üretimhanemi taşıyacagım düşüncelerinizi bekliyorum

ismail bayram

Takipçi Üyemiz
Adı
ismail
Soyadı
bayram
merhaba arkadaşlar şuanki bulundugum üretimhanem küçük gelmeye başladıgı için yeni bir yer buldum ve yakın bir zamanda kuşlarımı taşımayı düşünüyorum şimdiki yerimden daha havadar ve kalerüferli olması benim  için olumlu ama sorun kuşları nasıl şartlarda taşımam gerektigi..??? mutlaka yer yadırgıyacaklar ama bunu en aza indirmem için sizlerden düşünce ve fikirlerinizi bekliyorum. düşüncelerini paylaşan bütün arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim 

erenhan07

Uzman Üyemiz
Adı
ERDİNÇ
Soyadı
AYARTMAZ
Serkan KUCCUK' Alıntı:
Taşıma işlemini dikkatli yapman gerekli
yavrulu yumurtalı olanları en sona bırakman gerekli.
diğer yavrusu yumurtası olmayan takımları salmaya alıcaksın . Kafeslerini yeni yere kurucaksın ondan sonra takım takım atıcaksın. Tabiki yeni yeride daha kafesleri kurmadan dezenfekte etmen boya işleri varsa onları halletmen izalasyonunu ve havalandırmasını sağlaman gerekli.
Vallahi zor iş kolay gelsin.
+1

omeradam

Uzman Üyemiz
Adı
ömer
Soyadı
adam
ismail bey işinize karışmak gibi olmasın ama eğer vakit sıkıntınız yok ise ;
diğer üretimhaneyi hazırlayıp kafesler vs hazırlasanız elinizdeki yeni çıkan yavrularla eş görmemiş damızlıkları taşıyıp bir 3-4 ay sonra eş tutmuş kuşları taşırsanız zararınızı en aza indirgemiş olursunuz
4 ay sonra yavrular ve 2-3 aylık damızlıklar eş tutmaya başlar
Elinizdeki çiftler yerini yadırgasa bile diğerleri ile devam edip onlarıda rahat bi şekilde bekleyebilirsiniz.
Tabi bunu aciliyeti yoksa diye dedim.
Allah kolaylık versin.

murat kabayel

Uzman Üyemiz
Adı
murat
Soyadı
kabayel
kuşlar yeni yerlerinde eski yerlerindeki konumlara göre koyarsanız yani kafeslerin yönleri alt kat üst kat ona dikkat ederseniz fazla zorluk cekmessiniz ben öyle yaptım .kuşlar cabuk alıştı.yavru ve yumurta terk etme sorunuda yaşamadım.

rabbani

Uzman Üyemiz
Adı
ÜNAL
Soyadı
YILMAZ
murat kabayel' Alıntı:
kuşlar yeni yerlerinde eski yerlerindeki konumlara göre koyarsanız yani kafeslerin yönleri alt kat üst kat ona dikkat ederseniz fazla zorluk cekmessiniz ben öyle yaptım .kuşlar cabuk alıştı.yavru ve yumurta terk etme sorunuda yaşamadım.
Buna riayet ederseniz sıkıntıyı aza indirmiş olursunuz... selametle kolay gelsin

ismail bayram

Takipçi Üyemiz
Adı
ismail
Soyadı
bayram
arkadaşlar kuşlarım 80 cm lik çifthanelerde ve hepsi 4 katlı benim aklıma yatan yuvaları üzerlerinden hiç sökmeden akşam hava kararınca  üzerlerine çarşaf tarzı birşeyler örtüp kapalı bir araçla taşımayı düşünüyorum yeni yerim yakın ve biran önce taşınırsam herşey daha iyi olur diyorum

mustafa karaeli

Uzman Üyemiz
Adı
Mustafa
Soyadı
KARAELİ
murat kabayel' Alıntı:

;)    ;)    ;)

kuşçu_10

Uzman Üyemiz
Adı
ORÇUN
Soyadı
AST
hayırlı olur işallah kardeşim  önce yavrusu olmayanları taşıyabilirsin daha sonra yavrulu olanları yuvalıkları bağlamayı unutma sakın  ;)

osiergin

Uzman Üyemiz
Adı
Osman
Soyadı
ATILGAN
ismail bayram' Alıntı:
arkadaşlar kuşlarım 80 cm lik çifthanelerde ve hepsi 4 katlı benim aklıma yatan yuvaları üzerlerinden hiç sökmeden akşam hava kararınca  üzerlerine çarşaf tarzı birşeyler örtüp kapalı bir araçla taşımayı düşünüyorum yeni yerim yakın ve biran önce taşınırsam herşey daha iyi olur diyorum
Sizin dediğiniz taşıma yöntemi gayet mantıklı (bana göre)  ama taşırken çok dikkatli olmanız gerekir bir kafesin devrilmesi veya bir yuvalığın düşmesi çok kötüsonuçlar doğurabilir.  Birde hava kararmaya başlayınca taşımaya başlarsanız taşırsanız daha iyi olur diye düşünyorum kuşları derin uykudan aniden kalkıp ürkmesini biraz engellemiş olursunuz. Taşıdığınız yerde de kafesleri eski sisteme göre koyduğunuzda fazla bir sıkıntı yaşamazsınız. Şimdiden hayırlı olsun ve kolay gelsin.

ismail bayram

Takipçi Üyemiz
Adı
ismail
Soyadı
bayram
yeşekkür ederim tavsiyeleriniz için aben aynı fikirdeyim en uygun vakit akşamüstü bencede

orçun sende yardıma gelirsin artık  :) :)

senfoniork22

Uzman Üyemiz
Adı
Ahmet
Soyadı
Tatlıpınar
ben daha önce taşıdım üretim hanemi her han gibi sorun yaşamadım yavrusu veya yumurtası olan kuşlarınız  kendi yuvalıklarının içinde taşıyın yuvalığın ağızını gazeteyle kapatın hiç bir sorun yaşamadım ben yine aynı şekilde yavrularına baktılar taşırken mutlaka anne baba yavrularla bereber yuvalığın içinde kalacak kesinlikle  bir sorun olmuyor kolay gelsin

ismail bayram

Takipçi Üyemiz
Adı
ismail
Soyadı
bayram
bilgi için teşekkür ederim ahmet bey  yumutta içinde sorun olmaz heralde yuvalıkların içi dimi