesi
www.minipetshop.com
Adı
HABİP
Soyadı
TARLA
slm arkadaşlar öncelikle hayırlı ramazanlar.yarın tekrar sistemin fotolarını çekip ayrıntılı olarak yazacağım aslında çok basit bir sistem....

kroklin

Uzman Üyemiz
Web sitesi
www.minipetshop.com
Adı
HABİP
Soyadı
TARLA
kullanmdığı fan salyangoz tabir edilen tamamiyle metalden yapılmış ve havalandırma sistemleri için kullanılan fandır zamanlayıcı piyasada satılan 7.5 tl lik basit kullanımlı zamanlayıcıdır...

ismail bayram

Takipçi Üyemiz
Adı
ismail
Soyadı
bayram
benimde yapmak istediyim bir düşünceydi fanı taktım bir kaç güne diger sistemi halledicem elinize saglık güzel olmuş

kroklin

Uzman Üyemiz
Web sitesi
www.minipetshop.com
Adı
HABİP
Soyadı
TARLA
havalandırma sistemi aslında çok basit.sistem genel olarak üç parçadan oluşuyor alttaki saklyangoz fan.tamamen metal içinde saymadım ama motor ucuna bağlanmış pervane takımından oluşuyor...

kroklin

Uzman Üyemiz
Web sitesi
www.minipetshop.com
Adı
HABİP
Soyadı
TARLA
salyangoz fanı içerideki gereksiz havayı nereye boşaltmak istiyorsanız o kısma doğru takmalısınız. fanı takacağınız yerin ölçülerine göre mdf olabilir ben galvaniz saca monte ettimki kışın nemden ve yağmurdan paslanma olmaması için.

kroklin

Uzman Üyemiz
Web sitesi
www.minipetshop.com
Adı
HABİP
Soyadı
TARLA
ikinci olarak fanın ucuna soba imalatcılarında 10luk pimaş boruya geçecek ölçüde sacdan boğaz koydurdum malum punta makinam olmadığı için bunu dışarıda yaptırdım.dükkanımın olçülerine göre uzunlukta pimaş boru aldım hava çekiminin daha kuvvetli olması için ilk boruyu 10 luk daha sonraki uç kısma gelen boruyu rediksiyonla 5 liğe düşürdüm.

kroklin

Uzman Üyemiz
Web sitesi
www.minipetshop.com
Adı
HABİP
Soyadı
TARLA
en son elekrrik kablosunu ve fişini monte ettim prize çok basit kullanımı olan piyasada heryerde bulabileceğiniz zamanlayıcıyı taktım fanın fişinide zamanlayıcıyı ayarlayıp taktım. sistemi toprak hatlı olarak yapmanızı tavsiye ederim.zamanlayıcıyı iki saatte bir 15 dakika çalışacak şekilde ayarladım..

kroklin

Uzman Üyemiz
Web sitesi
www.minipetshop.com
Adı
HABİP
Soyadı
TARLA
sistem maliyeti 50 tlye ikinci el fan. fanın hava emiş yerine pimaş boruya göre taktırılan boğaz ve fanın monte edildiği galvaniz sac 30tl.zamanlayıcı 7,5 tl.borular kablolar elektrik fişi sıva üstü priz,tavano monte için avize zinciri 30 tl olmak üzere 117,5 tleye maloluyor. teşekkürler tüm arkadaşlar iyi çalışmalar...

kroklin

Uzman Üyemiz
Web sitesi
www.minipetshop.com
Adı
HABİP
Soyadı
TARLA
bu arada arkadaşlar unuttuğum birşey var boruların 5 yerine hava emişi için degobajla küçük oyuklar açtım....

Rafet TANIŞ

Üyemiz
Adı
Rafet
Soyadı
TANIŞ
İzmirde bir Arkadaşta gördüm aynı sistemi. Kümesinde bir zerre toz yoktu. Habip Bey teşekkürler. Çok harika bir sistem kurmuşsunuz.

Muhabbet kuşları diğer kuşlara göre daha fazla toz çıkartıyor. 3-4 ayda bir tüye girmesi de ayrı bir sorun. Böyle bir çözüm ile tozlardan kurtulmuş oluyorsunuz...

mumit

Takipçi Üyemiz
Ellerinize sağlık, her üretici için ilgilendiren Önemli bilgilerinizi ve havalandırma sistemini en ucuz maliyetiyle bizlere paylaştığınız için teşekkürler..

Kafama takılan bir sorum var sizden bilgi almak istiyorum.
Bu Salyangoz tipi motor lar oldukça sesli çalışmaktadır bu tip motorlar genelde dışarıya duvar arkasına takılmaktadır, acaba bu ses kuşlara bir sakınca ve problem yok değilmi.. yoksa bende düşünüyorum. bendeki vantilatör çok yeterli gelmiyor, salyangoz tipi motorlar çok güçlü emici özelliği var.

kroklin

Uzman Üyemiz
Web sitesi
www.minipetshop.com
Adı
HABİP
Soyadı
TARLA
içeride aşırı derecede rahatsız edici bir ses yok. sesi dışarı veriyor kuşlarım pek rahatsız olmadı genelde günde 4.5 defa elektrik süpürgesiyle içeriyi temizlediğim için sese alıştılar...

FatihZorlu

Üyemiz
Adı
Fatih A.
Soyadı
ZORLU
böyle bi sistem yaparken.. içeri temiz havamı vermek mantıklı ? yoksa içerdeki pis havayı dışarı atmakmı mantıklı ?